פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0ניסיון "לחינוך" לילה- בן 5 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 5 חודשים ושבוע, נרדם כל ערב אחרי טקס שינה באופן עצמאי לחלוטין.
במהלך היום התחלתי להרגיל אותו להרדם במיטה, אבל אז הוא קצת יותר נזקק לי (שיר ערס, ללטף אותו...- הכל במיטתו).
בשבועיים האחרונים התחלנו "לחנך" אותו בלילה.
להלן תמצית הלילות... :
הולך לישון בסביבות 7, מתעורר כל שעה בערך בבכי ורק רוצה ליטוף או מוצץ. בסביבות 12 מתעורר עירני ואז אני מאכילה אותו (לפני שבועיים היה מתעורר בסביבות 10 וחצי לאכול, ולאט לאט גדל המרווח).
בסביבות 3 בוכה ואני נותנת לו מוצץ.
בסביבות 4 בוכה שוב ומוצץ הפעם לא עוזר. בשלב זה אני מרימה אותו, מרגיעה אותו בידיים - אבל אז כשאני מחזירה אותו למיטה הוא פורץ בבכי ולא נרגע אלא בידיים. יוצא שאנחנו "מבלים" שעה-שעה וחצי כל לילה עד שהוא נרדם חזק בידיים ורק אז מאפשר להחזיר אותו למיטה. והוא ישן לעוד כשעה-שעתיים ואז קם לאכול.
חשוב לציין שאחרי אוכל, הוא רגוע ומרדים את עצמו עצמאית בלילה. הבעיה אם אני לא נותנת לו אוכל (בשעה 04:00) ואז הוא לא נותן להניחו במיטה.
אשמח לשמוע מה אנחנו עושים לא בסדר? ואם אנחנו אמורים להמשיך לבלות איתו בידיים כל לילה...
תודה מראש!
הירדמות עצמאית היא הרדמות ללא שום עזרה בכל המקרים- בשנות היום, בתחילת הלילה ובמהלך הלילה. כיון שהוא זקוק לעזרה במהלך הלילה זה מראה שיש לו תלות וההירדמות אינה עצמאית.
לתלות ילדים מפתחים עמידות וזה מוביל ליקיצות התכופות ולחלון העירות שיש לו לפנות בוקר.
באותו אופן בו אתם מלמדים אותו להירדם במיטתו בתחילת הלילה אתם צריכים להיות עיקביים ולעשות בכל יקיצה במהלך הלילה וגם בשנות היום, רק כך בנך יבין איך אתם מצפים ממנו להירדם והוא יוכל להסתגל לזה וכשידע להירדם בצורה עצמאית במהלך הלילה הוא יחזור לישון ויוכל להשלים לילות רצופים.
אתם בהחלט לא צריכים לבלות איתו בידיים כל הלילה :-)
איך בכל זאת אנחנו אמורים ללמד אותו להרדם באופן עצמאי- באמצע הלילה אם אני מניחה אותו במיטה - הוא בוכה בהסטריה. מה אני אמורה לעשות?....
שאלה נוספת- אם הוא יתרגל להרדם רק עם מוצץ, זה גם תלות שהוא יפתח אליה אמידות?
תודה !
מוצץ - עם התלות במוצץ אין לי בעיה כי הוא תמיד יכול להתעורר, לקחת מוצץ ולחזור לישון. כרגע הבעייה בזה שהוא קורה לך שתביאי לו את המוצץ. תחילה למדי אותו לקחת מוצץ מהיד שלך וממשטח פעילות במשך היום. כשהוא ישלוט בזה עשי אותו הדבר גם במהלך הלילה וכשהוא יהיה אדון לעצמו הוא יוכל להחליט האם כדאי לו להתעורר ולקחת מוצץ או לא. (לרוב מגיל 6 חודשים תינוקות מסוגלים לעשות זאת בעצמם).
1. ניסיון "לחינוך" לילה- בן 5 חודשים
08/12/2011 11:20
שלום,בני בן 5 חודשים ושבוע, נרדם כל ערב אחרי טקס שינה באופן עצמאי לחלוטין.
במהלך היום התחלתי להרגיל אותו להרדם במיטה, אבל אז הוא קצת יותר נזקק לי (שיר ערס, ללטף אותו...- הכל במיטתו).
בשבועיים האחרונים התחלנו "לחנך" אותו בלילה.
להלן תמצית הלילות... :
הולך לישון בסביבות 7, מתעורר כל שעה בערך בבכי ורק רוצה ליטוף או מוצץ. בסביבות 12 מתעורר עירני ואז אני מאכילה אותו (לפני שבועיים היה מתעורר בסביבות 10 וחצי לאכול, ולאט לאט גדל המרווח).
בסביבות 3 בוכה ואני נותנת לו מוצץ.
בסביבות 4 בוכה שוב ומוצץ הפעם לא עוזר. בשלב זה אני מרימה אותו, מרגיעה אותו בידיים - אבל אז כשאני מחזירה אותו למיטה הוא פורץ בבכי ולא נרגע אלא בידיים. יוצא שאנחנו "מבלים" שעה-שעה וחצי כל לילה עד שהוא נרדם חזק בידיים ורק אז מאפשר להחזיר אותו למיטה. והוא ישן לעוד כשעה-שעתיים ואז קם לאכול.
חשוב לציין שאחרי אוכל, הוא רגוע ומרדים את עצמו עצמאית בלילה. הבעיה אם אני לא נותנת לו אוכל (בשעה 04:00) ואז הוא לא נותן להניחו במיטה.
אשמח לשמוע מה אנחנו עושים לא בסדר? ואם אנחנו אמורים להמשיך לבלות איתו בידיים כל לילה...
תודה מראש!
מאת: אורח/ת
2. הירדמות עצמאית
09/12/2011 19:10
הי,הירדמות עצמאית היא הרדמות ללא שום עזרה בכל המקרים- בשנות היום, בתחילת הלילה ובמהלך הלילה. כיון שהוא זקוק לעזרה במהלך הלילה זה מראה שיש לו תלות וההירדמות אינה עצמאית.
לתלות ילדים מפתחים עמידות וזה מוביל ליקיצות התכופות ולחלון העירות שיש לו לפנות בוקר.
באותו אופן בו אתם מלמדים אותו להירדם במיטתו בתחילת הלילה אתם צריכים להיות עיקביים ולעשות בכל יקיצה במהלך הלילה וגם בשנות היום, רק כך בנך יבין איך אתם מצפים ממנו להירדם והוא יוכל להסתגל לזה וכשידע להירדם בצורה עצמאית במהלך הלילה הוא יחזור לישון ויוכל להשלים לילות רצופים.
אתם בהחלט לא צריכים לבלות איתו בידיים כל הלילה :-)
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. הירדמות עצמאית - מענה לתגובתך
10/12/2011 20:34
תודה על תשובתך.איך בכל זאת אנחנו אמורים ללמד אותו להרדם באופן עצמאי- באמצע הלילה אם אני מניחה אותו במיטה - הוא בוכה בהסטריה. מה אני אמורה לעשות?....
שאלה נוספת- אם הוא יתרגל להרדם רק עם מוצץ, זה גם תלות שהוא יפתח אליה אמידות?
תודה !
מאת: אורח/ת
4. תשובה
12/12/2011 17:10
בנך בוכה כיון שהוא מצפה להרדמה על הידיים והוא עדיין צריך את נוכחותיך וטיבעי שהוא יגיב בבכי כשזה לא קורה. לכן, תחילה כשהוא במיטה שבי לידו ותני לו מגע (טפיחות ליטופים וכו) כאשר הוא בוכה הרימי על הידיים וכשהוא נרגע החזירי למיטה והמשיכי עם המגע כך עד שהוא נרדם. בלילות הראשונים זה יקח יותר זמן ועם הזמן זה יתקצר. כשהוא יסתגל לזה וההרדמות יהיו רגועות ונעימות יותר הורידי בהדרגה את המגע שלך ואת הנוכחות שלך עד שתוכלי לצאת מהחדר.מוצץ - עם התלות במוצץ אין לי בעיה כי הוא תמיד יכול להתעורר, לקחת מוצץ ולחזור לישון. כרגע הבעייה בזה שהוא קורה לך שתביאי לו את המוצץ. תחילה למדי אותו לקחת מוצץ מהיד שלך וממשטח פעילות במשך היום. כשהוא ישלוט בזה עשי אותו הדבר גם במהלך הלילה וכשהוא יהיה אדון לעצמו הוא יוכל להחליט האם כדאי לו להתעורר ולקחת מוצץ או לא. (לרוב מגיל 6 חודשים תינוקות מסוגלים לעשות זאת בעצמם).
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום