התעוררות בארבע בבוקר כדי להתחיל את היום

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התעוררות בארבע בבוקר כדי להתחיל את היום
18/12/2011 19:19
שלום בתי בת שישה וחצי חודשים, אוכלת בקבוק בערך בשש בערב, מקלחת ואז שמים אותה במיטה. נרדמת בערך בשבע בערב, לבד במיטה עם מוצץ (אם היא מאבדת את המוצץ, קוראת לנו להחזיר לה אותו ואז נרדמת).
מתעוררת מספר פעמים בלילה בבכי/התלוננות קלה ואז שמים לה מוצץ וחוזרת לישון.
עד........... שמתעוררת ביו ארבע ורבע לרבע לחמש ואז היא כבר מתעוררת לגמרי - מתחילה לפטפט ולשחק במיטה. בערך בחמש מתחילה להתלוננן ולבכות ואז אנחנו מוציאים אותה מהמיטה - היא לא עייפה בכלל!!! עירנית לגמרי!!!
היא רוצה לאכול רק בחמש וחצי.

מה אפשר לעשות כדי לגרום לה להתעורר מאוחר יותר - לפחות עד חמש???

בערך בשש בבוקר חוזרת לישון לארבעים דקות... - נרדמת בדרך כלל לבד במיטה.
בשעה תשע בבוקר ישנה בדרך כלל שעה. - נרדמת בדרך כלל לבד במיטה
בשתיעשרה וחצי ישנה בדרך כלל חצי שעה. - נרדמת בדרך כלל בעגלה תוך כדי תנועה
ובשלוש וחצי ישנה בדרך כלל שעה וחצי - נרדמת בדרך כלל לבד במיטה

לשינה של שבע בערב מגיעה כבר מאוד עייפה...

האם זה תקין? שוב, מה אפשר לעשות כדי להאריך לה את שנת הלילה??? האם כדאי להשכיב אותה לישון יותר מאוחר???
מאת: אורח/ת
2. הלו? יש כאן מישהו?
20/12/2011 19:15
תודה מראש
3. יקיצה מוקדמת
22/12/2011 23:04
היי,

יקיצות מוקדמות לעיתים מעידות על עייפות יתר. כשתינוק מגיע עייף מדי ללילה ההרדמות יותר קשות, יש יותר יקיצות במהלך הלילה והרבה פעמים יקיצת הבוקר מוקדמת מאוד.
המצלתי דווקא היא להקדים את שעת ההשכבה ולהרדים את בתך כשאת מזהה סימני עייפות.
"שינה מביאה לשינה" וכשבתך תישן טוב יותר בלילה קיים סיכוי שהיא תשן טוב יותר ביום ותשלים יותר מחזורי שינה בתנומות היום (מחזור שינה הוא שעה) וכך היא תגיע ללילה פחות עיפה..
דבר נוסף, במידה ובתך יודעת לקחת מוצץ לבד במשך היום למדי אותה לקחת אותו לבד גם בלילה, כך יפחתו עוד יקיצות בלילה כי לא תהיה לה תלות בזה שאת תביאי לה את המוצץ.

(סליחה על המענה המאוחר, היתה לי בעייה במחשב..)
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. תודה על תשובתך
24/12/2011 10:11
1. לצערי בתי עוד לא בשלה לקחת מוצץ בעצמה בלילה כי היא ישנה על הגב ולא כל כך זזה במהלך הלילה (הכוונה לצדדים) ... אבל אני מניחה שבקרוב אני אכן יתחיל ללמד אותה למצוא ולהכניס את המוצץ לבד בלילה

2. המליצו לי להרדים אותה כאשר היא מתעוררת בבוקר וכך לגרום לה להבין שזה עוד לילה - האם זה עובד? בנתיים במשך 3 בקרים אני עושה את זה ויש לי הצלחה חלקית: אני מחכה עד שהיא מתחילה לרטון (בערך 20 דקות אחרי שמתעוררת) ואז מחזירה לה את המוצץ, מכסה אותה, מחזיקה לה את היד. שאני עושה את זה היא מנסה לחזור לישון ואתמול בבוקר הצליחה (היום לא). היא חזרה לישון אחרי חצי שעה של נסיונות הרדמות והתעוררה כעבור 50 דקות (שש ועשרה בבוקר). - האם כדאי לי להמשיך בשיטה זו? היום בבוקר היא לא הצליחה לחזור לישון ובחמש וחצי בבוקר התחילה לבכות בהיסטריה... אז הוצאתי אותה מהמיטה.

3. אגב, בדרך כלל שמתעוררת בבוקר יש לה הרבה גזים ואף לפעמים היא עושה קקי. במידה ועושה אני לא ממשיכה לנסות להרדים אותה אלא מחליפה לה והיא כבר ממש מתעוררת ומתחילה לשחק.

4. עד גיל 5 חודשים (לפני חודש וחצי) היתה נרדמת רק על היידיים - לימדנו אותה להירדם במיטה, בהתחלה היינו מחזיקים לה את הידיים, אחר כך רק נותנים לה יד ועכשיו בדרך כלל כבר נרדמת לבד עם מוצץ (קוראת לנו כמה פעמים בתהליך ההרדמות כדי שנחזיר לה את המוצץ). כשהרדמנו אותה על הידיים הייתה נרדמת בין שבע וחצי לשמונה בערב ומתעוררת קצת אחרי חמש בבוקר.

תודה מראש
5. הי
24/12/2011 12:44
ניכר שהקניית הרגלי שינה טובים חשובים לך וכל הכבוד על ההתמדה ולימוד בתך להירדם לבד.

בכל זאת הייתי ממליצה לנסות לשנות את שעות השינה.

יחד עם זאת בהחלט אפשר להחזיר את בתך לישון ולהתייחס לזה כאל לילה. חשוב להבין שזו הירדמות קשה ועלול לקחת הרבה מאוד זמן. בעיקר בגלל שהיקיצה הזו קיימת כבר הרבה זמן והיא התקבעה כהרגל.
לכן, כשאתם מתחילים בניסיון הרדמה חשוב להמשיך אתו עד שמצליחים להרדים את בתך גם אם זה לוקח המון זמן.
אחרי 4-5 פעמים של הצלחה זה בהדרגה ייקח פחות זמן ובסופו של דבר היקיצה הזו תפסק (כמובן, כשמטפלים גם בכל שאר גורמי התלות במקביל).
זה לא פשוט אך עם התמדה ונחישות וסבלנות בסופו של דבר זה יצליח.

(כשיש קקי אפשר להחליף חיתול ולהתחיל את היום)
בהצלחה!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
6. תודה על תשובתך
25/12/2011 10:49
כמובן ששוב הבוקר היא התעוררה בארבעה ארבעים בדיוק (כבר 5 ימים זה ככה...) עד שש בבוקר ניסיתי להרדים אותה אך ללא הצלחה ואז כבר הוצאתי אותה מהמיטה (ניסתה להרדם ולא הצליחה ואז גם גיליתי שעשתה קקי כנראה בחמש בבוקר כאשר דיברה לעצמה במיטה לפני שניגשתי אליה).

שמעתי ממישהוא שיש שיטה שאומרת להעיר כשעה לפני ההתעוררות ולהרדים שוב במידת הצורך, כדי לקטוע את דפוס ההתעוררות המוקדמת - מה את אומרת על זה?

לגבי השכבה מוקדמת לפי המלצתך, אני מנסה לעשות את זה אבל איכשהוא זה אף פעם לא מסתדר עם השינה שלפני, המקלחת והאכלות... אנסה שוב היום.

האם את ממליצה לי לקבל יעוץ פרטי ופרטני מיועצת שינה??? יש מצב שאני בדרך להצליח??

תודה
7. מענה
27/12/2011 22:14
הי,
אני לא בעד להעיר תינוק ישן. לפעמים זה עלול ליצור יקיצות נוספות כי למעשה את מגיעה אליה כשהיא לא זקוקה לך.
מה גם שזה קוטע רצף של שינה.
אני בהחלט חושבת שייעוץ אישי ופרטי יכול לעזור לך כי אז יהיה בידי היועצת את כל המידע הנחוץ לה כדי להבין למה בתך מתעוררת בבוקר ואולי ישנם גם דברים נוספים שאינך מודעת להם.
אין לי ספק שאפשר להצליח בזה! זה לא פשוט אך עם נחישות ועיקביות זה יצליח!
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

8. תודה רבה על תשובותייך
28/12/2011 11:02
בנתיים אני מתקדמת לאט... אבל מתקדמת.
היא היתה מתעוררת בארבע ועשרים ועכשיו כבר הצלחנו להגיע לחמש... זה לקח שלושה שבועות.
החלטנו שנותנים לדברים צ'אנס עוד שבועיים ואם זה לא מצליח נעזר ביועצי שינה.

שוב, תודה רבה
9. בהצלחה
28/12/2011 12:49
לעיתים זה יכול לקחת זמן (תלוי בהסטוריית השינה של בתך).
כאמור, התמדה ונחישות הם המפתח.
נשמע שאתם ממש בכיון הנכון. כל הכבוד!

ובהצלחה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

10. שאלה נוספת
28/12/2011 18:51
כמו שכתבתי בתי נרדמת בדר"כ קצת לפני שבע בערב - עד מתי אני יכולה לצפות ממנה לישון בבוקר - חמש וחצי? שש?

תודה
11. בהחלט
28/12/2011 21:08
בין חמש וחצי לשש זו ציפייה סבירה בהחלט.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

12. פידבק
31/12/2011 18:52
תודה רבה על תשובתך.
ניסיתי את המלצתך - להכניס אותה לישון כחצי שעה יותר מוקדם ואתמול זה התאפשר לי. למרבה הפתעתי התינוקת ישנה כל הלילה ללא התעוררות אחת (אפילו לא למוצץ - תמיד התעוררה בין שלוש פעמים לעשר). ישנה עשר וחצי שעות רצוף.
מצד שני - התעוררה בארבע ארבעים כדי להתחיל את היום... וכשניסיתי להרדים אותה שוב (החזרתי לה מוצץ ויצאתי מהחדר) היא ניסתה לחזור לישון ולא הצליחה... היא ישנה מעולה והיתה עירנית וויטלית.

תודה
13. תודה על השיתוף
02/01/2012 14:30
אני שמחה לשמוע שזה עזר.
יחד עם זאת, כדי שזה יהיה משהו שיחזיק מעמד חשוב לוודא שאין גורמי תלות נוספים ובמידה וכן לטפל גם בהם, אחרת יש סיכוי שהיא תחזור להתעורר בשעות הללו.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד