כמה שעות שינה צריך בגיל שנה?

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. כמה שעות שינה צריך בגיל שנה?
24/01/2012 21:59
בני בן שנה. ישן בצהריים שעתיים ובערב נרדם עצמאית (משאירים אותו במיטה ער לגמרי עם מוצץ ויוצאים מהחדר) ב-20:00. לאחרונה מתעורר ב-5:00-5:30. אנחנו מתנהגים כאילו לילה (נותנים מוצץ ויוצאים) כבר למעלה משבועיים וכלום לא עוזר- בוכה ולא מוכן לחזור לישון. להמשיך להתעקש? יכול להיות שמספיקות לו 9-9.5 שעות שינה בלילה? הוא כבר לא ישן שנת בוקר, אז יוצא שבסה"כ יש לו 11.5 שעות ביממה, שזה נשמע לי מעט מדי לגיל שנה... מה לעשות? תודה!
מאת: אורח/ת
2. שעות שינה ויקיצה מוקדמת
25/01/2012 10:19
הי,
בגיל שנה תינוק זקוק בממוצע ל-14 שעות ביממה כשמתוכן 1-2 תנומות ביום.
כדי לדעת האם שעות השינה מספיקות לבנך צריך לראות כיצד הוא מתפקד במהלך היום.
שנת לילה היא לפחות 10 שעות.
אחת הסיבות ליקיצה מוקדמת היא עייפות יתר. עיקבו אחרי סימני העייפות שלו ולפיהם הניחו אותו לישון. יכול להיות שתגלו שהוא עייף מוקדם יותר וכשהוא ילך לישון בעיתוי הנכון עבורו הוא לא יתעורר מוקדם.
בנוסף, צריך לבחון האם יש לו גורמי תלות שבגללם הוא מתעורר. (לדוגמא- מוצץ- למדו אותו לקחת בעצמו ולא שאתם מביאים לו).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד