שינוי בהרגלי השינה של בת ארבע

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינוי בהרגלי השינה של בת ארבע
20/12/2011 22:10
שלום
בתי בת ארבע עוד מעט, עד גיל שלוש הורגלה לישון במיטה שלה כאשר ישבתי לידה והלכתי לסירוגין,לפני כשנה נולד בני השני ומאז היא לא מוכנה ללכת לישון במיטה שלה ועקב חוסר אנרגיה,זמן ואי יכולת להתעסק עם ההירדמות שלה(בגלל התינוק) התפתתי לתת לה להירדם במיטה שלי כאשר אני יושבת לידה,רציתי שקט נפשי לעצמי כדי להתפנות לתינוק ולתת לו להירדם בשקט ולא להיכנס למאבק איתה.
היום הגעתי למצב שאני מכניסה אותה למיטה שלי בשמונה-שמונה וחצי והיא נרדמת רק בסביבות עשר,המצב הזה מתיש אותי,לא נותן לי זמן איכות עם בעלי ומה גם שבשעה עשר אין לי כוח להתפנות לעצמי או למטלות הבית.
כרגע אין לי מושג איך לעשות את השינוי אחרי שהיא התרגלה לישון במיטה שלי, וגם אני מפחדת להתמודד עם שני ילדים בוכים ואז בכלל אף אחד לא ישן.
מה עליי לעשות?איך לעשות שינוי מבלי שבני התינוק יפגע מכך?
אשמח לעצות
תודה
מאת: אורח/ת
2. תהליך שינה
22/12/2011 23:12
היי,
אני בהחלט מבינה את הקושי והרצון לשקט.
כרגע בתך מאוד תלויה בנוכחות שלך והמגע והיא פיתחה לתלות הזו עמידות ולכן, הרבה יותר קשה להרדים אותה.
כדי שההרדמות יהיו קצרות יותר ובתך תישן טוב יותר וכמובן שאת ובעלך תקבלו את הערב שלכם בחזרה מומלץ ללמד את בתך להירדם בכוחות עצמה בתהליך הדרגתי עם מענה תמידי לבכי.
כיון שיש כאן התמודדות גם עם אח וכו. אני מציעה לך לפנות לעזרה של יועצת שינה שתלווה אתכם לאורך התהליך.
אם את רוצה לנסות בעצמך, תחילה הרדימי אותה במיטתה כשאת יושבת לידה ונותנ לה מגע, לאחר מספר לילות שהיא הסתגלה לזה הפסיקי עם המגע שלך, לאחר מכן הרחיקי את נוכחותך ולבסוף צאי מהחדר.
תמיד תני לה מענה לבכי וגשי אליה להרגיע אותה כשהיא בוכה.
במידה ולבנך יש הרגלי שינה טובים יכול להיות שהיא תעיר אותו ביום-יומיים הראשונים אך זה יפסק. במידה וגם לבנך יש בעיות שינה המלצתי היא להקנות גם לבנך הרגלי שינה במקביל וכאמור, כשיהיו להם הרגלי שינה טובים הם לא יעירות אחד את השני.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד