בן 7 חודשים מתעורר מוקדם בבוקר

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 7 חודשים מתעורר מוקדם בבוקר
12/12/2011 8:11
שלום,

בני בן 7 חודשים, עד לפני כמה שבועות היה נרדם באופן עצמאי ביום ובלילה. בד"כ היה מתעורר בבוקר בין 5 ל-6 ומרדים את עצמו לשעת שינה נוספת.
לפני שבועיים היה חולה והתקשה מאוד לישון. במהלך ימי המחלה, הרדמנו אותו רוב הזמן על הידיים. מאז החל להתעורר ב-5:30 בבוקר ולא מצליח לחזור לישון.
התחלתי שוב ללמדו להירדם באופן עצמאי (בלילות כבר נרדם עצמאית כמה ימים, בימים במיטה שלו, אך עדיין יותר קשה לו). כיצד אני מלמדת אותו לשוב ולישון לאחר היקיצה של 5:30 בבוקר?

תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מוקדמת
12/12/2011 16:03
הי,
ככל הנראה לבנך יש דפוס שכשיש לו קושי הוא מתבטא בשעות האלו (כך היה גם לפני המחלה).
השעות האלה קשורות לרוב לשנות היום וכדאי לבדוק האם הא ישן שם מספיק.

כדי ללמדו לישון עד מאוחר יותר חשוב להיות עיקביים ולהחזיר אותו לישון בשה 05:30 בדיוק כמו שאת מחזירה אותו לישון באמצע הלילה וזאת כדי שהוא יבין שזה עדיין אמצע הלילה...
כדאי להבין שבשעות אלה כמות הורמון השינה (מלטונין) בגוף מועטה מאוד ולכן, הרבה יותר קשה להירדם. קחי בחשבון שבימים הראשונים זה יקח הרבה זמן אך עם נחישות ועיקביות זה יצליח.

בהצלחה :-)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד