יקיצה ב5 בבוקר

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצה ב5 בבוקר
23/12/2011 7:32
שלום רב!
בני בן שנה וחצי בחודשיים אחרונים מתעורר ב5 בבוקר כל יום. הסדר היום שלו הוא כזה: ב5, 5:30 נותנת לו סימילק מהול (ל200 גר' מים כף, כף וחצי של סימילק). במהלך החודשיים נעשו ניסיונות רבים עם כל מיני משקאות- תה חמים, מים, חלב, סימילק מלא- כולם מובילים לאותה תוצאה - הילד לא חוזר לישון!!! (יש לציין שאני לא קמה איתו ב5, הוא יכול להשאר במיטה עד 6 , לדבר, לשיר לעצמו, אבל אנחנו לא יכולים להמשיך לישון, כי זה די קולני ויוצא שאנו ערים מ5.)
בסביבות 7 אוכל כריך עם גבינה או ריבה עם שוקו או תה. בסביבות 8:30 אוכל בגן ארוחת בוקר. בגלל שהוא קם מוקדם הוא ישן בגן, אחרי ארוחת צהריים, בערך 2,5 שעות עד 3 בצהרים. ב6:30 ארוחת ערב, מקלחת וב7:30 לישון ( נרדם בלי בעיות). מה אני עושה? איך לאחר לו שעת התעוררות: להרדים יותר מאוחר? לא לתת לישון בצהריים כ"כ הרבה? הוא היה קם יותר מאוחר, עכשיו גם 6 בבוקר יתקבל בברכה רבה...תודה וסליחה על האורך...
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מוקדמת
24/12/2011 12:28
היי,
בגיל זה ממוצע שעות השינה שתינוקות זקוקים לו הוא 13 שעות מתוכם תנומת יום אחת.
מתיאורך בנך ישן 12 שעות כך שזה בסדר.

בהנחה שאין לו שום גורמי תלות יש 2 דברים שאפשר לנסות:
1. לשים לב לסימני עייפות שלו, יכול להיות שאם הוא ילך לישון אפילו כחצי שעה לפני כן (בסביבות שבע) הוא יהיה פחות עייף ודווקא זה יאפשר לו לישון טוב יותר.

2. ככל הנראה היקיצה הזו כבר התקבעה כיון שהיא קוראת הרבה זמן ויכול להיות שזה הפך עבור בנך ליקיצה טבעית. אפשר לשנות את זה אך זה דורש עבודה לא פשוטה. בעיקרון, כשהוא מתעורר ובוכה גשו אליו והחזירו אותו לישון כאילו זה היה אמצע הלילה (אם אינו בוכה המשיכו לא לגשת אליו). קחו בחשבון שזה עלול לקחת הרבה מאוד זמן בהתחלה אך כשאתם מתחילים בניסיון הרדמה חשוב לסיים אותו בהרדמה.
ולעומת זאת, כשהוא מתעורר ואתם מתחילים את היום להוציא אותו מהמיטה ל"טקס בוקר". כך תהיה לו הבחנה מתי מתחילים את היום ומתי מחזירים אותו לשינה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד