פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 3בן שנה וקם לאכול בלילה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הריון ולידה רפואי
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 8פורום: הרגלי שינת תינוקות
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4088 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17
04/06/2024 20:07

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני רוצה לציין שאני באמת לא חלשה והיסטרית אני מנסה הכל אבל הוא קריזיונר וכנראה יותר חזק ממני... דבר אחרון אני רוצה לציין שבמשך היום הוא מקסים ודיי שקט ובמעון הוא אוכל לבד את הבקבוק וככה נרדם גם לבד. איפה אני טועה??? האם להרגיל אותו לאכול לבד? האם להרדים אותו בלי אוכל? אני לא בטוחה שאצליח, ברגע שהוא נכנס לקריזה גם בקבוק לא יעזור..
בבקשה ענו לי מהר אני כבר שנה לא ישנה
אני לגמרי בטוחה שאת חזקה ואני מאוד מבינה שזה מצב מעייף ומתסכל. במיוחד כשיש תאומים בבית.
בנך עדיין קם ומתעורר כל 3 שעות לאוכל כיון שהוא מאוד תלוי בזה. כלומר, הוא קם מהרגל וכצורך בעזרה להירדמות ולא מתוך רעב. ככל הנראה הוא פיתח גם עמידות לתלות הזו ולכן הוא מתעורר יותר בלילה.
כדי שיהיה לך קל יותר לרווח לו את הארוחות ולהוריד אותם מומלץ קודם לנתק את הקשר בין האוכל לשינה.
תחילה להקפיד שלא יירדם אף פעם במהלך האוכל. לאחר שהוא אוכל את הכמות שלו נתקי אותו והניחי אותו ער במיטה, והרדימי אותו באותה צורה שאת רגילה לעשות.
היעני לכל בכי שלו. כלומר, כהוא בוכה הרגיעי אותו במיטה ואם זה לא עוזר אז הרימי והרגיעי על הידיים.
אכילה לבד לא תפתור את התלות בבקבוק ומעבר לעששת בפה, ולדלקות אוזניים שעלולות להיות כתוצאה מאכילה בשכיבה, הוא ימשיך להתעורר ולדרוש את הבקבוק. לכן הפתרון הוא להוריד את הארוחות לגמרי מהלילה.
במקביל לניתוק הקשר עם השינה אפשר להתחיל בצורה הדרגתית לרווח את הארוחות להתחיל בארוחה פעם ב-4 שעות ולאחר יומיים-שלושה פעם ב-5 שעות וכו'.
ביקיצה שהיא לא שעת האוכל הרגיעי אותו במגע/ ליטוף ואם צריך אז הרמה על הידיים.
1. בן שנה וקם לאכול בלילה
13/12/2011 10:39
בני בן שנה בדיוק ועדיין קם כל 3 שעות לאכול מטרנה. ניסיתי לתת לו דייסה לפני האוכל, ניסיתי לתת לו מים בלילה במקום אוכל והכי חשוב: ניסיתי להרדים אותו ללא בקבוק. זה פשוט בלתי אפשרי. הוא רגיל שאני מחזיקה אותו על הידיים ומאכילה אותו וזה פשוט כבר נמאס. לפעמים הוא מפתיע וקם אחרי 5 שעות.. זה קורה לפעמים. אתמול בלילה ניסיתי לתת לו את הבקבוק בידיים שיאכל לבד והוא פשוט מתחיל לצרוח ולהכנס לאטרף חשוב לציין שיש לו תאומה בחדר השני שאני מפחדת שיעיר אחרת הייתי נותנת לו לבכות הרבה יותר מעכשיו. אני כבר מיואשת.. עם התאומה היה כל כך קל, היא אמנם הולכת לישון עם בקבוק אבל אוכלת לבד והיא ישנה כל הלילה (פשוט נתתי לה לבכות כמה דקות והיא חזרה לישון ומאז היא ישנה טוב)אני רוצה לציין שאני באמת לא חלשה והיסטרית אני מנסה הכל אבל הוא קריזיונר וכנראה יותר חזק ממני... דבר אחרון אני רוצה לציין שבמשך היום הוא מקסים ודיי שקט ובמעון הוא אוכל לבד את הבקבוק וככה נרדם גם לבד. איפה אני טועה??? האם להרגיל אותו לאכול לבד? האם להרדים אותו בלי אוכל? אני לא בטוחה שאצליח, ברגע שהוא נכנס לקריזה גם בקבוק לא יעזור..
בבקשה ענו לי מהר אני כבר שנה לא ישנה
מאת: אורח/ת
2. אכילה בלילה
14/12/2011 9:58
הי,אני לגמרי בטוחה שאת חזקה ואני מאוד מבינה שזה מצב מעייף ומתסכל. במיוחד כשיש תאומים בבית.
בנך עדיין קם ומתעורר כל 3 שעות לאוכל כיון שהוא מאוד תלוי בזה. כלומר, הוא קם מהרגל וכצורך בעזרה להירדמות ולא מתוך רעב. ככל הנראה הוא פיתח גם עמידות לתלות הזו ולכן הוא מתעורר יותר בלילה.
כדי שיהיה לך קל יותר לרווח לו את הארוחות ולהוריד אותם מומלץ קודם לנתק את הקשר בין האוכל לשינה.
תחילה להקפיד שלא יירדם אף פעם במהלך האוכל. לאחר שהוא אוכל את הכמות שלו נתקי אותו והניחי אותו ער במיטה, והרדימי אותו באותה צורה שאת רגילה לעשות.
היעני לכל בכי שלו. כלומר, כהוא בוכה הרגיעי אותו במיטה ואם זה לא עוזר אז הרימי והרגיעי על הידיים.
אכילה לבד לא תפתור את התלות בבקבוק ומעבר לעששת בפה, ולדלקות אוזניים שעלולות להיות כתוצאה מאכילה בשכיבה, הוא ימשיך להתעורר ולדרוש את הבקבוק. לכן הפתרון הוא להוריד את הארוחות לגמרי מהלילה.
במקביל לניתוק הקשר עם השינה אפשר להתחיל בצורה הדרגתית לרווח את הארוחות להתחיל בארוחה פעם ב-4 שעות ולאחר יומיים-שלושה פעם ב-5 שעות וכו'.
ביקיצה שהיא לא שעת האוכל הרגיעי אותו במגע/ ליטוף ואם צריך אז הרמה על הידיים.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום