בת חצי שנה עם בעיות שינה במשך היום ורגרסיה בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בת חצי שנה עם בעיות שינה במשך היום ורגרסיה בלילה
06/01/2012 9:21
שלום רב, כבר עזרתן לי בעבר ואני פונה אליכן עם בעיה חדשה.
בתי בת חצי שנה בשבוע הבא וזה שבוע שחלה התדרדרות קשה לגבי שנת הבוקר והלילה.

במשך היום - קשה מאוד להרדים אותה, בעבר היא ישנה לפרקי זמן של ארבעים דקות כ-5-6 פעמים במשך היום. ההרדמות היתה מהירה ותוך כ-10 דקות הילדה ישנה והתעוררה רעננה וחוזר על עצמו.

כיום, קשה מאוד להרדים אותה וזה כמעט בלתי אפשרי, רק בעגלה היא נרדמת
זה מתסכל מאוד אותה ואותנו, היא עייפה ורוטנת. אני ממש לא רוצה להגיע למצב שכל שינה שלה להרדים אותה בטיול וליצור תלות בעגלה. אני ממש מרגישה ש"נלחמת" בשינה ובגלל שהיא לא מצליחה להרדם, (ניסיתי הכל-להקדים את ההשכבה וגם לאחרה..) השינה "עוברת" והיא שבה להיות רעננה.

במשך הלילה- עד היום, לימדנו אותה להרדם לבד לאחר טקס. היא היתה נרדמת לאחר שעשר דקות ומתעוררת אחת לשלוש שעות לאכול.

היום, היא עדיין נרדמת בקלות לבד. נרדמת לשלוש שעות הראשונות ולאחר מכן מתעוררת כל שעה...לפעמים זה מסתיים במתן מוצץ והיא חוזרת לישון, לפעמים היא מתוסכלת מאוד ומתחילה לבכות ואז אני מרימה אותה עד שהיא נרדמת.

יש לציין ששיניים ראשונות החלו לבצבץ. עד כמה זה משפיע.
אנחנו ממש חסרי אונים, בעיקר לגבי שעות הבוקר.

תודה
מאת: אורח/ת
2. גורמי תלות
06/01/2012 15:53
הי,
את מתארת כאן מספר דברים אך כולם קשורים אחד לשני.
מתיאורך אני יכולה להסיק שלבתך ישנם גורמי תלות ולכן היא ממשיכה להתעורר יותר ויותר. בנוסף בגלל שהיא לא ישנה בבוקר היא עייפה בלילה וזה גורם ליקיצות נוספות.
למדו אותה להירדם בצורה עצמאית גם במהלך הלילה (בכל יקיצה) וגם בבוקר, ללא הירדמות על האוכל או על הידיים אם יש או עגלה.
מוצץ- למדי אותה לקחת אותו לבד לאחר שהיא יודעת לעשות את זה גם ביום.
שנות היום אכן קשות יותר להירדמות, כדי שיהיה לכם קל יותר חשוב שתלמדו לזהות את סימני העייפות שלה והשכיבו אותה לישון לא מאוחר יותר מחצי שעה מהרגע בו זיהית סימן עייפות ראשון. בנוסף, הקדישי כ-2-3 דקות לפני השינה ביום ל"מיני טיקסון שינה" לצורך הרגעות ועידוד הפרשת הורמון השינה (החשיכי את החדר שירי שיר או שניים וכשהיא רגועה הכניס למיטה). טקס שיהיה שונה מהלילה כדי לא ליצור בלבול.

צמיחת שיניים יכולה להיות גורם משפיע ל-2-3 לילות לא מעבר לכך.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד