תינוק בן 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 4 חודשים
30/11/2011 17:09
שלום, בני בן ה 4 חודשים ישן לילה שלם כבר מגיל חודש נרדם בסביבות 22:00 וקם ב07:00 בבוקר. ב3 שבועות האחרונים הוא מתעורר הרבה בגלל שנופל לו המוצץ ולאחר שמחזירים לו את המוצץ ומלטפים אותו הוא חוזר לישון ללא כל בעיה. לפני כיומיים הייתי בהרצאה המסבירה על שנת תינוקות ובדיוק כמו שמוסבר כאן בפורום הוסבר לנו בהרצאה שתינוק צריך ללמוד לישון בכוחות עצמו ללא תלות בגורם כל שהוא ומאחר ובני נרדם לאחר הנקה רק בשנת הלילה ובשעות היום נרדם על הידיים בשניות וללא כל נדנוד החלטתי לאחר ההרצאה שאני מיישמת את השיטה. כעת אני ממש מתוסכלת עבדתי בדיוק לפי מה שצריך ומה שקורה שכאשר הוא בוכה ואני מרימה אותו על מנת להרגיעו הוא נרגע אני מחזירה אותו למיטה וכך מס פעמים עד שהוא נכנס לבכי היסטרי ולא מוכן להירגע בשום צורה רק כאשר אני מניקה אותו ניסיתי את השיטה 3 פעמים אני יודעת שזה לא מספיק אך מאז הוא לא מפסיק לבכות הוא מתעורר משינה צורח כבר יומיים שלמים כאילו שהוא כועס עליי על מה ״שעשיתי״ לו הוא ממש נראה פגוע כבר יומיים שהוא לא מצליח לישון שעה אחת שלמה אפילו בלילה... יש לציין שלפני כן הוא היה תינוק מאוד חייכן ולא בכיין בכלל... אני מרגישה שהילד השתנה לי ביומיים ואני ממש מתוסכלת ולא יודעת אם לנסות שוב את השיטה או לוותר... תודה מראש אשמח לתשובה בהקדם שתושיע אותי מהמצב המתסכל ): 
מאת: אורח/ת
2. הקניית הרגלי שינה
01/12/2011 15:07
הי,

האם היית בהרצאה של שיטת "לילה טוב"?
אני לא ממש יודעת מה ניסית לעשות וכיצד.יש מספר סיבות אפשריות לבכי חזק.
ייתכן וזה מגיע מעיפות או מבלבול או מלמידה כלשהי שכך הוא יכול להשיג משהו. ככל הנראה בנך לא הבין לגמרי את המסר החדש כיצד הוא אמור להירגע ולהרדם במיטה, יכול להיות שההתנהלות לא היתה מאוד עיקבית.
בלבול ולמידה כזו יכולה לנבוע למשל מכך שניסית להרגיע אותו הרבה זמן ובסוף הוא קיבל אוכל מה שבנך למד מזה שהוא צריך לבכות מאוד חזק כדי לקבל אוכל.
כדי לנסות שוב לעבוד לפי שיטה מסוימת באופן עצמאי חשוב ללמוד אותה ולהבין כיצד ליישם אותה ולהיות מאוד עיקביים. בכל שיטה שלא תהיה העיקביות היא הדבר החשוב ביותר. לכן, כשאת מתחילה בדרך הרגעה מסוימת המשיכי כך עד להירדמות של בנך.
אני ממליצה לך ליצור קשר עם יועצת שינה ואף לשקול לעבור תהליך שינה מסודר שכולל ליווי של יועצת.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. היי עינת
01/12/2011 22:30
ראשית תודה על ההתייחסות... וכן הייתי בהרצאה של ״לילה טוב"...הסברתי לילד תחילה שהוא עכשיו נכנס למיטה הנעימה שלו ואני כאן לידו ואני לא הולכת לשום מקום אני מלווה אותו בתהליך. תחילה הוא היה מאוד נינוח ליטפתי אותו והוא עצם את עיניו ופקח אותן מס פעמים ואז החל לקטר ולהיות עצבני ,לפני שהתחיל לבכות הרמתי אותו הרגעתי אותו בידיים והסברתי לו שעכשיו הולכים לישון במיטה לבד ושוב התהליך חזר על עצמו עד שאחרי 5 נסיונות הוא החל בבכי היסטרי וממש צרח האמת שעד לאותו רגע לא הכרתי בכי כזה אצלו... (חוץ מהחיסונים ) כשראיתי ששום דבר לא עוזר להרגיע אותו הנקתי אותו הוא נרגע ונרדם לאחר 5דק. אחרי שניסיתי שוב את התהליך יומיים אך בפעמים הבאות כבר לא הצעתי הנקה הוא כבר לא הצליח לישון במשך היומיים האלה יותר מחצי שעה בכל פעם ובכה בהיסטריה פשוט הפך לסיוט... היום הוא כבר היה יותר רגוע וחזר להיות התינוק השליו שאני מכירה. אך הוא נרדם על הידיים הבעיה היא שאין לי מושג אם להמשיך בתהליך או לוותר לאור ההשלכות. מה עושים בכדי לגרום לו לישון לבד ? אני מפחדת לחזור לסיוט הזה שעבר עליי יומיים. ושוב תודה על ההתייחסות . שיהיה סופשבוע מהנה. 
4. תינוק בן 4 חודשים ממש לא אמור לדעת איך להירדם לבד...
02/12/2011 18:58
סליחה על ההתפרצות. תינוקות, מבחינה ביולוגית, לא מסוגלים להירדם לבד עד גיל חצי שנה פחות או יותר, זה כמובן משתנה מתינוק לתינוק. עם על הכבוד לשיטת לילה טוב או לכל שיטה אחרת, אין טעם שאפילו תנסי בשלב הזה- כרגע הוא זקוק לידיים אוהבות, זה מתיש -אין ספק- אבל זה עובר. מגיל חצי שנה את יכולה להתחיל לנסות וליישם כל שיטה שאת בוחרת וחשוב שתהיי סבלנית, לא כל שיטה מתאימה לכל תינוק.
בנוסף, 22:00 זו שעה מאד מאד מאוחרת עבור תינוקות ופעוטות. מרבית התינוקות מוכנים לשינה כבר בשעה 18:30! וגם כאן חשוב שתבדקי את התינוק הפרטי שלך, אולי השעה הנכונה בשבילו היא 19:00 אולי אפילו 18:00.
ממליצה לך מאד לקרוא את הלוחשת לתינוקות ואת הספר "לישון בלי לבכות", מהנסיון שלי- הספרים האלו עושים המון סדר בראש מבחינת שינה של תינוקות. ועדיין- עד גיל חצי שנה שחררי את הלחץ, הכל טוב!
שהיה לך המון הצלחה!
5. תודה
05/12/2011 17:30
תודה רבה על ״ההתפרצות״ באמת עזרת לי לאמץ קו מחשבה אחר ...הילד שוב מאושר וזה בעצם הדבר החשוב ביותר
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד