בעיות שינה בן חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בעיות שינה בן חודשים
17/11/2011 11:22
שלום רב,
בני בן 7 חודשים. עד גיל 4 חודשים היה נרדם על הידיים ומגיל 4 חודשים נרדם עם מוצץ במיטתו (לימדנו אותו בכך שהיינו לידו וליטפנו אותו עד שנרדם, לילה שני קצת פחות ולילה שלישי בכלל לא מכאן הוא נרדם לבד, גם ביום וגם בשנת הלילה)
הוא יונק בוקר וערב לפני השינה (לא בסמוך לה) ועד לא מזמן היה מתעורר לינוק גם בלילה (השאר ארוחות מוצקים)
ההתעוררויות בלילה תחילה היו כל 3 שעות והפכו לכל בערך שעתיים ולקראת לפנות בוקר כל שעה.
הייתי נותנת ציצי כל הזמן ולאחרונה החלטתי לתת ציצי רק כל 3 שעות (שאולי מדובר ברעב), כל שאר ההתעוררויות - מוצץ, תחילה היה בכי, לילה אחרי כבר פחות ובהמשך מוצץ ונרדם.
שבועיים אחרונים מאחר ושמתי לב שההתעוררויות הן באותן שעות בדיוק והבנתי שלא מדובר ברעב,
הוא אוכל ארוחה אחרונה ב2000 ובהתעוררות של 0400 לפנ"ב אני נותנת ציצי והוא ממשיך לישון,
כל ההתעורריות לפני זה - מוצץ.
כל התעוררות למוצץ מלווה בבכי. הוא מחפש ורוצה ציצי כדי להמשיך לישון.
אני לא מבינה למה הוא מתעורר כל כך הרבה ואם יש משהו שאני יכולה לעשות כדי שהוא לא יתעורר או שיתעורר למוצץ, יקבל אותו וימשיך בשנתו.
האם זה אפשרי להפסיק את ההנקה של 0400 והאם זה יעזור לשינה טובה יותר עבורו? אני חושבת שזה אכזרי מידיי לקחת לו את המוצץ בשלב הזה, האם זה מה שאני צריכה לעשות ע"מ שיישן טוב יותר?
תודה
מאת: אורח/ת
2. מוצץ
19/11/2011 20:42
הי,
כל הכבוד לך על העבודה שאת משקיעה בהקניית הרגלי שינה נכונים עבור בנך ואני שמחה לשמוע שלאט לאט את חווה שיפור.
הצלחת לרווח את ההנקות בלילה וזה מעולה. עדיין יכול להיות שלבנך יש קשר עם ההנקה והשינה ולכן מעט קשה לו עדיין. כדי לנתק את הקשר הזה ודאי תמיד שהוא לא נרדם תוך כדי הנקה.
אפשר ואף מומלץ להוריד את ההנקה של 04:00 בבוקר כיון שזו שעה שלרוב קשה להירדם בה בגלל מחסור של הורמון המלטונין בגוף (הורמון השינה) וככל שתשאירי את ההנקה הזו, היקיצה של השעה 04:00 תתקבע והוא ימשיך להתעורר בה.
ברגע שהקשר עם האוכל ינותק לגמרי ובנוסף תורידי את הארוחה האחרונה הוא ישן טוב יותר (בהנחה שאין עוד דברים נוספים).
בעיניין המוצץ, אם המוצץ מרגיע אותו ועוזר לו לישון לא הייתי לוקחת את זה ממנו. מה שכן, כדאי ללמד אותו לקחת את המוצץ מהמיטה בעצמו ושלא תצטרכי להכניס לו את המוצץ לפה. כשהוא ידע לעשות זאת לבד ולא יהיה תלוי בך לשם כך, יפסקו גם רוב היקיצות הקשורות בזה והוא ישן טוב יותר.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. כמה זמן אפשר להחזיק מארוחה שלפני השינה
21/11/2011 8:20
תודה רבה.
הארוחה האחרונה שלו היא סביב 1900-2000 בערב,
עד מתי הוא אמור להחזיק מעמד?
אני נותנת לו ב0400 כי זה נראה לי מספיק שעות,
מה גם שהבכי שלו בשעה זו נמשך ולכן נראה היה לי שהוא רעב.
אשמח לתשובתך, בכל מקרה אלמד אותו לקחת מוצץ לבדו ולהוריד את ארוחת הלילה בהתאם לתשובתך
תודה
מאת: אורח/ת
4. אכילה בלילה
21/11/2011 20:22
באופן עקרוני תינוקות מגיל 6 חודשים מסוגלים להחזיק לילה שלם ללא אוכל. לילה שלם זה לפחות 10 שעות. יחד עם זאת, יש תינוקות שזקוקים לארוחה אחת בלילה עד גיל שנה. כשהקשר בין האוכל לשינה מנותק רוב התינוקות מוותרים לבד על הארוחות בלילה. כל עוד הוא אינו נרדם תוך כדי האוכל אפשר להשאיר לו את הארוחה הזו אם את חוששת שהוא רעב.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד