פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בן 8 חודשים ומתקשה להירדם עצמאית
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני כמובן לא פוסלת את שיטת ה-5 דקות, הרבה הורים נעזרים בה והיא עובדת.
כדי לידד את בנך שוב עם המיטה מומלץ להיענות לכל בכי שלו ולהגיע אליו ולהרגיע אותו, בתחילה אני ממליצה לך להישאר איתו בחדר עד הירדמות ואם הוא צריך מגע שלך אז אפשר להוסיף אותו כשההירדמות הסופית היא במיטה. ככל שאורי יבין שאת נמצאת כשהוא צריך אותך יהיה לו את הביטחון לאפשר לו "לשחרר" אותך, ואז תוכלי לצאת מהחדר.
גם את הניתוק בין האוכל לשינה הייתי עושה בצורה הדרגתית ולא מידית כדי להקל עליכם, אך כרגע נראה שזה עובד.
במידה ועוד מספר ימים לא תהיה הקלה בהירדמויות את מוזמנת ליצור עמנו קשר.
1. בן 8 חודשים ומתקשה להירדם עצמאית
27/10/2011 23:10
בשבוע האחרון פניתי ליועצת שינה שייעצה לי לפעול לפי שיטת החמש דקות מאחר ואורי נרדם בלילה וביום רק עם בקבוק ומיד מוצץ ולכן מתעורר כל שעתיים במהלך הלילה כי לא יודע להרדים עצמו ללא תלות. ניסיתי השיטה יום וחצי מתוך מצוקה ענקית וחוסר מודעות מה שגרם לזעזוע עצום מבחינתי - אורי מפוחד כשנכנס למיטה ואני עוד יותר מהנסיונות להרדימו במהלך היום ואני יודעת שעשיתי טעות וכעת לא יודעת איך לתקן אותה - הוא אומנם כבר 5 חמישה ימים לא נרדם עם בקבוק אבל גם לא נרדם במהלך היום ואם כבר נרדם אז מתעורר בבעתה. בלילה הוא ישן רצוף משמונה עד חמש מה שלא היה עד היום אבל מתעורר בוכה. קשה לי לראות אותו כך, מה אני עושה עכשיו? מאת: אורח/ת
2. התידדות עם המיטה
29/10/2011 9:35
השיטה בה אנחנו עושים תהליכי שינה היא שיטה הפוכה משיטת ה-5 דקות. אני מאמינה שהחוויה של התינוק במיטה צריכה להיות חוויה חיובית, הוא צריך לחוות את המיטה כמקום שנעים בו ושכיף ללכת לישון. כדי לעשות זאת אנחנו בשיטת "לילה טוב" תמיד נענים לבכי של התינוק ולא משאירים אותו לבכות במיטה.אני כמובן לא פוסלת את שיטת ה-5 דקות, הרבה הורים נעזרים בה והיא עובדת.
כדי לידד את בנך שוב עם המיטה מומלץ להיענות לכל בכי שלו ולהגיע אליו ולהרגיע אותו, בתחילה אני ממליצה לך להישאר איתו בחדר עד הירדמות ואם הוא צריך מגע שלך אז אפשר להוסיף אותו כשההירדמות הסופית היא במיטה. ככל שאורי יבין שאת נמצאת כשהוא צריך אותך יהיה לו את הביטחון לאפשר לו "לשחרר" אותך, ואז תוכלי לצאת מהחדר.
גם את הניתוק בין האוכל לשינה הייתי עושה בצורה הדרגתית ולא מידית כדי להקל עליכם, אך כרגע נראה שזה עובד.
במידה ועוד מספר ימים לא תהיה הקלה בהירדמויות את מוזמנת ליצור עמנו קשר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום