יקיצה מוקדמת מאוד בבוקר

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. יקיצה מוקדמת מאוד בבוקר
22/01/2012 13:36
בני בן שנה וחודשיים עם הרגלי שינה טובים, טפו טפו טפו, נרדם עצמאית עם מוצץ. הולך לישון מוקדם - ב-18:30-19:00 כבר ישן. בימים האחרונים התחיל להתעוור מאוד מוקדם - 04:30, 05:00...היה מתעורר לפני זה ב-05:30-06:00 גג. כבר ניסיתי כמה פעמים להחזיר אותו לישון כמה בקרים ברצף, אבל זה לוקח לי לפחות שעתיים וזה מלווה בהרבה בכי וצרחות היסטריות, זמן ההרדמה לא מתקצר וגם שעת ההשכמה לא משתנה.
שנות יום ישן בוקר וצהריים, נמצא במעון.
מה עוד אפשר לעשות כדי שלא יקום כל כך מוקדם?
מאת: אורח/ת
2. יקיצה מוקדמת
24/01/2012 9:33
הי,
חסר לי מידע כדי לדעת מהי סיבת ההתעוררות.
כמה שעות הוא ישן בבוקר ובצהריים? האם מתעורר עוד במהלך הלילה? למה הכוונה הירדמות עצמאית? וכיצד הוא לוקח את המוצץ?
צריך לבחון בעיקר את ההתנהגות שלו במהלך היום, יש ילדים שבגיל זה כבר לא צריכים שנת יום ומספיקה להם תנומה אחת בצהריים, יכול להיות שבנך פשוט כבר לא עייף.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. אז ככה
24/01/2012 11:44
הירדמות עצמאית - משכיבה ויוצאת מהחדר, רק אם הוא בוכה, נגשת, מרגיע וייוצאת מהחדר וככה עד שנרדם. לוקח מוצץ לבד - יש לו כמה מוצצים במיטה והוא לוקח אותם לבד גם באמצע הלילה. פעמים בודדות שהוא לו מוצא אז הוא מתעורר ובוכה ואז צריך לכוון אותו. אם הוא חולה/ שיניים אז הוא מתעורר בלילה. אם מרגיש טוב, בד"כ לא מתעורר בלילה, אלא אם כן לא מצא את המוצץ.

אם הוא במעון - בוקר ישן חצי שעה- 40 דק', וכשעה וחצי - גג שעתיים צהריים. אם הוא בבית - ישן כשעה וחצי בוקר וכשעה וחצי צהריים. אבל כמובן זה משתנה לפה ולשם, זה אף פעם לא אותו דבר.

לפי דעתי, ממה שאני רואה, הוא עדיין חייב את שנמת הבוקר מכיוון שמתעורר מוקדם - גג 05:30-05:45 ואז לא מצליח להחזיק עד 13:00 שהולכים לישון במעון...
4. מחכה למענה
25/01/2012 15:40
בבקשה:)
5. תשובה
26/01/2012 10:15
נשמע שאכן לבנך יש הרגלי שינה טובים.
יחד עם זאת, אני לא מכירה את המקרה מספיק לעומק ואת ההיסטוריה של השינה שלכם כדי לענות באופן מדוייק על השאלה. קשה לדעת מה הסיבה לכך שהוא התחיל להקדים את שעת ההתעוררות שלו בבוקר. ייתכן ויש גם ויתורים, הדרך להאריך את השינה שלו היא להחזיר אותו לישון ולהתייחס ליקיצה הזו כאל יקיצה במהלך הלילה. כשעושים זאת באופן עקבי ונכון הלמידה שלו אמורה להתרחש תוך ימים ספורים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד