פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הרגלי הירדמות והתעוררות מרובה תינוק בן 5.5 ח׳
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 5.5 חודשים. מלכתחילה הרגלנו אותו להירדם במיטה כמו כן ישן בלילה והתעורר רק לאוכל. לאחרונה ( חודש וחצי) מתקשה להירדם בכוחות עצמו. הדבר בא לידי ביטוי בבכי מאוד חזק גם כאשר אני מרימה אותו. ואם היה ונרגע, איך שהייתי מחזירה אותו למיטה, עוד בזמן ההורדה למיטה מתחיל כבר לבכות. וכך החל לו הרגל חדש שהוא נרדם בידיים (יש לציין שגם על הידיים הוא ״נלחם״ איתי עד שנרדם). כך בשנות היום והלילה.
נוסף על כך, הוא החל להתעורר פעמים רבות מאוד למוצץ- הוא מתלונן אני שמה לו מוצץ והוא ממשיך לישון. הדבר קורה גם ביום וגם בלילה. כמובן שהלילה קשה יותר וכמות הפעמים והשעות שזה קורה משתנה.
אני מנסה להיות עקבית עם השיטה הראשונית של ההרדמה מצד אחד, אולם אני לא רוצה שהחוויה של השינה תהיה של בכי וצרחות, על אחת כמה וכמה כשאני יודעת שבעבר זה היה מוצלח, רגוע ועבר בקלות.
חשוב לציין שהייתי בנסיעה של כמה ימים ומאז החל השינוי הזה.
אשמח לעזרתכן, תודה רבה
בכי חזק לרוב מעיד על מסרים לא ברורים ובלבול של בנך. תינוקות מבינים רק התנהלות עיקבית ולכן הייתי בודקת האם את מגיעה אליו תמיד כשהוא בוכה, מרגיעה אותו באותה צורה,האם תמיד את מגישה לו באותו אופן את המוצץ (או פעם לפה, פעם ליד וכו), את האוכל ושאר הדברים שקורים בלילה.
בנוסף, הירדמות או התנמנמות על הידיים גורמת לבכי גדול יותר בזמן ההורדה למיטה כי זה מעיר אותו. יכול להיות שעוד לפני שהיה נרדם על הידיים הוא היה מתנמנם שם ולכן החל לבכות יותר.
בנושא המוצץ- אפשר ומומלץ להתחיל ללמדו לקחת מוצץ. כאשר את רואה שהוא מסוגל לעשות זאת ביום למדי אותו לקחת מוצץ בעצמו גם בלילה.
חזרי ללמד אותו להירדם בעצמו במיטה גם זה כמובן, יפחית את מספר היקיצות בלילה.
בהצלחה!
1. הרגלי הירדמות והתעוררות מרובה תינוק בן 5.5 ח׳
05/01/2012 9:26
שלום, בני בן 5.5 חודשים. מלכתחילה הרגלנו אותו להירדם במיטה כמו כן ישן בלילה והתעורר רק לאוכל. לאחרונה ( חודש וחצי) מתקשה להירדם בכוחות עצמו. הדבר בא לידי ביטוי בבכי מאוד חזק גם כאשר אני מרימה אותו. ואם היה ונרגע, איך שהייתי מחזירה אותו למיטה, עוד בזמן ההורדה למיטה מתחיל כבר לבכות. וכך החל לו הרגל חדש שהוא נרדם בידיים (יש לציין שגם על הידיים הוא ״נלחם״ איתי עד שנרדם). כך בשנות היום והלילה.
נוסף על כך, הוא החל להתעורר פעמים רבות מאוד למוצץ- הוא מתלונן אני שמה לו מוצץ והוא ממשיך לישון. הדבר קורה גם ביום וגם בלילה. כמובן שהלילה קשה יותר וכמות הפעמים והשעות שזה קורה משתנה.
אני מנסה להיות עקבית עם השיטה הראשונית של ההרדמה מצד אחד, אולם אני לא רוצה שהחוויה של השינה תהיה של בכי וצרחות, על אחת כמה וכמה כשאני יודעת שבעבר זה היה מוצלח, רגוע ועבר בקלות.
חשוב לציין שהייתי בנסיעה של כמה ימים ומאז החל השינוי הזה.
אשמח לעזרתכן, תודה רבה
מאת: מיכל אלרן
2. התעוררות מרובה
06/01/2012 14:58
הי מיכל,בכי חזק לרוב מעיד על מסרים לא ברורים ובלבול של בנך. תינוקות מבינים רק התנהלות עיקבית ולכן הייתי בודקת האם את מגיעה אליו תמיד כשהוא בוכה, מרגיעה אותו באותה צורה,האם תמיד את מגישה לו באותו אופן את המוצץ (או פעם לפה, פעם ליד וכו), את האוכל ושאר הדברים שקורים בלילה.
בנוסף, הירדמות או התנמנמות על הידיים גורמת לבכי גדול יותר בזמן ההורדה למיטה כי זה מעיר אותו. יכול להיות שעוד לפני שהיה נרדם על הידיים הוא היה מתנמנם שם ולכן החל לבכות יותר.
בנושא המוצץ- אפשר ומומלץ להתחיל ללמדו לקחת מוצץ. כאשר את רואה שהוא מסוגל לעשות זאת ביום למדי אותו לקחת מוצץ בעצמו גם בלילה.
חזרי ללמד אותו להירדם בעצמו במיטה גם זה כמובן, יפחית את מספר היקיצות בלילה.
בהצלחה!
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה