יקיצה מוקדמת למרות שעת השכבה מוקדמת

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצה מוקדמת למרות שעת השכבה מוקדמת
02/01/2012 17:17
היי
תודה על הפורום - אני נעזרת בו הרבה מאוד ומנסה ליישם את כל העצות שלכם. ובכל זאת....
בתי בת 5.5 חודשים. אנחנו עובדים על הרדמות עצמאית (שיטת הרם הורד) עוד לא הגענו ליעד, אך יש שיפור ניכר בהרדמות (הרבה פחות בכי מבד"כ). במשך היום הקטנה ישנה 3-4 פעמים חצי שעה בלבד. ניסיתי לשבת לידה ולתפוס את התזוזה הראשונה - עשיתי את זה די הרבה פעמים, אך מעולם לא הצלחתי להחזיר אותה לישון מעבר לחצי שעה. בערב הולכת לישון ב-18:00, אך מראה סימני עייפות כבר ב 17:00 בערב (למרות שמתעוררת סביב 16:00 מהשינה האחרונה). היא קמה בלילה פעמיים לאכול ומתעוררת עירנית לחלוטין ב -4 לפנות בוקר. כל המאמצים להחזיר אותה לישון לא עובדים, בסוף אני מכניסה אותה איתי למיטה (סביב 5) ואז היא נרדמת אחרי חצי שעה בערך עד 7:00.
מה ניתן לעשות כדי לאחר את שעת ההשכמה המוקדמת???
ניסינו לאחר את ההשכבה, אך זה רק גורר בכי והשכבה קשה ומתישה.
האם זה הגיוני לנסות להרדים אותה כבר ב 17:00?
תודה מראש
טלי
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מוקדמת
06/01/2012 15:22
הי טלי,
אני מאוד שמחה שהפורום עוזר לך ובעיקר שאת רואה שיפור והתקדמות.
בגיל זה שעות ההשכבה המומלצות הן בין 18:30-20:00 כמובן, תלוי בסימני עייפות.
שעה 17:00 זו בדר"כ שעת השכבה מוקדמת מידי .
מה שחשוב להקפיד זה על טווח של חצי שעה מהרגע בו היא הראתה סימני עייפות ראשונים עד להשכבה במיטה.
לגבי הבוקר, ישנם ילדים שלא מראים תזוזה במעברי שינה אלא מיד מתעוררים בבת אחת. מתיאורך נראה כי כשהיא הראתה את התזוזה הזו היא למעשה כבר התעוררה, לכן התחילי לפני כן. אפשר לעשות לה הארכות אך לא בהכרח זו האופציה הנכונה עבורך את זה אני יכולה לדעת רק בתהליך עם ליווי צמוד.
הרבה פעמים כשתינוק ישן טוב בלילה שנות היום מסתדרות בעצמן כמו-כן יתכן וכשתזהי את סימני העייפות ותשכיבי לישון בעיתוי המתאים השינה תהיה טובה וארוכה יותר.
כששנות היום יהיו טובות יותר גם היקיצה המוקדמת תרד, ובכל מקרה, כשאת מתחילה בתהליך הרדמה חשוב מאוד להיות עיקביים ולסיים אותה בהצלחה ולא בוויתור אפילו שזה יכול להיות מאוד ארוך ומייגע. כמובן שזה צריך לבוא ביחד עם כל הדברים האחרים ולא מנותק מהקשר אחרת זה באמת לא יעבוד.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. זה עובד!!!!
08/01/2012 13:37
תודה רבה
רציתי לעדכן שאכן צדקת! במשך שבוע השקענו מאוד בהרדמות בשיטת הרם הורד (לא נתתי לה לבכות יותר מ-2 שניות) וההבדל לאחר כמה ימים בלבד הוא לא ייאמן! היא הולכת לישון בלי טיפת בכי - פשוט שמים אותה במיטה עם מוצץ, מחבקת את השמיכה ונרדמת בעצמה!!!! לפעמים צריך להחזיר את המוצץ כמה פעמים, אבל שטויות. ואכן שנות היום והיקיצה המוקדמת פשוט הסתדרו מעצמם. היא ישנה עכשיו ביום לפחות 45 דקות ושינה אחת של מעל שעה ורבע!! היא מתעוררת בבוקר בסביבות 6:30 שמחה וחייכנית.
תודה רבה לכן. הפורום הזה הציל אותי וגרם לי ולקטנה שלי המון אושר ובעיקר - אין בכי בהרדמות!!!!!!!!!!!!
עכשיו רק נקווה שההליכה למשפחתון לא תביא איתה יותר מדי שינויים דרמתיים ומחלות שיהרסו לנו....
שיהיה שבוע נפלא
טלי
מאת: אורח/ת
4. תודה רבה על השיתוף!!
08/01/2012 15:00
שמחתי מאוד לשמוע שאתם מרגישים שיפור, ובעיקר שאין בכי!

על מנת שהשיפור ישאר ולא תחזור רגרסיה חשוב להמשיך ולהוריד גורמי תלות נוספים במידה ויש (כמו מוצץ- ללמדה לקחת לבד).

כשיש הרגלי שינה טובים מחלות וכניסה לגן חדש יכולים להשפיע יום-יומיים וחוזרים לשגרה של לילות טובים. אבל חשוב גם בלילות אלה לתת לה להירדם לבד וללא עזרה שלכם.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד