פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3בעיות שינה בבן 4 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

דבר אחרון- בעלי היחליט שמעתה הוא מניח אותו במיטה ער ומרגיע אותו בדיבורים עד שירדם, אבל הקטנציק בוכה וצורח ולא נרגע ככה עד לרמות שהו א משתנק מהבכי, האם לאפשר לבעלי לפעול כך? אני לא מסוגלת!
תודה מראש,
את מתארת בהחלט מצב לא פשוט ומאוד מעייף. אני מבינה את הייאוש והקושי שלך.
מה שאתם חווים כרגע נקרא "עמידות" לתלות של בנך בהרדמה עם הידיים. עמידות אומרת שמה שאתמול עבד נהדר היום כבר לא עובד וזה מתבטא בהרדמות הולכות ומתארכות, ביותר ויותר יקיצות ובחלונות עירות.
כדי שבנך יוכל להתחיל לישון שינה איכותית ורצופה מומלץ ללמד אותו להירדם באופן עצמאי.
שנות היום ושנת הלילה מאוד קשורות זה לזו ואם במהלך היום תתני לו להירדם על הידיים במוקדם או במאוחר הוא יחזור לדרוש זאת גם בלילה לכן התהליך צריך להיות במקביל גם ביום וגם בלילה.
התחילי בכך שתשימי אותו במיטה ותני לו מגע רצוף. כאשר הוא בוכה, הרימי על הידיים והרגיעי אותו (אני לא מאמינה בלהשאיר תינוק בוכה במיטה, זה עלול ליצור אצלו תחושה שלילית למיטה). כאשר הוא רגוע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע עד שהוא נרדם. בלילות הראשונים יהיו יותר הרמות והורדות אך לאחר 2-3 לילות הבכי יפחת ואז בהדרגה תוכלי להפסיק את המגע ולהוריד את הנוכחות שלך בחדר.
בהצלחה:-)
כמה זה נורא אם במהלך היום הוא לא ישן? כי אם אני לא ארדים על הידיים בוודאות הוא לא ישן...
שוב תודה רבה!
בנך זקוק מאוד לשינה בשנות היום, ככל שהוא יגיע עייף יותר לילה, כך הלילה יהיה קשה יותר, ההרדמה תהיה מלווה בבכי ויהיו יותר יקיצות. עייפות יתר גורמת לשינה חסרת מנוחה.
ככל שהוא ישן טוב יותר בשנות היום שנת הלילה תהיה רגועה ואיכותית יותר.
שינה ככלל, היא דבר מאוד חשוב עבורינו. בשינה מערכת החיסון מתחזקת, הזיכרון מתפתח, החשיבה והגדילה מתרחשת ועוד
האם לא כדאי רק בהתחלה להתחיל רק מהלילה ובהדרגה לשלב את היום?
מניסיון העבר הוא פשוט לא ישן ביום...
יכול להיות שליווי אישי של יועצת שינה לכל אורך התהליך יוכל לעזור לך
1. בעיות שינה בבן 4 חודשים
22/11/2011 14:23
בני אוטוטו בן 4 חודשים ויש לנו קשיי שינה מאז שנולד. עד גיל חודשיים נחשב לתינוק עירני למדי וישן בקושי 8 שעות ביום, ככל הנראה כי לא זיהיתי מתי הוא עייף ולא הרדמתי בזמן. מרגע שהתחלתי לזהות ולהרדים אותו הוא התרגל שהוא נרדם על הידיים. כל ניסיונות להעביר אותו לישון בעגלה/מיטה כשלו כי היה מתעורר וכך התרגל שישן על הידיים. כעת התחלנו בניסיונות להרגיל אותו לישון במיטה שלו. בהמלצת יועצות שינה התחלנו מהלילה בלבד. אנחנו משכיבים אותו לישון בשבע, מרדימים על הידיים ומניחים במיטה כשישן אך לא שינה עמוקה. כשהוא מתעורר ומייבב/בוכה מרימים ומרגיעים, מרדימים שוב ומחזירים. כל התהליך יכול לקחת שעתיים וגם אז ישן במיטה לא לזמן רב עד שמתעורר בבכי. ניסינו לשים אותו בקן (מגבות מגולגלות), לחמם את המיטה ולשים חולצה שלי אך דבר לא עוזר. היה שלב שמרב יאוש שמתי אותו לישון איתי במיטה וזה עזר זמנית עד שהתחיל להתעורר גם במיטה ואז או ו שלוקח ציצי כמוצץ וחוזר לישון או שמתעורר וצריך להרדים שוב על הידיים. במהלך היום מוכן לישון רק על הידיים ונהיה ממש קשה להרדים אותו-20 דק לפחות של הליכה בשילוב נענוע עדין עד שנרדם. אשמח לקבל עזרה כי כרגע אני 100% מהיום שלו ואיתו ואינני ישנה כמעט כלל. אציין בנוסף כי כאשר מתעורר בלילה קל להרדימו חזרה אך במהלך היום מרגע שהתעורר זה אבוד גם אם קרה אחרי 5 דק של שינה בלבד והוא מתעורר בבכי ועיייף. דבר אחרון- בעלי היחליט שמעתה הוא מניח אותו במיטה ער ומרגיע אותו בדיבורים עד שירדם, אבל הקטנציק בוכה וצורח ולא נרגע ככה עד לרמות שהו א משתנק מהבכי, האם לאפשר לבעלי לפעול כך? אני לא מסוגלת!
תודה מראש,
מאת: אורח/ת
2. תהליך שינה
23/11/2011 14:25
הי,את מתארת בהחלט מצב לא פשוט ומאוד מעייף. אני מבינה את הייאוש והקושי שלך.
מה שאתם חווים כרגע נקרא "עמידות" לתלות של בנך בהרדמה עם הידיים. עמידות אומרת שמה שאתמול עבד נהדר היום כבר לא עובד וזה מתבטא בהרדמות הולכות ומתארכות, ביותר ויותר יקיצות ובחלונות עירות.
כדי שבנך יוכל להתחיל לישון שינה איכותית ורצופה מומלץ ללמד אותו להירדם באופן עצמאי.
שנות היום ושנת הלילה מאוד קשורות זה לזו ואם במהלך היום תתני לו להירדם על הידיים במוקדם או במאוחר הוא יחזור לדרוש זאת גם בלילה לכן התהליך צריך להיות במקביל גם ביום וגם בלילה.
התחילי בכך שתשימי אותו במיטה ותני לו מגע רצוף. כאשר הוא בוכה, הרימי על הידיים והרגיעי אותו (אני לא מאמינה בלהשאיר תינוק בוכה במיטה, זה עלול ליצור אצלו תחושה שלילית למיטה). כאשר הוא רגוע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע עד שהוא נרדם. בלילות הראשונים יהיו יותר הרמות והורדות אך לאחר 2-3 לילות הבכי יפחת ואז בהדרגה תוכלי להפסיק את המגע ולהוריד את הנוכחות שלך בחדר.
בהצלחה:-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. ניסינו את זה
23/11/2011 16:54
הבעיה היא שבלילה בהתחלה זה עובד להרים ולהרגיע עד שהוא כבר עייף מדי ואז תוך כדי בכי על הידיים הוא מתחיל לנמנם ואז כשכבר נרגע הוא כבר כמעט נרדם במקביל, ואז איך שאני מחזירה הוא מתעצבן שוב ובוכה... זה מעגל שאנחנו לא יוצאים ממנו...כמה זה נורא אם במהלך היום הוא לא ישן? כי אם אני לא ארדים על הידיים בוודאות הוא לא ישן...
שוב תודה רבה!
4. עיקביות
23/11/2011 17:20
זה שם המשחק. ככל שתהיו יותר עיקביים בנך יסתגל לצורת ההרדמה החדשה ואז הבכי יפסק. בנך זקוק מאוד לשינה בשנות היום, ככל שהוא יגיע עייף יותר לילה, כך הלילה יהיה קשה יותר, ההרדמה תהיה מלווה בבכי ויהיו יותר יקיצות. עייפות יתר גורמת לשינה חסרת מנוחה.
ככל שהוא ישן טוב יותר בשנות היום שנת הלילה תהיה רגועה ואיכותית יותר.
שינה ככלל, היא דבר מאוד חשוב עבורינו. בשינה מערכת החיסון מתחזקת, הזיכרון מתפתח, החשיבה והגדילה מתרחשת ועוד
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. לגבי שנת יום
23/11/2011 18:03
החשש שלי שבימים הראשונים הוא פשוט לא ישן ביום..האם לא כדאי רק בהתחלה להתחיל רק מהלילה ובהדרגה לשלב את היום?
מניסיון העבר הוא פשוט לא ישן ביום...
6. אפשר
23/11/2011 18:42
את הפעם הראשונה מומלץ להתחיל בלילה וכבר למחרת בבוקר. אם לא תצליחי אז תעשי את זה ביום שלמחרת.יכול להיות שליווי אישי של יועצת שינה לכל אורך התהליך יוכל לעזור לך
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום