פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוק בן 5 חודשים - יקיציה מוקדמת
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 5 וחצי חודשים. מגיל 4 חודשים ישן לילות שלמים - 8 עד 7, נרדם עצמאית בלילה. במהלך היום קשה לו להירדם עצמאית ולרוב אני מרדימה אותו על הידיים ולאחר מכן מניחה אותו במיטה - הוא ישן 3 פעמים במהלך היום, בערך חצי שעה-שעה ורבע כל פעם (פעם אחת לפחות הוא מצליח לישון שעה שלמה).
לפני שבועיים בני החל להתעורר בשעה מאוד מוקדמת - זה התחיל ביקיצה בשעה 5 וחצי וכעת זה הפך ליקיצה בשעה 4:50 (ממש על השעון...). הוא מתעורר בבכי ואנחנו מנסים להחזיר אותו לישון. לפעמים זה עובד ולפעמים אנחנו מצליחים להרגיע אותו אבל הוא נשאר ער במיטה ומדבר לעצמו עד שמגיעה השעה 7 והוא כבר בוכה לאוכל.
בעלי טוען שזה הגיוני שהוא קם בשעה הזו כיוון שהוא הולך לישון בשעה 7 וחצי בערב ולכן זוהי למעשה שעת הבוקר שלו (ולכן צריך להתחיל איתו את היום בשעה הזו). אני טוענת שאנחנו צריכים לשדר לו שזה עדיין לילה כדי שיחזור לישון עד השעה 6 לפחות.
אשמח לקבל עצה מהי הגישה הנכונה ומה אפשר לעשות.
תודה רבה!!
שנת לילה של תינוק היא לא פחות מ-10 שעות. והממוצע הוא 11 שעות.
לכן, בנך יכול לישון משבע עד שש.
אם עבורכם שש היא תחילת היום אז זה נכון להחזיר אותו לישון כאילו זה לילה.
היקיצה המוקדמת בבוקר לעיתים קשורה לשנות הבוקר. העובדה שבנך מקבל עזרה בהירדמות בבוקר מראה שיש לו תלות בזה. לתלות כזו תינוקות מפתחים עמידות מה שמתבטא בהרדמות ארוכות ויותר יקיצות בלילה. כשבנך מתעורר בשעה כזו הוא למעשה מצפה לאותה עזרה אותה קיבל בשנת היום.
לכן, מומלץ ללמד אותו להירדם בצורה עצמאית גם בבוקר.
תודה רבה על התשובה.
הבעיה היא שאני לא יודעת איך ללמד אותו להירדם עצמאית.
ניסיתי להרגיע אותו על הידיים ואז לשים אותו ער במיטה, אבל הוא בוכה. אני מנסה להרגיע אותו בתוך המיטה, עם לחישה וליטוף אבל שום דבר לא עוזר - הוא ממשיך לבכות. זה יכול להימשך גם שעה וחצי - אני לא מצליחה להרגיע אותו ובטח שלא להרדים אותו. ניסיתי גם להרים אותו, להרגיע אותו ואז להניח אותו כשהוא רגוע במיטה, אבל הוא מתחיל לבכות שוב פעם, והרם הורד פשוט לא עובד. בשלב מסוים אני מתחילה להרגיש שאולי אני גורמת לו נזק שהוא ממשיך לבכות וכל מה שאני עושה זה להרים ואז להוריד או ללטף אותו.
אני באמת אובדת עצות, מתוסכלת ומיואשת - אני לא יודעת איך לגרום לו להירדם עצמאית במהלך היום.
אציין, שאני מקפידה מאוד לשים לב מתי במהלך היום הוא מתחיל להראות סימני עייפות ואז לקחת אותו למיטה, אבל שום דבר לא עוזר. הדרך היחידה בה הוא נרדם במהלך היום היא על הידיים או בעגלה.
אציין שבלילה אין בעיה והוא כמעט תמיד נרדם עצמאית, אבל אני יודעת שביום זה יותר קשה כי הורמון השינה לא מופרש.
אשמח לקבל עצות איך מלמדים תינוק להירדם עצמאית.
תודה רבה רבה!!
יחד עם זאת,את יכולה להתחיל בכך שתשכיבי אותו במיטה ותתני לו מגע/ ליטוף/טפיחות/נדנוד כל דבר שעובד ומרגיע אותו עד שהוא נרדם במיטה. תמיד תני לו מענה לבכי וכשהוא בוכה הרימי על הידיים, הרגיעי וכשהוא רגוע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע.
בלילות/ימים הראשונים זה יקח מעט יותר זמן ועם יותר בכי וזה מאוד טיבעי, לרוב לאחר 2-3 לילות התינוק מסתגל ואז אפשר בצורה הדרגתית להפחית את המגע ואת הנוכחות שלך בחדר.
זה לא פשוט אך עם נחישות והתמדה זה אפשרי!
בהצלחה:-)
1. תינוק בן 5 חודשים - יקיציה מוקדמת
15/11/2011 9:06
שלום,בני בן 5 וחצי חודשים. מגיל 4 חודשים ישן לילות שלמים - 8 עד 7, נרדם עצמאית בלילה. במהלך היום קשה לו להירדם עצמאית ולרוב אני מרדימה אותו על הידיים ולאחר מכן מניחה אותו במיטה - הוא ישן 3 פעמים במהלך היום, בערך חצי שעה-שעה ורבע כל פעם (פעם אחת לפחות הוא מצליח לישון שעה שלמה).
לפני שבועיים בני החל להתעורר בשעה מאוד מוקדמת - זה התחיל ביקיצה בשעה 5 וחצי וכעת זה הפך ליקיצה בשעה 4:50 (ממש על השעון...). הוא מתעורר בבכי ואנחנו מנסים להחזיר אותו לישון. לפעמים זה עובד ולפעמים אנחנו מצליחים להרגיע אותו אבל הוא נשאר ער במיטה ומדבר לעצמו עד שמגיעה השעה 7 והוא כבר בוכה לאוכל.
בעלי טוען שזה הגיוני שהוא קם בשעה הזו כיוון שהוא הולך לישון בשעה 7 וחצי בערב ולכן זוהי למעשה שעת הבוקר שלו (ולכן צריך להתחיל איתו את היום בשעה הזו). אני טוענת שאנחנו צריכים לשדר לו שזה עדיין לילה כדי שיחזור לישון עד השעה 6 לפחות.
אשמח לקבל עצה מהי הגישה הנכונה ומה אפשר לעשות.
תודה רבה!!
מאת: אורח/ת
2. יקיצת בוקר
15/11/2011 13:57
הי,שנת לילה של תינוק היא לא פחות מ-10 שעות. והממוצע הוא 11 שעות.
לכן, בנך יכול לישון משבע עד שש.
אם עבורכם שש היא תחילת היום אז זה נכון להחזיר אותו לישון כאילו זה לילה.
היקיצה המוקדמת בבוקר לעיתים קשורה לשנות הבוקר. העובדה שבנך מקבל עזרה בהירדמות בבוקר מראה שיש לו תלות בזה. לתלות כזו תינוקות מפתחים עמידות מה שמתבטא בהרדמות ארוכות ויותר יקיצות בלילה. כשבנך מתעורר בשעה כזו הוא למעשה מצפה לאותה עזרה אותה קיבל בשנת היום.
לכן, מומלץ ללמד אותו להירדם בצורה עצמאית גם בבוקר.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. איך מלמדים תינוק להירדם עצמאית?
15/11/2011 17:57
הי עינת,תודה רבה על התשובה.
הבעיה היא שאני לא יודעת איך ללמד אותו להירדם עצמאית.
ניסיתי להרגיע אותו על הידיים ואז לשים אותו ער במיטה, אבל הוא בוכה. אני מנסה להרגיע אותו בתוך המיטה, עם לחישה וליטוף אבל שום דבר לא עוזר - הוא ממשיך לבכות. זה יכול להימשך גם שעה וחצי - אני לא מצליחה להרגיע אותו ובטח שלא להרדים אותו. ניסיתי גם להרים אותו, להרגיע אותו ואז להניח אותו כשהוא רגוע במיטה, אבל הוא מתחיל לבכות שוב פעם, והרם הורד פשוט לא עובד. בשלב מסוים אני מתחילה להרגיש שאולי אני גורמת לו נזק שהוא ממשיך לבכות וכל מה שאני עושה זה להרים ואז להוריד או ללטף אותו.
אני באמת אובדת עצות, מתוסכלת ומיואשת - אני לא יודעת איך לגרום לו להירדם עצמאית במהלך היום.
אציין, שאני מקפידה מאוד לשים לב מתי במהלך היום הוא מתחיל להראות סימני עייפות ואז לקחת אותו למיטה, אבל שום דבר לא עוזר. הדרך היחידה בה הוא נרדם במהלך היום היא על הידיים או בעגלה.
אציין שבלילה אין בעיה והוא כמעט תמיד נרדם עצמאית, אבל אני יודעת שביום זה יותר קשה כי הורמון השינה לא מופרש.
אשמח לקבל עצות איך מלמדים תינוק להירדם עצמאית.
תודה רבה רבה!!
מאת: אורח/ת
4. תהליך שינה
16/11/2011 17:15
תהליך שינה הדרגתי ואישי עם ליווי יומיומי צמוד בעיני "התרופה" הכי טובה.יחד עם זאת,את יכולה להתחיל בכך שתשכיבי אותו במיטה ותתני לו מגע/ ליטוף/טפיחות/נדנוד כל דבר שעובד ומרגיע אותו עד שהוא נרדם במיטה. תמיד תני לו מענה לבכי וכשהוא בוכה הרימי על הידיים, הרגיעי וכשהוא רגוע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע.
בלילות/ימים הראשונים זה יקח מעט יותר זמן ועם יותר בכי וזה מאוד טיבעי, לרוב לאחר 2-3 לילות התינוק מסתגל ואז אפשר בצורה הדרגתית להפחית את המגע ואת הנוכחות שלך בחדר.
זה לא פשוט אך עם נחישות והתמדה זה אפשרי!
בהצלחה:-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה