פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0קשיי הירדמות אצל בן חצי שנה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 6 וחצי חודשים, לפני כחודש וחצי התחלנו ללמד אותו להירדם לבד.
עד אז הוא היה נרדם במיטה כשאנחנו טופחים על ישבנו או על הגב, עשינו את השינוי כי הוא התחיל להתעורר תכופות בלילה ולקח לנו זמן רב להרדים אותו, כל פעם שהחזרנו אותו למיטה הוא חזר לבכות, כל הסימנים הראו על כך שהוא פשוט לא מצליח לחזור לישון לבד.
ידעתי הוא יכול לעשות זאת, כי אצל המטפלת בשעות היום, היא שמה אותו על הבטן ותוך כמה דקות הוא נרדם.
אז עשינו מעשה, אמרתי לו- שהלילה הוא הולך לישון לבד, ליטפתי אותו ויצאתי מהחדר, הוא יבב, חזרתי אחרי כמה דקות, הוא קצת צרח, הרמתי והרגעתי אותו והנחתי בחזרה, אחרי 3/4 שעה של ייבובים הוא נרדם.
יום למחרת אותו הדבר, וביום השלישי הוא נרדם ממש אחרי כמה דקות.
וישן בלילה בלי להתעורר כל רגע.
במשך שבוע וחצי בערך הוא נרדם יפה בלי צרחות וכו'. אבל לפני שבוע הוא פתאום התחיל לבכות בהשכבה, שום דבר מבחינת הטקסיות לא השתנה, אבל בכל זאת הוא התחיל לבכות, הוא אומנם ישן אח"כ בסדר יחסית, אבל חבל לי שהוא בוכה כל יום איזה 3/4 שעה בשביל להירדם.
כשאני ניגשת ומרימה אותו הוא נרגע וכשאני מחזירה אותו הוא ממשיך לבכות. לא ברור לי מה השתנה, וגם לא ברור לי איך להחזיר לו את היכולת להירדם מבלי לבכות.
אשמח לעזרה
תודה
אני שמחה שאת רואה שיפור ושינוי בלילה, אכן הירדמות עצמאית ללא גורם חיצוני זו הדרך להביא ללילות רצופים.
תגובה של בכי יכולה לנבוע ממספר סיבות, כיון שאני לא מכירה ממש את המקרה לעומק אני יכולה לענות באופן כללי.
ייתכן ובנך הולך לישון מאוחר מידי עבורו ולכן קשה לו יותר להירדם. עייפות יתר משפיעה על הירדמות ארוכה יותר וקשה יותר.
ייתכן ומידי פעם בך נרדם לא במיטתו ואז הוא מתעורר שם ולא מבין כיצד הוא הגיע לשם וזה יוצר תחושת חוסר ביטחון במיטה.
ייתכן ולבנך יש תלות במשהו נוסף שהוא זקוק לו כעזרה להירדמות בתחילת הלילה.
תני לבנך תמיד מענה לבכי וכשהוא בוכה גשי אליו והרגיעי אותו כשהוא רגוע צאי מהחדר, כך הוא יקבל בטחון שגם כשאת נמצאת מחוץ לחדר את תגשי אליו כשהוא צריך אותך.
1. קשיי הירדמות אצל בן חצי שנה
04/12/2011 14:03
שלום,בני בן 6 וחצי חודשים, לפני כחודש וחצי התחלנו ללמד אותו להירדם לבד.
עד אז הוא היה נרדם במיטה כשאנחנו טופחים על ישבנו או על הגב, עשינו את השינוי כי הוא התחיל להתעורר תכופות בלילה ולקח לנו זמן רב להרדים אותו, כל פעם שהחזרנו אותו למיטה הוא חזר לבכות, כל הסימנים הראו על כך שהוא פשוט לא מצליח לחזור לישון לבד.
ידעתי הוא יכול לעשות זאת, כי אצל המטפלת בשעות היום, היא שמה אותו על הבטן ותוך כמה דקות הוא נרדם.
אז עשינו מעשה, אמרתי לו- שהלילה הוא הולך לישון לבד, ליטפתי אותו ויצאתי מהחדר, הוא יבב, חזרתי אחרי כמה דקות, הוא קצת צרח, הרמתי והרגעתי אותו והנחתי בחזרה, אחרי 3/4 שעה של ייבובים הוא נרדם.
יום למחרת אותו הדבר, וביום השלישי הוא נרדם ממש אחרי כמה דקות.
וישן בלילה בלי להתעורר כל רגע.
במשך שבוע וחצי בערך הוא נרדם יפה בלי צרחות וכו'. אבל לפני שבוע הוא פתאום התחיל לבכות בהשכבה, שום דבר מבחינת הטקסיות לא השתנה, אבל בכל זאת הוא התחיל לבכות, הוא אומנם ישן אח"כ בסדר יחסית, אבל חבל לי שהוא בוכה כל יום איזה 3/4 שעה בשביל להירדם.
כשאני ניגשת ומרימה אותו הוא נרגע וכשאני מחזירה אותו הוא ממשיך לבכות. לא ברור לי מה השתנה, וגם לא ברור לי איך להחזיר לו את היכולת להירדם מבלי לבכות.
אשמח לעזרה
תודה
מאת: אורח/ת
2. ממליצה לך על משהו שאצלי עבד כמו ״קסם״
05/12/2011 17:37
בני בן 5 חודשים וגם אצלו התעוררו קשיי הירדמות עצמאית אני ממליצה לך לנסות משהו שאצלי עבד כמו קסם ... לקחתי את האייפון שלי נכנסתי לyou tube אפשר גם לעשות את זה עם מחשב אבל עדיף עם מסך קטן כדי שיכנס למיטה... שימי לקטנציק את השיר Mozart for my baby ותני לו לצפות בזה תשאירי אותו לבד מבטיחה לך שתוך 3 דק הילד נרדם לבד ולא עזרה ... והכי חשוב רגוע... שווה לנסות (: מאת: אורח/ת
3. הירדמות עצמאית
05/12/2011 18:58
הי,אני שמחה שאת רואה שיפור ושינוי בלילה, אכן הירדמות עצמאית ללא גורם חיצוני זו הדרך להביא ללילות רצופים.
תגובה של בכי יכולה לנבוע ממספר סיבות, כיון שאני לא מכירה ממש את המקרה לעומק אני יכולה לענות באופן כללי.
ייתכן ובנך הולך לישון מאוחר מידי עבורו ולכן קשה לו יותר להירדם. עייפות יתר משפיעה על הירדמות ארוכה יותר וקשה יותר.
ייתכן ומידי פעם בך נרדם לא במיטתו ואז הוא מתעורר שם ולא מבין כיצד הוא הגיע לשם וזה יוצר תחושת חוסר ביטחון במיטה.
ייתכן ולבנך יש תלות במשהו נוסף שהוא זקוק לו כעזרה להירדמות בתחילת הלילה.
תני לבנך תמיד מענה לבכי וכשהוא בוכה גשי אליו והרגיעי אותו כשהוא רגוע צאי מהחדר, כך הוא יקבל בטחון שגם כשאת נמצאת מחוץ לחדר את תגשי אליו כשהוא צריך אותך.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום