פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3שינה של בן חצי שנה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

מה עושים עם תינוק שמתעורר לאכול לפנות בוקר ולא רוצה לחזור לישון?
בני ישן לילות ספורים לילה שלם. בדר"כ הוא אוכל לקראת 18:30 240 סמ"ק (לא מוכן לתוספת דייסה) ומתעורר בין 4 ל-5. בימים האחרונים הוא לא נירדם בחזרה ומחפש תשומת לב ומשחק עם ההורים. אחרת הוא צורח ועושה רעש. אנו מפחדים שיעיר את הגדולה (בת 4) אז מביאים אותו למיטה שלנו ומשחקים איתו. אבל ברור לנו שזה לא הפתרון לאורך זמן.
מבחינה תזונתית: מוצקים אוכל ברמה של טעימות. סימילאק בנפח של 240 כל 4 שעות. גובה אחוזון 95 ומשקל אחוזון 25 לכן אני מאמינה שהוא זקוק לארוחה.
חשבנו למשוך אותו בערב אבל הוא באמת עייף כבר ב18:00.
הגדולה ישנה לילה שלם כבר מגיל חודשיים כך שאני מתמודדת בפעם הראשונה בבעיה זו ולא רוצה להשריש התנהגות שתשרת אותי עכשיו אבל תהיה בעוכריי בהמשך.
תודה
ליטל
חשוב להבין ששעת ההרדמה בלילה לא קשורה לשעת היקצה בבוקר ולכן, העובדה ש"תמשכו" אותו כדי שיהיה עייף יותר לא ישפיע על תחילת הבוקר ולהיפך לפעמים יש יקיצה מוקדמת בגלל עיפות יתר.
לכן, כשאת מזהה סימני עייפות השכיבי אותו לישון, זה מוריד את מספר היקיצות בלילה.
כרגע בנך ממשיך להתעורר כיון שהוא "מרוויח" המון מההתעוררות הזו בעקבות המעבר אליכם למיטה והמשחק.
כאשר לבנך לא יהיה תלות בשום דבר ותהיה לו הירדמות עצמאית לחלוטין גם בתחילת הלילה וגם בכל היקיצות בלילה הוא יוכל לישון לילות רצופים וחלון העירות הזה יסגר.
כשהוא בוכה תמיד גשו אליו והרגיעו אותו וכשהוא רגוע החזירו לשינה במיטה.
לגבי האוכל, לרוב כשתינוקותת לא אוכלים במהלך הלילה הם משלימים את הארוחות האלה בשעות הבוקר בארוחות עם ערך קלורי רב יותר (מוצקים) וזה עוזר להם לעלות במשקל. אלא כמובן אם יש הנחיה של רופא. בכל מקרה, ניתן להשאיר את הארוחה הזו בלילה כל עוד הוא לא נרדם בזמן האוכל ואינו תלוי בה להירדמות.
1. שינה של בן חצי שנה
06/12/2011 10:40
היימה עושים עם תינוק שמתעורר לאכול לפנות בוקר ולא רוצה לחזור לישון?
בני ישן לילות ספורים לילה שלם. בדר"כ הוא אוכל לקראת 18:30 240 סמ"ק (לא מוכן לתוספת דייסה) ומתעורר בין 4 ל-5. בימים האחרונים הוא לא נירדם בחזרה ומחפש תשומת לב ומשחק עם ההורים. אחרת הוא צורח ועושה רעש. אנו מפחדים שיעיר את הגדולה (בת 4) אז מביאים אותו למיטה שלנו ומשחקים איתו. אבל ברור לנו שזה לא הפתרון לאורך זמן.
מבחינה תזונתית: מוצקים אוכל ברמה של טעימות. סימילאק בנפח של 240 כל 4 שעות. גובה אחוזון 95 ומשקל אחוזון 25 לכן אני מאמינה שהוא זקוק לארוחה.
חשבנו למשוך אותו בערב אבל הוא באמת עייף כבר ב18:00.
הגדולה ישנה לילה שלם כבר מגיל חודשיים כך שאני מתמודדת בפעם הראשונה בבעיה זו ולא רוצה להשריש התנהגות שתשרת אותי עכשיו אבל תהיה בעוכריי בהמשך.
תודה
ליטל
מאת: cohelit
2. חלון עירות
09/12/2011 19:35
הי ליטל,חשוב להבין ששעת ההרדמה בלילה לא קשורה לשעת היקצה בבוקר ולכן, העובדה ש"תמשכו" אותו כדי שיהיה עייף יותר לא ישפיע על תחילת הבוקר ולהיפך לפעמים יש יקיצה מוקדמת בגלל עיפות יתר.
לכן, כשאת מזהה סימני עייפות השכיבי אותו לישון, זה מוריד את מספר היקיצות בלילה.
כרגע בנך ממשיך להתעורר כיון שהוא "מרוויח" המון מההתעוררות הזו בעקבות המעבר אליכם למיטה והמשחק.
כאשר לבנך לא יהיה תלות בשום דבר ותהיה לו הירדמות עצמאית לחלוטין גם בתחילת הלילה וגם בכל היקיצות בלילה הוא יוכל לישון לילות רצופים וחלון העירות הזה יסגר.
כשהוא בוכה תמיד גשו אליו והרגיעו אותו וכשהוא רגוע החזירו לשינה במיטה.
לגבי האוכל, לרוב כשתינוקותת לא אוכלים במהלך הלילה הם משלימים את הארוחות האלה בשעות הבוקר בארוחות עם ערך קלורי רב יותר (מוצקים) וזה עוזר להם לעלות במשקל. אלא כמובן אם יש הנחיה של רופא. בכל מקרה, ניתן להשאיר את הארוחה הזו בלילה כל עוד הוא לא נרדם בזמן האוכל ואינו תלוי בה להירדמות.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום