התעוררות בלילה בבכי לאחר 5 חודשיים רגועים..

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררות בלילה בבכי לאחר 5 חודשיים רגועים..
07/12/2011 20:17
שלום,

התינוקת בת 5 חודשים יונקת. עד כה הייתה נרדמת עצמאית ומתעוררת לאוכל ונרדמת שוב מייד. לפני השינה היא זוכה לטקס לילה. ואני משכיבה אותה במיטה אפילו במצב נימנום אחרי ציצי והיא נרדמת. בשבוע האחרון התחילה לקום בבכי..עד כה הייתה משמיע אא..חלש מיד היית מחברת לציצי והייתה יונקת ונרדמת מיד. השבוע האחרון מקיצה בבכי קמה על הידיים ולא עוזר ששש..טפיחות...אמא כאן..נשיקות..רוצה על הידיים וניענוע.
אם אני מתעוררת אז אני נותנת לה להרדם על הציצי ומנסה להשכיב אותה בחזרה לפעמיים מצליח לפעמיים לא. אם אבא מרדים היא בוכה דורשת גם ידיים וגם הליכה תוך כדי. אתמול בסוך מיואשים שמנו אותה בינינו במיטה ונתנו לה לבכות עד שנרדמה. היא רואה ששנינו לידה ועדיין בוכה!! יש לציין שהיא התחילה גן לפני חודש והיית חולה לפני שבועיים...האם להתחיל חינוך שינה או שהיא צעירה מידי וצריכה את החום ואהבה...... ועוד דבר...שמתי לב ששעל הצד היא יותר נרדמת בקלות. עד עכשיו תמיד ישנה על הבטן כדי לישון שינה עמוקה...עיפה. אמא
מאת: אורח/ת
2. תלות ועמידות
09/12/2011 19:22
הי,

הרבה לילות ללא שינה באמת מעייפים ומשפיעים על כל הסביבה.
בתך קטנה וצריכה חום ואהבה (תמיד, ובכל גיל..) יחד עם זאת היא יכולה ללמוד הרגלי שינה חדשים וזה לגמרי לא סותר את החום והאהבה שלכם.
מה שאתם חווים היום נקרא עמידות לתלות. לבתך יש קשר כלשהו בין השינה לבין האוכל ויתכן שגם הירדמות על הידיים. לתלות תינוקות מפתחים עמידות וזה אומר שמה שאתמול עזר היום כבר לא מספיק וזה מתחיל בהרדמות ארוכות יותר ביקיצות יותר בלילה ועד לחלונות עירות (מצב בו בתך תתעורר ליותר מחצי שעה וקשה לה לחזור לישון).
כדי שהיא תוכל לישון כדאי ללמד אותה להירדם עצמאית ללא הירדמות על הציצי וגם ללא התנמנמות היא צריכה להיכנס למיטה לאחר אוכל ערה ולהתנמנם ולהירדם במיטתה.
כדי לידד אותה עם המיטה, תמיד היענו לבכי שלה, כלומר כשהיא בוכה גשו אליה, הרגיעו אותה וכשהיא רגועה החזירו למיטה.
הבכי שהיא בוכה כשהיא איתכם במיטה הוא בגלל שהיא מאוד עייפה וקשה לה להירדם.

זה תהליך שלוקח זמן אבל עם נחישות ועיקביות זה בהחלט אפשרי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד