פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3ביטול הרגלים בתינוק בין 4.5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

התינוק שלי מוכן להירדם רק איתי, ולישון רק אצלי במיטה.
מפריע לי בגלל שהוא עתיד להיכנס למשפחתון בעוד כחודש וחצי ואיני רוצה ליצור לו שם טראומה או לתת למטפלות להתמודד עם ההרגל הלקוי.
אני מתכוונת להתחיל בתהליך לפי השיטות שכתבתם כאן, הרם הורד ולחישה טפיחה, רק במיטה שלו ואחרי טקס קבוע וכדומה.
שאלתי היא האם לבטל לו גם את המוצץ כי אינו יודע כרגע להכניס לבד לפה,
זה כשלעצמו נראה לי קשה מאוד. אציין שגם אצלי בידיים אני מצליחה להרגיע אותו רק עם מוצץ. איך מבטלים את ההרגל הזה?
מנסיונכם וכמובן שמשתנה בין התינוקות, כמה זמן נמשך החלק הקשה של התהליך?
ושאלה אחרונה, בהנחה שעיינתי טוב בפורום וקראתי את הלוחשת לתינוקות, מה היתרונות של ייעוץ שינה עם יועצת?
אני שמחה לשמוע שהפורום עוזר לך להתחיל תהליך של הקניית הרגלים נכונים עבור בנך ומאחלת לך הצלחה בתהליך.
בעיניין המוצץ, אין בעיה שבנך יהיה תלוי במוצץ עם זה עוזר לו להירגע ולהירדם. הבעיה היא שהוא תלוי בזה שאת תגשי אליו בכל פעם כדי להכניס לו את המוצץ לפה. כרגע, בנך עדיין צעיר ואינו מסוגל לעשות את הפעולה בעצמו ולכן, כדי לאפשר לו לקחת מוצץ את צריכה להמשיך ולתת לו מוצץ לפה. במקביל את יכולה להתחיל לאמן אותו בשעות היום על לקיחת מוצץ באופן עצמאי- הגישי לו מוצץ מהיד שלך כדי שהוא יקח אותו מידך לבד וינסה להכניס לפה. זה יכול לקחת גם חודש עד שהוא ילמד לעשות זאת כמו שצריך אך עם ניסוי וטעייה שלו הוא ילמד לעשות זאת ואז עשי זאת גם בלילה.
למידה של תינוקות היא למידה מהירה ולכן, ככל שתהי עיקביית בתהליך החלק הקשה (אני מניחה שאת מתכוונת לתחילת התהליך) יעבור אף הוא מהר יותר. בממוצע זה לוקח כ- 3-4 לילות.
ייעוץ שינה עם יועצת בשיטת "לילה טוב" הוא תהליך הדרגתי עם ליווי צמוד ויומיומי שמאפשר לך כל יום לקבל הכוונה מה לעשות בלילה הבא, יועצת יכולה להיות שם בשבילך מבחינה מקצועית ולתת לך את כל הכלים להתמודד עם כל התנגדות שתגיע וגם להיות שם בשבילך מוראלית כשתצטרכי.
כדי שבנך יקבל את הביטחון שהוא צריך ואת כל הכלים שיובילו אותו ליהרדמות עצמאית התהליך צריך להיות הדרגתי ולהתקדם ע"פ הקצב שלו. יועצת שינה תוכל לראות מתי בנך בשל לעבור שלב ומתי לא וכך תוכל לעזור לך להגיע ליעד.
תודה רבה על התשובה
הפורום מצויין ואני מצטערת שלא עיינתי בו קודם
אחרת לא הייתי עושה את הטעויות.
אציין שבצער אני מוציאה אותו ממיטתי כי זה כל כך נעים אבל אני עושה זאת בשבילו ולמען הסתגלותו למשפחתון.
במידה ואתקל בקושי אפנה אלייך באופן פרטי.
שוב תודה.
1. ביטול הרגלים בתינוק בין 4.5 חודשים
19/11/2011 13:17
שלום רבהתינוק שלי מוכן להירדם רק איתי, ולישון רק אצלי במיטה.
מפריע לי בגלל שהוא עתיד להיכנס למשפחתון בעוד כחודש וחצי ואיני רוצה ליצור לו שם טראומה או לתת למטפלות להתמודד עם ההרגל הלקוי.
אני מתכוונת להתחיל בתהליך לפי השיטות שכתבתם כאן, הרם הורד ולחישה טפיחה, רק במיטה שלו ואחרי טקס קבוע וכדומה.
שאלתי היא האם לבטל לו גם את המוצץ כי אינו יודע כרגע להכניס לבד לפה,
זה כשלעצמו נראה לי קשה מאוד. אציין שגם אצלי בידיים אני מצליחה להרגיע אותו רק עם מוצץ. איך מבטלים את ההרגל הזה?
מנסיונכם וכמובן שמשתנה בין התינוקות, כמה זמן נמשך החלק הקשה של התהליך?
ושאלה אחרונה, בהנחה שעיינתי טוב בפורום וקראתי את הלוחשת לתינוקות, מה היתרונות של ייעוץ שינה עם יועצת?
מאת: אורח/ת
2. הקניית הרגלי שינה
19/11/2011 20:34
הי,אני שמחה לשמוע שהפורום עוזר לך להתחיל תהליך של הקניית הרגלים נכונים עבור בנך ומאחלת לך הצלחה בתהליך.
בעיניין המוצץ, אין בעיה שבנך יהיה תלוי במוצץ עם זה עוזר לו להירגע ולהירדם. הבעיה היא שהוא תלוי בזה שאת תגשי אליו בכל פעם כדי להכניס לו את המוצץ לפה. כרגע, בנך עדיין צעיר ואינו מסוגל לעשות את הפעולה בעצמו ולכן, כדי לאפשר לו לקחת מוצץ את צריכה להמשיך ולתת לו מוצץ לפה. במקביל את יכולה להתחיל לאמן אותו בשעות היום על לקיחת מוצץ באופן עצמאי- הגישי לו מוצץ מהיד שלך כדי שהוא יקח אותו מידך לבד וינסה להכניס לפה. זה יכול לקחת גם חודש עד שהוא ילמד לעשות זאת כמו שצריך אך עם ניסוי וטעייה שלו הוא ילמד לעשות זאת ואז עשי זאת גם בלילה.
למידה של תינוקות היא למידה מהירה ולכן, ככל שתהי עיקביית בתהליך החלק הקשה (אני מניחה שאת מתכוונת לתחילת התהליך) יעבור אף הוא מהר יותר. בממוצע זה לוקח כ- 3-4 לילות.
ייעוץ שינה עם יועצת בשיטת "לילה טוב" הוא תהליך הדרגתי עם ליווי צמוד ויומיומי שמאפשר לך כל יום לקבל הכוונה מה לעשות בלילה הבא, יועצת יכולה להיות שם בשבילך מבחינה מקצועית ולתת לך את כל הכלים להתמודד עם כל התנגדות שתגיע וגם להיות שם בשבילך מוראלית כשתצטרכי.
כדי שבנך יקבל את הביטחון שהוא צריך ואת כל הכלים שיובילו אותו ליהרדמות עצמאית התהליך צריך להיות הדרגתי ולהתקדם ע"פ הקצב שלו. יועצת שינה תוכל לראות מתי בנך בשל לעבור שלב ומתי לא וכך תוכל לעזור לך להגיע ליעד.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תגובה לתשובה
19/11/2011 21:52
היי עינתתודה רבה על התשובה
הפורום מצויין ואני מצטערת שלא עיינתי בו קודם
אחרת לא הייתי עושה את הטעויות.
אציין שבצער אני מוציאה אותו ממיטתי כי זה כל כך נעים אבל אני עושה זאת בשבילו ולמען הסתגלותו למשפחתון.
במידה ואתקל בקושי אפנה אלייך באופן פרטי.
שוב תודה.
מאת: אורח/ת
4. בהצלחה (ל"ת)
20/11/2011 13:22
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'