שינה קשה ביום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

1. שינה קשה ביום
14/11/2011 11:30
שלום!
בתי בת 5 חודשים ושבוע.
היא ישנה גם מגיל ארבע חודשים לילה שלם - משעה שבע וחצי בערב עד שעה חמש בבוקר ללא התעוררויות לאוכל (פעם עד שלוש פעמים בלילה מקטרת עם עיניים עצומות ואז מכניסים לה מוצץ ונרדמת שוב מיד). היא מתעוררת בסביבות חמש אך רק בחמש וחצי - רבע לשש, מתחילה לקטר ואז מרימים אותה מהמיטה.
אוכלת בסביבות שש.
בערך בשבע רוצה לישון שוב (מתחילה לקטר), מרדימים אותה במיטה (שמים יד וחיתול על חצי מהפנים היא בוכה ומקטרת בסביבות דקה עד שתיים ונרדמת). בדרך כלל מתעוררת אחרי ארבעים דקות. וכך זה ממשיך אחרי כל שעה וחצי של ערות רוצה לישון שוב ומרדימים אותה במיטה בדרך כלל (אם מחוץ לבית נרדמת בעגלה או ברכב).

תמיד אבל תמיד לפני שנרדמת בוכה ומקטרת (חוץ מעל הידיים) ותמיד מתעוררת אחרי מקסימום 45 דקות.
נראה לי תמיד שהיא מתעוררת משינה לא מספקת... ולא יודעת מה לעשות?????? השינה שלה גם קלהת מתעוררת מכל דבר.
אני לא מצליחה לעשות לה סדר יום קבוע כי השינות שלה משתנות והיא כל הזמן עייפה.

בלילה לעומת זאת היא ישנה טוב ונרדמת מהר אחרי טקס שינה של מקלחת ואוכל ואז מרגיעים אותה כשתי דקות על הידיים ומרדימים אותה בקלות במיטה (גם אם היא אקסטרה עייפה). - היא ישנה בדרך כלל תשע וחצי שעות עד השעה חמש בבוקר - האם אפשר לגרום לה להתעורר מאוחר יותר?

ההתנהלות ביום די קשה לנו כי אני לא מצליחה לכונן שגרה וגם כל הרדמות מלווה בבכי לא נעים וקיטורים) - מה אפשר לעשות כדי להאריך לה את השינה ביום? מה אפשר לעשות כדי שהיא תרדם ללא בכי?

תודה,
תמי
מאת: אורח/ת
2. שנות יום
14/11/2011 20:01
הי תמי,
אני מבינה את התסכול והעייפות שלך, זה בהחלט לא פשוט גם עבור בתך וגם עבורך.
את מתארת כאן מספר דברים אך הם כולם קשורים אחד לשני.
שנות היום הן אכן שנות קשות יותר בגלל שרמת הורמון השינה (מלטונין) בגוף היא נמוכה וגם בגלל שיש הרבה גירויים ומשחקים מהם את מוציאה את בתך כדי לישון וקשה לה לעשות את המעבר ממשחק לשינה.
לפני כל הרדמה בשנות היום הקדישי כ-5 דקות להירגעות (כמו שקורה בערב בטקס השינה), החשיכי את החדר, את יכולה לשיר לה משהו, סיפור מאוד קצר או כל דבר שיוריד את רמת הגירויים ויכניס אותה להירגעות לפני שינה. לאחר שהיא רגועה הכניסי אותה למיטה.
לפני שאת מתחילה כל נסיון הרדמה המשיכי לזהות סימני עייפות וכשאת מזהה אותם אז השכיבי לישון. הירגעות לפני שינה ושינה בעיתוי הנכון יכולים לעשות הבדל גדול. (וגם ההירדמות לא תהיה עם בכי).
בתך מאוד עיפה כיון שהיא לא ישנה שינה של שעה לפחות (מחזור שינה) ולכן היא גם מגיעה ללילה עייפה. עיפות יתר מקשה על ההרדמות מביאה ליקיצות בלילה ולעיתים גורמת להקדמת שעת היקיצה של הבוקר.
כאשר בתך תישן טוב יותר בלילה היא תישן טוב יותר גם ביום. יכול להיות שעדיין זה לא יהיה מספיק ותצטרכי באופן יזום להאריך את שנות היום אבל זה כבר דורש תהליך שינה מלא כדי שתקבלי את כל הכלים המתאימים עבורך ועבור בתך.
דבר נוסף, מתיאורך עולה כי ישנם דברים חיצוניים שעוזרים לבתך להירדם. על מנת שהיא תוכל לישון לילות רצופים מומלץ ללמדה להירדם בצורה עצמאית.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד