בן 5.5 חודשים מתעורר בלילה פעמים רבות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 5.5 חודשים מתעורר בלילה פעמים רבות
29/10/2011 9:21
שלום,

בני בן 5.5 חודשים, נרדם בערב באופן עצמאי במיטה שלו. במהלך הלילה הוא מתעורר פעמים רבות ובוכה, 3-8 פעמים במהלך הלילה. הוא יונק פעם אחת בלילה. בכל הפעמים בהן הוא מתעורר, אני לא מרימה אותו, אני רק עושה לו ששש, מקסימום מלטפת אותו כמה שניות כדי שיפסיק לבכות ואז הוא נרדם בחזרה לבד. לפעמים אני הופכת אותו מהגב לבטן ואז הוא מרדים את עצמו.
כיצד ניתן להפסיק את היקיצות האלה? האם יש דרך ללמד אותו לא לבכות כאשר הוא מתעורר, אלא להרגיע את עצמו, הרי גם ככה הוא נרדם לבד ללא עזרתי?
לא יודעת אם יש קשר, הוא ישן איתנו בחדר שינה בינתיים.

תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
29/10/2011 9:57
הי,
אני לא מכירה לגמרי את פרטי המקרה וייתכן וישנה תלות כלשהי שאינני יודעת עליה שיכולה להסביר את היקיצות.
כמו כן, ייתכן והוא מגיע ללילה עייף מידי וגם זה מביא ליקיצות קצרות בלילה. בגיל זה מומלץ לישון כ-3-2 תנומות יום לפחות שעה כל אחת וללכת לישון בלילה בין 18:30 ל- 20:00. עיפות יתר מובילה ליקיצות.
בנוסף לכל האמור, לינה בחדר שלכם עלולה להשפיע אם כי לא תמיד. כיוון שכשהוא מתעורר הוא רואה אתכם בחדר ולרוב זה יוצר תלות, לכן, עד 2 יקיצות בלילה זה סביר במקרה הזה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. בן 5.5 חודשים מתעורר בלילה פעמים רבות - המשך
29/10/2011 19:24
שלום עינת,

1. בלילה הוא הולך לישון בין 18:30 ל-19:00 כך שאין בעיה.
2. לגבי תנומות יום - ייתכן שזו הבעיה. כבר הרבה מאוד זמן הוא ישן רק 45 דקות בכל תנומה, בסה"כ 3 תנומות במהלך היום (לעיתים פתאום הוא ישן יותר משעה). אני כל הזמן מנסה להאריך לו את השינה ולא ממש מצליחה.
האם 3 התנומות צריכות להיות מעל שעה או שמספיק אחת מהן?
כיצד את ממליצה להאריך את השינה?
3. האם כדאי להעבירו לחדר נפרד לדעתך?

תודה רבה
4. המשך
29/10/2011 20:28
עדיף שלפחות 2 מהתנומות יהיו בנות שעה ומעלה. כמובן שזה תלוי בסימני העייפות שלו.
כאשר את מזהה שהוא עייף השכיבי אותו לישון. ייתכן והשעות בהן את מנסה בבוקר להשכיב אותו הן לא טובות עבורו. לכל ילד יש את השעות שלו. הרדימי אותו לפי סימני עייפות, כאשר ההרדמה היא בעיתוי הנכון היא תהיה לרוב ארוכה יותר.
בנוגע למעבר לחדר נפרד, זה לגמרי שיקול שלכם. כאשר את מרגישה שאת יכולה ורוצה לעשות את זה רק אז העבירי אותו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. המשך 2
31/10/2011 8:02
שוב שלום,
אני תמיד משכיבה אותו במהלך היום לפי סימני העייפות שלו והוא אף פעם (כמעט) לא ישן יותר מ-45 דקות. ככה הוא כבר מגיל חודשיים בערך. כיצד ניתן להאריך לו את השינה? אני מנסה לטפוח בעדינות לפני שהוא מתעורר ולרוב זה לא עובד. האם עדיף לטפוח כאשר שוכב על הבטן כדי שהטפיחות תהיינה על הגב וכדי שהוא לא יראה אותי כאשר פותח עיניים?
דבר נוסף - בשנת לילה הוא נרדם על הגב ובמשך היום עד עכשיו הייתי שמה אותו על הבטן. האם משנה או שעדיף להרדים תמיד באותו אופן?
מאז שהתחלף שעון חורף, יוצא שהוא מראה סימני עייפות כבר ב-17:00. מתי הכי מוקדם אפשר להשכיבו לישון? תנומת יום אחרונה שלו היא בערך בין 15:00 ל-16:00.
בבקשה תעזרי לי, אני די מיואשת מהלילות. הוא מתעורר כל שעה!
תודה רבה
6. הי
31/10/2011 15:19
כפי שציינתי, עייפות היא רק אפשרות אחת מהסיבה ליקיצות.
מאוד יכול להיות שבנך תלוי בעזרה כלשהי להירדמות ושהוא פיתח לזה עמידות ולכן הוא מתעורר כל שעה.
אני מציעה לך לחשוב על תהליך שינה מלא וליצור עימנו קשר טלפוני.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד