תינוקת בת חמישה חודשים המתעוררת באמצע הלילה ומדברת לעצמה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוקת בת חמישה חודשים המתעוררת באמצע הלילה ומדברת לעצמה
30/01/2012 13:14
שלום,

יש לי תאומים, בן ובת, בני חמישה חודשים. הם ישנים יחדיו בחדר כבר חודשיים. הם נרדמים לבד עם מוצץ בפה והבן גם עם חיתול.

הבת באופיה מאד "טמפרמנטית", והיא כך גם בלילה. היא נרדמת יפה בסביבות שבע שבע וחצי לבד, אוכלת בקבוק מתוך שינה באחת עשרה, אולם מתעוררת כמעט כל לילה בשלוש או ארבע ומתחילה לדבר ולצחוק לעצמה. אני מחכה לפני שניגשת כדי לתת לה הזדמנות להירדם, אולם כשזה לא קורה, אני הולכת אליה להכניס מוצץ. היא מחייכת אלי , לוקחת את המוצץ אבל ממשיכה לדבר גם אחרי שאני עוזבת את החדר.

הבעיה - שבזמן האחרון היא מדברת בקול ומעירה את אחיה.

למה היא קמה ומה אני יכולה לעשות.

החדר חמים ונעים, היא לא רעבה כי בשש כשהיא קמה סופית היא גם לא גומרת את כל הבקבוק....

תודה מראש
שגית
מאת: אורח/ת
2. חלון עירות
30/01/2012 15:47
הי שגית,
אין לי מספיק מידע כדי לדעת למה היא קמה. אני יכולה לעזור לך ב"מה לעשות".
לרוב התערבות שלנו במקום בו התינוק לא זקוק לזה היא זו שמקבעת את התופעה של היקיצות. היא גם התחילה להגביר את קולה כי היא הבינה שיש כאן איזשהוא "עיניין" סביב זה, וכרגע שווה לה להמשיך לקום כדי שתגיעי אליה. יכול להיות שהיא גם מאוד עייפה אבל מונעת מעצמה להירדם כי היא מחכה שתגיעי.
כדי לסגור את החלון עירות הזה הניחי לה להתמודד בעצמה עם היקיצה הזו. כל עוד היא מדברת וצוחקת אל תכנסי אליה ותני לה להירדם בעצמה. גשי אליה רק אם היא תתחיל לבכות. לאחר כמה ימים שהיא תראה שאין לה סיבה להתעורר החלון הזה יסגר מעצמו.
יכול להיות שבלילות הראשונים זה יעיר את אחיה אבל מהר מאוד (כשתשדרי לו שהכל בסדר) הוא יתחיל "לסנן" את הדיבורים שלה כמו שהוא יסנן את הבכי שלה והם יפסיקו להעיר אחד את השני.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תינוקת בת חמישה חודשים מתעוררת
31/01/2012 8:12
תודה על התשובה המהירה.

אני באמת לא קמה אליה, אלא רק אחרי שקולותיה רמים ביותר ואני מרגישה שהיא יוצאת מהשינה לגמרי או כשהיא מעירה את אחיה.

אנסה להפחית את ההגעה אליה ונראה...

תודה ויום טוב
שגית
מאת: אורח/ת
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה