הקניית יכולת הירדמות לילד בן שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הקניית יכולת הירדמות לילד בן שנה
28/01/2012 11:16
שלום
בני בן 11.5 חודשים. לפני כ4 חודשים עברנו לבית חדש ומאז ישן איתי במיטה כשבעלי בסלון... הנקתי הנקה מלאה וכל הלילה היה יונק המון בשכיבה. לפני כחודש הפסקתי להניק במהלך היום והוא אוכל אוכל או לוקח בקבוק. לפני יומיים העברנו אותו לחדר משלו והחלטנו שאפסיק להניק אותו בלילה, רק לפני השינה ובבוקר כשקם. חשוב לי לציין שהילד נרדם רק על הידיים בנידנוד קל ושיר ערש. בעלי אחראי על הלילות כרגע ונותן לו בקבוק. הבעיה היא שהילד מתעורר המון! אתמול הוא התעורר ב11, ב12 עד 1 ב3 עד 4 וסופית ב6 וחצי. כשהוא קם בעלי מנסה לתת לו מים אך הוא לא כ"כ לוקח ואז בקבוק עם חלב אבל הוא לא ממש לוקח גם אותו. הוא נמצא במצב נים לא נים על הידיים, לא כ"כ בוכה רק כשבעלי עוזב את החדר. מה עושים? יש לך איזה עצות בשבילנו? אני יודעת שילד במשקל שלו (11 ק"ג) ובגיל שלו כבר לא כ"כ אמור לאכול בלילה אבל החלטנו שנזרום איתו כרגע בנושא הזה כי העברנו אותו חדר והפסקנו להניק בלילה + מתחיל גן שבוע הבא אז החלטנו כרגע לא להתעקש על ההאכלות עצמן. אנחנו קצת מקווים שבגלל שזה לא ציצי אז זה יהיה פחות אטרקטיבי בשבילו ואז לאט לאט הוא לא יתעורר יותר. בקיצור - מה עושים...? :(
מאת: אורח/ת
2. הקניית הרגלי שינה
30/01/2012 14:44
הי,

ראשית יש לזכור שבנך עובר עכשיו שינויים רגשיים גדולים. מעבר דירה, מעבר לחדר משלו, הורדת הנקה, ובקרוב גם הסתגלות לגן חדש.
כל אלה יכולים ליצור התעוררויות בלילה ולכן זה טיבעי.
יחד עם זאת, בנך מאוד תלוי בהנקה כדי להירדם והתלות הזו כרגע מוחלפת בבקבוק (חלב או מים זה לא משנה). כל עוד ישנה תלות וקשר עם אוכל כדי להירדם ימשיכו להיות יקיצות בלילה כי הוא צריך את זה ואת הידיים כעזרה להירדם שוב.
כדי שבנך ישן רצוף מומלץ ללמד אותו להירדם ללא שום גורמי תלות.
הדרך לעשות את זה היא במקביל לניתוק הקשר בין אוכל לבקבוק (שלא ירדם בזמן האוכל אלא לאחר האוכל יכנס ער למיטה) להוריד במינון האוכל ולדחות בהדרגה את שעות האוכל.
ובנוסף, ללמד אותו להירדם במיטתו ולא על הידיים, תחילה אתם יכולים להניח אותו במיטה ולתת לו מגע (ליטוף, טפיחות וכו) עד שהוא נרדם. ואז בהדרגה להוריד את המגע והנוכחות שלכם עד להירדמות עצמאית.
חשוב תמיד להמשיך ולתת מענה לכל בכי ולא להשאיר אותו לבכות במיטה. כשהוא בוכה גשו אליו והרגיעו ורק כשהוא רגוע הניחו במיטה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד