פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0בני בן 10 חודשים מתעורר כל כשעה בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אשמח לעזרה כי אני מתייאשת אני פוחדת שאכנס לדיכאון מהמצב הכל כך קשה הזה שאני עוברת.
הפסקתי להניק את בני כבר מגיל חצי שנה, והוא למד לישון לבד כבר מאז, אין צורך "להרדים" אותו כלל והוא נכנס לשיון כבר משעה 19:00-20:00, ועל כך אני מאושרת, אך משעה 23:00 הוא מתעורר כל כשעה שעה וחצי עד הבוקר.
הוא מתעורר בצעקות וברגע שאני נותנת לו מוצץ לפה הוא נרדם בחזרה, עד שתוך שעה המוצץ יפול והוא יתעורר שוב בבכי וחוזר חלילה עד הבוקר, בשעה 6:00 הוא כבר על הרגליים מחכה שמישהו ישחק איתו, עירני לגמרי, ואני כבר עם עיניים סגולות ולא מתפקדת. מה עושים ?
* ניסיתי לתת לו לישון בלי מוצץ אבל הוא עדיין יצטרך אותו בשעות הלילה כשהוא מתחיל עם הבכי.
* בשעות היום הוא מתפקד מעולה, תינוק מאושר וחייכן.
אני כל כך מקווה שיש איזה פתרון כי אני מתמוטטת...
ראשית אני מאוד מבינה את הייאוש והתסכול. כ"כ הרבה לילות בלי שינה משפיעים מאוד קשה על כל הסביבה.
בגיל זה בנך מסוגל כבר לקחת בעצמו את המוצץ וכל שעליך לעשות הוא ללמד אותו לחפש את המוצץ ולהכניס אותו לפה בעצמו.
בתחילת הלילה הניחי 2-3 מוצצים בפינה קבועה במיטה ואימרי לו "יש לך כאן מוצצים אתה יכול לקחת לבד" אימרי לו את המנטרה הזו בכל לילה וזה יחלחל אליו.
כשהוא מתעורר במהלך הלילה הגישי לו את המוצץ מהיד שלך כדי שהוא ישלח יד אליך ויקח את המוצץ. בשלב הבא הראי לו היכן המוצץ (ע"י הצבעה לכיוונו) כדי שבנך יקח אותו בעצמו.
כשהוא בוכה, הרגיעי אותו במגע שלך ואם יש צורך הרימי על הידיים עד שהוא נרגע והחזירי למיטה.
בהנחה שזו הסיבה היחידה ליקיצות שלו לאחר שהוא ילמד לקחת בעצמו מוצץ הוא יוכל לישון לילות רצופים.
אל ייאוש!
בהצלחה :-)
תודה רבה לך עינת.
1. בני בן 10 חודשים מתעורר כל כשעה בלילה
25/11/2011 4:35
שלום,אשמח לעזרה כי אני מתייאשת אני פוחדת שאכנס לדיכאון מהמצב הכל כך קשה הזה שאני עוברת.
הפסקתי להניק את בני כבר מגיל חצי שנה, והוא למד לישון לבד כבר מאז, אין צורך "להרדים" אותו כלל והוא נכנס לשיון כבר משעה 19:00-20:00, ועל כך אני מאושרת, אך משעה 23:00 הוא מתעורר כל כשעה שעה וחצי עד הבוקר.
הוא מתעורר בצעקות וברגע שאני נותנת לו מוצץ לפה הוא נרדם בחזרה, עד שתוך שעה המוצץ יפול והוא יתעורר שוב בבכי וחוזר חלילה עד הבוקר, בשעה 6:00 הוא כבר על הרגליים מחכה שמישהו ישחק איתו, עירני לגמרי, ואני כבר עם עיניים סגולות ולא מתפקדת. מה עושים ?
* ניסיתי לתת לו לישון בלי מוצץ אבל הוא עדיין יצטרך אותו בשעות הלילה כשהוא מתחיל עם הבכי.
* בשעות היום הוא מתפקד מעולה, תינוק מאושר וחייכן.
אני כל כך מקווה שיש איזה פתרון כי אני מתמוטטת...
מאת: שרה
2. מוצץ
25/11/2011 10:43
הי שרה,ראשית אני מאוד מבינה את הייאוש והתסכול. כ"כ הרבה לילות בלי שינה משפיעים מאוד קשה על כל הסביבה.
בגיל זה בנך מסוגל כבר לקחת בעצמו את המוצץ וכל שעליך לעשות הוא ללמד אותו לחפש את המוצץ ולהכניס אותו לפה בעצמו.
בתחילת הלילה הניחי 2-3 מוצצים בפינה קבועה במיטה ואימרי לו "יש לך כאן מוצצים אתה יכול לקחת לבד" אימרי לו את המנטרה הזו בכל לילה וזה יחלחל אליו.
כשהוא מתעורר במהלך הלילה הגישי לו את המוצץ מהיד שלך כדי שהוא ישלח יד אליך ויקח את המוצץ. בשלב הבא הראי לו היכן המוצץ (ע"י הצבעה לכיוונו) כדי שבנך יקח אותו בעצמו.
כשהוא בוכה, הרגיעי אותו במגע שלך ואם יש צורך הרימי על הידיים עד שהוא נרגע והחזירי למיטה.
בהנחה שזו הסיבה היחידה ליקיצות שלו לאחר שהוא ילמד לקחת בעצמו מוצץ הוא יוכל לישון לילות רצופים.
אל ייאוש!
בהצלחה :-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

3. תודה