קושי להרדמות בשנת היום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. קושי להרדמות בשנת היום
30/10/2011 0:24
יש לי תינוק בן חצי שנה יש לו קושי רב בהרדמות במהלך היום הוא בוכה צורח מתפתל בועט עם הרגליים ולא מוכן בשום אופן לישון למרות היותו מאוד מאוד עייף אני מנסה לא להגיע איתו למצב של עייפות ושמה אותו בלול בכדי שישן אבל הוא משחק בלול עד שמתעייף ומתחיל לבכות, הוא לא יודע לישון על הגב ולכן כשאני שמה אותו על הבטן הוא מרים את הראש ולא מוכן להוריד אותו ניסיתי להרים אותו להרגיע אותו ולהחזיר אותו בחזרה , החשכתי את הסלון בכדי שיהיו לו תנאים יותר טובים לשינה וזה לא עוזר ניסיתי להרדים אותו גם במיטה שלו ומאוד קשה לו אני גם מציינת שהתנומות שלו מאוד מאוד קצרות לרוב מתחת לשעה והרבה פעמים לא יותר מחצי שעה, אני יודעת שיש קשר ישיר בין התנומות שלו ביום לבין השינה בלילה ולכן יש לו יקיצות מרובות גם בלילה, הוא עדיין לא יודע להרדים את עצמו אבל בערב שאני משכיבה אותו יותר קל לי מאשר במהלך היום, ליבי יוצא אליו כשהוא מתפתל וצורח ולא רוצה לישון אבל הוא ממש עייף וזקוק לשינה הזאת כי כשאני מצליחה להרדים אותו הוא קם מחייך עד לפעם הבאה שהוא צריך לישון , עזרו לי מה עליי לעשות כדי להקל עליו את ההרדמות בשנות היום עוד מעט הוא גם יילך למטפלת ואני פוחדת שיהיו לו שם קשיים רבים תודה על העזרה ושבוע טוב
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
31/10/2011 15:27
הי,
ציינת שבנך אינו יודע להירדם בצורה עצמאית גם בלילה ואכן יש לשנות היום והלילה קשר ישיר ואותה עזרה לה הוא זקוק בלילה הוא זקוק לה גם ביום.
אכן, לא מומלץ להגיע איתו לעייפות יתר כי זה מקשה על ההירדמות וגורם להרבה יקיצות בלילה.
במשך הלילה מופרש הורמון השינה (מלטונין) בכמות גבוהה ולכן קל יותר להירדם בלילה מאשר ביום, כדי לעזור לו לישון טוב יותר, בני לו שגרת יום ברורה עם סימני דרך. שהוא ידע מתי הוא אמור ללכת לישון (לדוגמא- כל בוקר אחרי טיול הולכים לישון, צהרים אחרי מרק הולכים לישון וכו. בלילה, עשי טקס שינה ברור וקבוע).
לפני השינה "הורידי הילוך", הכינסי איתו לשינה בחדר שלו, סגרי תריסים והחשיכי, אפשר לשיר לו קצת או מעט תנועה וכשהוא רגוע לשים במיטה. תחילה המשיכי להיות לידו ותני לו מגע (טפיחות ליטוף וכו) עד שהוא נרדם. עשי זאת גם בלילה. אם הוא בוכה הרימי להרגיע אותו וכשהוא רגוע החזירי למיטה.
לאחר כמה ימים ההרדמות יהיו קלות יותר ותוכלי בהדרגה להוריד את המגע ממנו ואת הנוכחות שלך בחדר עד שהוא יהיה בשל להירדמות עצמאית כשאינך לידו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד