בן 4 חודשים מתקשה לישון...

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. בן 4 חודשים מתקשה לישון...
09/01/2012 9:45
שלום,

בני בתקופה האחרונה מתקשה לישון בלילה. קצת פירוט:
18:15 - מקבל בקבוק
18:30 - אמבטיה ולמיטה (לעיתים נרגע אחרי המקלחת עם עוד קצת הנקה)
לעיתים מתעורר ומקבל מוצץ
22:00 - מתעורר ומקבל בקבוק
מוצץ מידי פעם
2:00 - מתעורר - החלפת חיתול (ברוב עוונותיי הוא ישן על הבטן והחיתול הספוג מרטיב את הבטן אז אני חייבת להחליף חיתול) - בקבוק - חזרה לשינה אבל בעקבות החלפת החיתול הוא כבר עירני ומתקשה להירדם.
בימים באחרונים הוא גם עושה קקי אחרי החלפת החיתול וצריך להחליף שוב.
כמו כן הוא למד להשתמש בידיים ומוציא את המוצץ בעצמו ולא יכול להירדם בלעדיו. כך יוצא שהוא לא נרדם עד 4!!! בבוקר מהתעסקות עם המוצץ והיערנות.
4:00 - נרדם שוב לשינה קטועה כי מתעורר בבכי למוצץ
5:00 - מתעורר שוב כי כבר רעב
6:30 - התעוררות מלאה עם שאר בני הבית.

במהלך היום גם מתקשה להירדם כי מוציא את המוצץ אבל רוצה אותו חזרה.
לא נרדם על הידיים אלא במיטה.
מתעורר גם בשינה ביום מספר פעמים בבכי. אני מרגיעה אותו על הידיים ומחזירה למיטה. כך כמה פעמים עד שנרדם שוב.

אני אשמח לעזרתך בעניין - איך אני גורמת לו לא להתעסק עם המוצץ?
איך אני מרווחת לו את זמני ההאכלה?
בשנת הצהרים ישן מ13:00 עד 15:00-15:30. לאחר מכן הוא מתעייף לקראת 17:30 והולך לישון ל20 דקות. האם כדאי לדלג על השינה הקצרה הזאת?

תודה רבה וסליחה על האורך...

צריכה את עזרתך!
מאת: אורח/ת
2. 4 חודשים
09/01/2012 12:19
הי,

בנך עדיין צעיר ולכן כרגע הוא עדיין זקוק לעזרה עם המוצץ. התחילי בכך שתלמדי אותו לקחת בעצמו מוצץ במהלך היום ורק לאחר שהוא יהיה מיומן בזה הוא יוכל לקחת את זה בלילה. אם במהלך הלילה את רואה שזה הופך להיות משחק אז הוציאי את זה והניחי בצד.
לגבי הארוחות, לפני הגמילה נתקי את הקשר בין האוכל לשינה במידה ויש ואל תאפשרי לו להירדם על הבקבוק ואז כל מספק ימים דחי בשעה את שעת האוכל עד שלא יהיה אוכל בלילה.
לגבי יקיצות נוספות ושנות היום מתיאורך נראה שהוא א ישן מספיק בבוקר ולכן קיים סיכוי שהוא מגיע עייף ללילה וזה מקשה עליו את ההירדמות ומוסיף יקיצות.
בגיל זה לרוב תינוקות זקוקים ל- 2-3 תנומות בבוקר (בוקר, צהריים ואחה"צ)
ככל שהוא ישן טוב יותר ביום הוא ישן טוב יותר בלילה והפוך
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שאלות נוספות בעקבות תשובתך
09/01/2012 12:33
תודה רבה על ההתייחסות המהירה...

לגבי המוצץ - אני לא מרגישה שהוא משחק אלא לא יכול לשלוט בידיים. הוא מאוד רוצה לישון אבל הידיים נשלחות לפה ומוציאות את המוצץ. אם אני אשים את המוצץ בצד הוא לא יירדם ויתעצבן.

לגבי אוכל בלילה - איך אני יודעת אם הוא רעב או לא? כל 3- 3.5 שעות הוא אמור לאכול, לא? איך אני "משכנעת" אותו להמשיך לישון?

לגבי שנת יום - כמה זמן הוא אמור לישון כל פעם?

תודה רבה
מאת: אורח/ת
4. תשובות נוספות בעקבות השאלה :-)
09/01/2012 13:26
מוצץ- בגיל כזה יש התחלה של תנועה מכוונת אם כי לא לגמרי. לכן, כרגע את יכולה לעזור לו בכך שתשימי את המוצץ בפה ותניחי על המוצץ אצבע וכך תוכלי גם להחזיק את המוצץ וגם ללטף/לנדנד אותו כדי לעזור לו להירדם. כשהוא מפסיק עם תנועות היד והוא רגוע את יכולה להפסיק עם התנועה והמגע שלך (זה נכון כרגע כי בנך כאמור צעיר)

אוכל- הוא יכול לפתוח פערים של 4 שעות וזה תלוי קצת גם במה שקורה במהלך היום. בכל מקרה, כאשר הקשר בין האוכל לשינה ינותק יכול להיות שהוא בעצמו יוותר על מספר ארוחות כי הוא באמת יעורר מרעב ולא לתלות בבקבוק שיעזור לו להירדם.

מחזור שינה נמשך שעה אצל תינוקות לכן כשאנחנו מדברים על תנומת יום אז לפחות שעה כשבצהריים זה העוגן העיקרי ושם אולי שעה וחצי ומעלה.
התנומה השלישית אם היא תהיה חצי שעה זה בסדר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד