נוכחות בשעת ההשכבה, הילד נרדם ואח"כ כשפוקח את עיניו מגלה שההורה איננו-מפחיד

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. נוכחות בשעת ההשכבה, הילד נרדם ואח"כ כשפוקח את עיניו מגלה שההורה איננו-מפחיד
11/12/2011 21:35
שלבי ההירדמות העצמית מותנים בנוכחות של ההורה ליד הילד.
בתור ילדה אני זוכרת שכאשר אימי הילתה הולכת לאחר שהייתי נרדמת כשהייתי פוקחת את עיני ולא רואה אותה יותר לצידי זה היה מפחיד מאוד.
מדוע לייצר מצב כזה?
מאת: אורח/ת
2. הדרגתיות שמאפשרת קבלת ביטחון
12/12/2011 16:12
הירדמות עצמאית הינה הירדמות שההורה אינו נמצא עם הילד כלל. ישנם ילדים שלא בשלים לזה וכאשר ההורה אינו נמצא איתם בחדר זה מפחיד מאוד. לכן, ישנה הדרגתיות עד שהתינוק מקבל את הביטחון בזה שההורה יצא מהחדר גם כשהוא ער.
כאשר הילד מתעורר ומגלה שההורה אינו לידו הוא מגיב בבכי ולכן אחד העקרונות החשובים בעיני הוא לתת מענה לכל בכי ולגשת אליו כשהוא זקוק לנו ולהיות לידו.
כשתינוק נרדם על ההורה במקום הכי נעים ובטוח ואח"כ כשהוא ישן מעבירים אותו למיטה זה מצב שעלול להיות מבהיל כי בנוסף לזה שההורה אינו לידו עוטף אותו, הוא גם נמצא במקום אחר שלא תמיד מקושר למקום טוב בשביל הרבה תינוקות.

אני מקווה שזה עונה על שאלתך
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. בהמשך לשאלתי-
15/12/2011 10:32
אז איך אני בונה בהדרגתיות את המצב שאני יוכלה לצאת מהחדר כשהתינוק ער?
4. מענה
16/12/2011 17:38
תחילה שבי לידו, אם הוא צריך מגע תני לו ואם אינו זקוק לזה אז רק שבי לידו. כשהוא מסתגל להירדמויות הללו , הרחיקי את הכיסא כך שלא יראה אותך בזמן שהוא נרדם אך את עדיין בחדר ולבסוף צאי לגמרי מהחדר.
בכל פעם שהוא בוכה והרגעה במיטה אינה עוזרת הרימי על הידיים וכשהוא רגוע החזירי למיטה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. בת 2.5
18/12/2011 8:17
בתי איננה מוכנה שנצא מהחדר.
הגענו לשלב שאנחנו הרחקנו את הכיסא ממיטתה 3 פעמים וניסינו לעבור לשלב שאנחנו יושבים מחוץ לחדר כך שאם היא מרימה את הראש היא עדיין יכולה לראות אותנו.
כשאנו עושים זאת היא מבקשת כל הזמן: "אמא שבי בחדר". אם אינני נענית לבקשתה היא נורא בוכה ולא נרגעת ואז אין סיכוי שתישן,
מה לעשות?
6. מעבר שלב
19/12/2011 18:34
ככל הנראה בתך פתחה תלות בכך שתשבו רחוק ממנה ולכן, ככל שתתעכבו עם זה יכולות להיות עוד יקיצות בלילה וזה עלול להיות קשה יותר.
הגיעו להחלטה שאתם עוברים שלב ואז עשו את זה.
לפעמים ההרדמה בלילה הראשון היא ארוכה יותר וקשה. בגיל זה אפשר להסביר לבתך שאמא נמצאת בחדר ליד וכשהיא צריכה אותך את תגשי אליה. ובכל פעם שהיא בוכה אכן גשי אליה הרגיעי אותה במיטה במגע (ליטוף, חיבוק וכו..) וכשהיא נרגעת צאי מהחדר. וכן הלאה, בלילה הראשון יהיו הרבה כניסות ויציאות אך חשוב שהיא תבין שגם כשאת בחוץ את נגשת אליה בבכי.
את יכולה להסביר לה לפני כן מה הולך להיות הלילה ולומר לה שהיא ילדה גדולה ואת סומכת עליה שהיא יכולה להירדם כמו ילדה גדולה ובכל מקרה את תמיד שם.

בהצלחה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. מדווע ממשיכה להתעורר?
26/12/2011 15:26
הי
יישמנו את המלצתך, באמת לוקח לה זמן רב להרדם וההשכבה יכולה להימשך כשעה ורבע. היא מבקשת לרדת לשירותים, עוד חלב וכו'.

במהלך הלילה בוכה בממוצע 5 פעמים ואחד מאיתנו צריך לקום אליה, נציין שיש לנו תינוק בן חודש ושבוע שמעיר אותנו גם כן.
מה עושים?
8. תלות בגורם חיצוני
27/12/2011 21:10
הי,
לגבי תחילת הלילה. הירדמות ארוכה כזו יכולה להיות בלילה הראשון לא מעבר לכך. במידה וזה ממשיך משהו במסר יכול להיות עדיין לא ברור ואולי יש גם גורמי תלות נוספים.
הליכה לשינה היא הצבת גבולות. אתם צריכים להיות ברורים שכרגע הולכים לישון. אפשר לאפשר לה לרדת לשירותים נאמר פעמיים, חלב פעם אחת, להגביל ל-2-3 חיבוקים וכו..
לגבי היקיצות בלילה, ככל הנראה לבתך ישנם גורמי תלות נוספים. המלצתי היא לפנות טלפונית ליועצת שינה ולעבור תהליך שינה אישי לבתך. (כמובן שזה יסייע רבות גם לשינה שלכם ושל בנכם).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד