תינוקת בת 7.5 חודשים מתקשה להירדם פתאום.

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת 7.5 חודשים מתקשה להירדם פתאום.
07/11/2011 21:44
הי. יש לנו בת נפלאה שנרדמה עד כה בלי בעיה. (כשמתעייפת שמים במיטה, נשאר ללטף לה את הגב ולשיר כשהיא שוכבת עד שנרדמת בערך 5-15 דק). בימים האחרונים מתקשה מאד להירדם: עצבנית מעייפות, לא מוכנה לשכב במיטה ומתהפכת ונעמדת עד שחובטת את הראש במשהו מהעייפות ומתחילה לבכות, אני לוקח בידים והיא כבר לא מוכנה לחזור למיטה. כמו כן נרדמת רק ב עשר כמעט במקום 20:30-21:00.
כמו כן החלה בוכה מתוך שינה כשהמוצץ אובד לה, אנחנו מזנקים, מחזירים, והיא נרגעת בלי להתעורר. האם יכול להיות שהרגלנו אותה להירדם מאוחר יותר וזה בילגן לה את ההירדמות? האם התעקשות על הרדמה מוקדמת ( בשעות שהיו) תפתור את הבעיה?
או האם יש פה איזשהו שלב טבעי? יש לה מוצץ רוב היום ( לפי רצונה) והיא ישנה איתו, ומחזירה לבד. תודה.
מושיק
מאת: אורח/ת
2. עמידות
08/11/2011 20:32
הי מושיק,
הירדמות בזמן שאתה מלטף אותה היא אינה הירדמות עצמאית אלא יוצרת תלות בגורם חיצוני. לתלות כזו תינוקות נוטים לפתח עמידות, שזה אומר שמה שאתמול עבר מצויין היום כבר לא עובד. זה מתבטא בהרדמות ארוכות יותר, ביקיצות נוספות בלילה ובחלונות עירות.
ייתכן ואתם חווים כרגע רגרסיה בעקבות העמידות. בנוסף, עיתוי נכון של ההשכבה תורם מאוד להרדמה קצרה יותר ולפחות יקיצות בלילה. לכן, השכיבו אותה לישון כשאתם מזהים סימני עייפות.
לגבי המוצץ, זה בסדר גמור שהיא תלויה במוצץ והוא עוזר לה להירגע הבעיה היא שהיא תלויה בכם שתביאו לה אותו. במידה ומבחינה מוטורית היא מסוגלת לקחת מוצץ בעצמה בשעות היום, אמנו אותה לקחת אותו לבד תחילה בתחילת הלילה ואח"כ גם במהלך הלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה רבה
08/11/2011 21:15
זה ממש עזר.
מושיק.
מאת: אורח/ת
4. בשמחה :-) (ל"ת)
09/11/2011 12:37
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד