פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3הרדמות על השד
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני שן שלושה חודשים וחצי. נרדם בעיקר על השד ומעט מאוד על הידיים או אחרי אכילת בקבוק. אנחנו לא מצליחים לתת לו מוצץ.
הוא ישן מעט מאוד ביחד לגילו (כ 11 שעות ביום) כשמרבית השעות הן בלילה (לפחות זה).
לעיתים מגיעים לסיטואציה שרק השד מציל אותנו מהבכי העייף שלו ולאחר שתי דקות על השד הוא נרדם.
אני חוזרת לעבודה עוד כחודש וחצי ומאוד חוששת איך אוכל להשאיר אותו בידי מטפלת ללא השד המציל.
יש לציין גם שכמות החלב הולכת ופוחתת ולצערי בקרוב אאלץ להפסיק להניק.
כיצד ניתן לגמול אותו מהירדמות על השד ולהרגיל אותו להירדם באופן אחר המאפשר לאנשים אחרים להרדימו ?
תודה מראש !
כדי ללמדו להירדם בצורה עצמאית קודם מומלץ לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ולמעשה לא לאפשר לו להירדם תוך כדי האוכל. כלומר, תני לו לאכול וכשהוא מתחיל כבר לאבד עיניין נתקי אותו והכניסי אותו למיטה.
תחילה את יכולה לעזור לו להירדם כשהוא במיטה ואת לידו עם מגע. ואם הוא בוכה הרימי על הידיים להרגיע אותו והחזירי למיטה.
עשי זאת גם במהלך ההנקות בלילה.
לאחר מספר לילות הקשר בין האוכל לשינה ינותק והוא ילמד להירדם במיטתו ואז תוכלי להפחית גם את המגע שלך.
בהמשך לתשובתך, אני לא מצליחה להרגיע את בני במיטה על מנת להירדם. נראה שכמעט כל סוג של ליטוף מעורר אותו יותר ויותר. האם יש המלצות בנושא ?
כמה פעמים/זמן כל פעם עלי לנסות להרים אותו מהמיטה כשלא נרגע לפני שאני מחליטה "לוותר" על השינה הזו...
איך ניתן לעשות זאת בלילה ? האם לא ניתן להתחיל לעשות זאת רק במהלך היום ובלילה לנסות שיטה אחרת? קשה לי לראות איך אני אצליח לישון כך.
שוב תודה רבה!
אם המגע שלך מפריע לו, אז את יכולה לנדנד את המיטה או לחילופין להשתמש בקול שלך ("לשיר, להגיד "ששש" וכו).
כשאת ניגשת להתחיל תהליך חשוב בעיקר להיות עיקביים. ולכן, הרעיון הוא להמשיך עד שהוא נרדם ולא לוותר. בלילות הראשונים זה יכול לקחת הרבה זמן, זה יכול להגיע גם לשעה, בלילה השני זה כבר יתקצר וכך הלאה (וגם הבכי ירד בצורה משמעותית)
שנות היום והלילה מאוד קשורים זה לזה ומה שתעשי לו ביום הוא יצפה לו גם בלילה והפוך. ואם אנחנו מדברים על עיקביות כדי שלא נבלבל אותו (בלבול עלול ליצור בכי מאוד מאוד חזק) חשוב לעשות את אותן הפעולות בכל היקיצות שלו.
זה לא פשוט אך עם התמדה ונחישות זה יצליח.
בהצלחה :-)
1. הרדמות על השד
24/11/2011 10:41
שלום בני שן שלושה חודשים וחצי. נרדם בעיקר על השד ומעט מאוד על הידיים או אחרי אכילת בקבוק. אנחנו לא מצליחים לתת לו מוצץ.
הוא ישן מעט מאוד ביחד לגילו (כ 11 שעות ביום) כשמרבית השעות הן בלילה (לפחות זה).
לעיתים מגיעים לסיטואציה שרק השד מציל אותנו מהבכי העייף שלו ולאחר שתי דקות על השד הוא נרדם.
אני חוזרת לעבודה עוד כחודש וחצי ומאוד חוששת איך אוכל להשאיר אותו בידי מטפלת ללא השד המציל.
יש לציין גם שכמות החלב הולכת ופוחתת ולצערי בקרוב אאלץ להפסיק להניק.
כיצד ניתן לגמול אותו מהירדמות על השד ולהרגיל אותו להירדם באופן אחר המאפשר לאנשים אחרים להרדימו ?
תודה מראש !
מאת: אורח/ת
2. הי
24/11/2011 15:08
כרגע בנך נעזר בהנקה לצורך שינה ויש לו קשר מאוד חזק בין שני הדברים, ולכן קשה לו להירדם בצורה אחרת ובוודאי שלא בצורה עצמאית.כדי ללמדו להירדם בצורה עצמאית קודם מומלץ לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ולמעשה לא לאפשר לו להירדם תוך כדי האוכל. כלומר, תני לו לאכול וכשהוא מתחיל כבר לאבד עיניין נתקי אותו והכניסי אותו למיטה.
תחילה את יכולה לעזור לו להירדם כשהוא במיטה ואת לידו עם מגע. ואם הוא בוכה הרימי על הידיים להרגיע אותו והחזירי למיטה.
עשי זאת גם במהלך ההנקות בלילה.
לאחר מספר לילות הקשר בין האוכל לשינה ינותק והוא ילמד להירדם במיטתו ואז תוכלי להפחית גם את המגע שלך.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. איך להרגיע תינוק במיטה
24/11/2011 21:20
שלוםבהמשך לתשובתך, אני לא מצליחה להרגיע את בני במיטה על מנת להירדם. נראה שכמעט כל סוג של ליטוף מעורר אותו יותר ויותר. האם יש המלצות בנושא ?
כמה פעמים/זמן כל פעם עלי לנסות להרים אותו מהמיטה כשלא נרגע לפני שאני מחליטה "לוותר" על השינה הזו...
איך ניתן לעשות זאת בלילה ? האם לא ניתן להתחיל לעשות זאת רק במהלך היום ובלילה לנסות שיטה אחרת? קשה לי לראות איך אני אצליח לישון כך.
שוב תודה רבה!
מאת: אורח/ת
4. הרגעה ועיקביות
25/11/2011 10:35
כל עוד הוא בוכה הרימי על הידיים. המטרה לידד אותו עם המיטה ולכן לא להשאיר אותו שם בוכה אלא רק להעביר לשם כשהוא רגוע.אם המגע שלך מפריע לו, אז את יכולה לנדנד את המיטה או לחילופין להשתמש בקול שלך ("לשיר, להגיד "ששש" וכו).
כשאת ניגשת להתחיל תהליך חשוב בעיקר להיות עיקביים. ולכן, הרעיון הוא להמשיך עד שהוא נרדם ולא לוותר. בלילות הראשונים זה יכול לקחת הרבה זמן, זה יכול להגיע גם לשעה, בלילה השני זה כבר יתקצר וכך הלאה (וגם הבכי ירד בצורה משמעותית)
שנות היום והלילה מאוד קשורים זה לזה ומה שתעשי לו ביום הוא יצפה לו גם בלילה והפוך. ואם אנחנו מדברים על עיקביות כדי שלא נבלבל אותו (בלבול עלול ליצור בכי מאוד מאוד חזק) חשוב לעשות את אותן הפעולות בכל היקיצות שלו.
זה לא פשוט אך עם התמדה ונחישות זה יצליח.
בהצלחה :-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה