פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בת שנה ושלושה חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אחרי אינספור ניסיונות להקנות למאיה הרגלי שינה נורמליים, ללא הצלחה, הגענו לכך שהיא חצי רדומה, שמים אותה במיטה וע"י נענוע קל של הטוסיק היא נרדמת. אם אני מפסיקה את הנענוע, היא ישר מתחילה לבכות או לפעמים סתם להודיע לי בקול קטן - תמשיכי. ממש ככה, אני מפסיקה והיא מוציאה קול שלא משתמע לשתי פנים. אני ממשיכה ומפסיקה מייד, ככה ה"משחק" נמשך עד שאני מפסיקה והיא כבר ישנה. אבל זה לא מונע ממנה להמשיך ולהתעורר בלילות המון. בלילה האחרון אפילו כל שעה. יש לילות קצת יותר טובים (בהם אנו מתעוררים "רק" כל שעתיים-שלוש) אבל תמיד צריך לקחת אותה על הידיים, אפילו לשניה, ולשים אותה חזרה במיטה. לפעמים זה לא מספיק ואחרי רבע שעה צריך שוב. בפעמים הנוראיות לוקח ממש שעה-שעתיים להרדים אותה חזרה וכל הזמן היא צורחת צרחות שנראה שהמשטרה עוד שניה באה לעצור אותנו...
רק לציין שהיא ישנה במיטת נוער באותו הגובה כמו המיטה שלנו וצמודה למיטתנו (עם הפרדה קלה של כרית כי אחרת היא מתגלגלת עלינו). אנחנו אוהבים את הלינה המשותפת, גם הגדול ישן איתנו עדיין.
המון תודה,
שרון.
ממה שאת מתארת, מאיה אינה יודעת להירדם באופן עצמאי, אי לכך היא לא מצליחה להירדם בלי המגע שלך והיא מתעוררת בלילה כיוון שאינה יודעת להחזיר עצמה לישון ללא עזרה, אפשר כמובן ללמדה להירדם עצמאי גם בלינה משותפת אך ישנם ילדים שהלינה המשותפת דווקא מפריעה להם וזה מה שגורם להם להתעורר, אני לא בטוחה שזה המצב אצלכם, הייתי ממליצה לכם קודם ללמד אותה להירדם עצמאית ורק אם אחרי הירדמות עצמאית תמשיך להתעורר אז תשקלו מעבר. בשלב הראשון חשוב לגמול אותה ממגע, עשי זאת בהדרגה ובכל פעם הפסיקי וחזרי עד שההירדמות הסופית תהיה ללא מגע, מספיק 2-3 הירדמויות ללא מגע, שהיא תרגיש ביטחון שהיא מסוגלת ואז תוכלו להתקדם הלאה, מאוד חשוב להגיע להירדמות עצמאית, זו יכולת נרכשת ותלווה אותה לכל החיים, לצערינו זה לא עובר, אולי כשתגדל יותר תצליח לישון טוב יותר ולהתעורר פעם-פעמיים בלילה אבל עדיין חוסר היכולת להירדם לבד מלווה ילדים גם בבית ספר וכבוגרים (שלא יכולים להירדם למשל בלי טלויזיה...).
מאוד חשוב לעבוד על זה כי השינה שלה היום פוגעת בה (וכמובן גם בכולכם)
1. בת שנה ושלושה חודשים
09/11/2009 16:32
שלום גנית,אחרי אינספור ניסיונות להקנות למאיה הרגלי שינה נורמליים, ללא הצלחה, הגענו לכך שהיא חצי רדומה, שמים אותה במיטה וע"י נענוע קל של הטוסיק היא נרדמת. אם אני מפסיקה את הנענוע, היא ישר מתחילה לבכות או לפעמים סתם להודיע לי בקול קטן - תמשיכי. ממש ככה, אני מפסיקה והיא מוציאה קול שלא משתמע לשתי פנים. אני ממשיכה ומפסיקה מייד, ככה ה"משחק" נמשך עד שאני מפסיקה והיא כבר ישנה. אבל זה לא מונע ממנה להמשיך ולהתעורר בלילות המון. בלילה האחרון אפילו כל שעה. יש לילות קצת יותר טובים (בהם אנו מתעוררים "רק" כל שעתיים-שלוש) אבל תמיד צריך לקחת אותה על הידיים, אפילו לשניה, ולשים אותה חזרה במיטה. לפעמים זה לא מספיק ואחרי רבע שעה צריך שוב. בפעמים הנוראיות לוקח ממש שעה-שעתיים להרדים אותה חזרה וכל הזמן היא צורחת צרחות שנראה שהמשטרה עוד שניה באה לעצור אותנו...
רק לציין שהיא ישנה במיטת נוער באותו הגובה כמו המיטה שלנו וצמודה למיטתנו (עם הפרדה קלה של כרית כי אחרת היא מתגלגלת עלינו). אנחנו אוהבים את הלינה המשותפת, גם הגדול ישן איתנו עדיין.
המון תודה,
שרון.
מאת: אורח/ת
2. הרגלי שינה לבת שנה ושלושה
09/11/2009 20:59
הי,ממה שאת מתארת, מאיה אינה יודעת להירדם באופן עצמאי, אי לכך היא לא מצליחה להירדם בלי המגע שלך והיא מתעוררת בלילה כיוון שאינה יודעת להחזיר עצמה לישון ללא עזרה, אפשר כמובן ללמדה להירדם עצמאי גם בלינה משותפת אך ישנם ילדים שהלינה המשותפת דווקא מפריעה להם וזה מה שגורם להם להתעורר, אני לא בטוחה שזה המצב אצלכם, הייתי ממליצה לכם קודם ללמד אותה להירדם עצמאית ורק אם אחרי הירדמות עצמאית תמשיך להתעורר אז תשקלו מעבר. בשלב הראשון חשוב לגמול אותה ממגע, עשי זאת בהדרגה ובכל פעם הפסיקי וחזרי עד שההירדמות הסופית תהיה ללא מגע, מספיק 2-3 הירדמויות ללא מגע, שהיא תרגיש ביטחון שהיא מסוגלת ואז תוכלו להתקדם הלאה, מאוד חשוב להגיע להירדמות עצמאית, זו יכולת נרכשת ותלווה אותה לכל החיים, לצערינו זה לא עובר, אולי כשתגדל יותר תצליח לישון טוב יותר ולהתעורר פעם-פעמיים בלילה אבל עדיין חוסר היכולת להירדם לבד מלווה ילדים גם בבית ספר וכבוגרים (שלא יכולים להירדם למשל בלי טלויזיה...).
מאוד חשוב לעבוד על זה כי השינה שלה היום פוגעת בה (וכמובן גם בכולכם)
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות