פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוקת בת 7 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בתי בת 7 חודשים, תינוקת שיונקת, ישנה עדיין איתנו בחדר היות שאנו גרים בדירה שלא מאפשרת לה להיות בחדר משלה- זה זמני. עד לפני כחודש היתה ישנה רצוף לילה, זה אומר שהיא נכנסת לישון לאחר טקס שינה (מקלחת, אוכל ולישון) קבוע בשעה פחות או יותר קבועה סביב 19:00 ל- 20:00 והיתה מתעוררת ב5 בבוקר, 6 ולעיתים ב - 7 בבוקר.
בחודש האחרון, היא התחילה להתעורר בין 22:00 ל -24:00 בלילה בהתעוררת שמלווה בבכי, היות שהיא יונקת, השערתי היתה שהיקציה היא עבור רעב שמא אינה אכלה מספיק לפני השינה ועל כן אני מאכילה אותה.
נכון להיום היקיצות נעשו תכופות יותר בין 21:30 ל- 24:00 ואז היא מתעוררת שוב ב- 5 לפנות בוקר ובכל הפעמים הללו מקבלת אוכל.
בימים האחרונים, התחילה לבכות מיד לאחר ההאכלה עם כניסתה למיטה בכי ממשי ומתחזק, ונרגע רק כאשר אני מגיעה לחדר ויושבת לידה. במהלך היום לעיתים צריכה עזרה בהירדמות- נדנוד במיטה, שגם זה לאחרונה נעשה בליווי בכי לאחר שאני מניחה אותה במיטה.
הייתי רוצה לדעת מה אוכל לעשות, ברור לי שכנראה ישנו גורם הפרעתי למהלך השינה שלה. בנוסף האם יתכן שזו גם חרדת נטישה?
בתך תלויה במספר גורמי תלות חיצוניים שעוזרים לה להירדם. מה שאתם חווים כרגע נקרא עמידות. למעשה מה שעזר אתמול כבר לא עוזר היום ולכן הנדנוד כבר לא מספיק, הבקבוק כבר לא מספיק וכו.. עמידות מתבטאת בהרדמות ארוכות יותר, ביותר ויותר יקיצות בלילה ובחלונות עירות (התעוררות של למעלה מחצי שעה).
כדי לחזור ללילות רצופים מומלץ ללמד את בתך להירדם ללא שום גורם חיצוני, הירדמות עצמאית לגמרי.
חרדת נטישה זה משהו שמתבטא גם במהלך היום ולא רק בלילה. אם יש לה חרדת נטישה זה משהו שחולף לאחר פרק זמן ולרוב לא מגיע בהדרגתיות ברורה כפי את מתארת
כיצד ללמד אותה להירדם עצמאי ללא גורם חיצוני?מהן הדרכים עליהן את ממליצה?
אני מאמינה בתהליך הדרגתי שמשלב עבודה על כל גורמי התלות ביחד תוך מתן מענה לבכי בכל שלב.
קצת קשה לי להבין מדברייך במה מדובר ולמה כוונתך.
שאלתי היא כזו : איך ניתן לגרום לה להירדם ללא גורם חיצוני ובאופן עצמאי?
אם היא זקוקה לעזרה עם המוצץ אז צריך ללמד אותה לקחת מוצץ לבד גם במהלך הלילה.
אם היא זקוקה להירדמות עם בקבוק/ציצי אז צריך לנתק את הקשר בין הבקבוק לשינה ולא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל.
אם היא זקוקה למגע ונוכחות (הירדמות על הידיים וכו) ללמדה להירדם במיטתה אפשר בהתחלה עם מגע (ליטוף טפיחות וכו) להרדים אותה ולאחר שהיא התסגלה לזה להפסיק עם המגע ובהדרגה להתרחק עד ליציאה מהחדר.
1. תינוקת בת 7 חודשים
31/01/2012 20:59
שלום,בתי בת 7 חודשים, תינוקת שיונקת, ישנה עדיין איתנו בחדר היות שאנו גרים בדירה שלא מאפשרת לה להיות בחדר משלה- זה זמני. עד לפני כחודש היתה ישנה רצוף לילה, זה אומר שהיא נכנסת לישון לאחר טקס שינה (מקלחת, אוכל ולישון) קבוע בשעה פחות או יותר קבועה סביב 19:00 ל- 20:00 והיתה מתעוררת ב5 בבוקר, 6 ולעיתים ב - 7 בבוקר.
בחודש האחרון, היא התחילה להתעורר בין 22:00 ל -24:00 בלילה בהתעוררת שמלווה בבכי, היות שהיא יונקת, השערתי היתה שהיקציה היא עבור רעב שמא אינה אכלה מספיק לפני השינה ועל כן אני מאכילה אותה.
נכון להיום היקיצות נעשו תכופות יותר בין 21:30 ל- 24:00 ואז היא מתעוררת שוב ב- 5 לפנות בוקר ובכל הפעמים הללו מקבלת אוכל.
בימים האחרונים, התחילה לבכות מיד לאחר ההאכלה עם כניסתה למיטה בכי ממשי ומתחזק, ונרגע רק כאשר אני מגיעה לחדר ויושבת לידה. במהלך היום לעיתים צריכה עזרה בהירדמות- נדנוד במיטה, שגם זה לאחרונה נעשה בליווי בכי לאחר שאני מניחה אותה במיטה.
הייתי רוצה לדעת מה אוכל לעשות, ברור לי שכנראה ישנו גורם הפרעתי למהלך השינה שלה. בנוסף האם יתכן שזו גם חרדת נטישה?
מאת: אורח/ת
2. תלות ועמידות
01/02/2012 13:52
הי,בתך תלויה במספר גורמי תלות חיצוניים שעוזרים לה להירדם. מה שאתם חווים כרגע נקרא עמידות. למעשה מה שעזר אתמול כבר לא עוזר היום ולכן הנדנוד כבר לא מספיק, הבקבוק כבר לא מספיק וכו.. עמידות מתבטאת בהרדמות ארוכות יותר, ביותר ויותר יקיצות בלילה ובחלונות עירות (התעוררות של למעלה מחצי שעה).
כדי לחזור ללילות רצופים מומלץ ללמד את בתך להירדם ללא שום גורם חיצוני, הירדמות עצמאית לגמרי.
חרדת נטישה זה משהו שמתבטא גם במהלך היום ולא רק בלילה. אם יש לה חרדת נטישה זה משהו שחולף לאחר פרק זמן ולרוב לא מגיע בהדרגתיות ברורה כפי את מתארת
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. לעינת
01/02/2012 15:10
היי עינת, תודה על תשובתך.כיצד ללמד אותה להירדם עצמאי ללא גורם חיצוני?מהן הדרכים עליהן את ממליצה?
4. תהליך שינה
02/02/2012 13:42
לכל גורם יש את הפתרון שלו, ולכל ילד יש את האופי זמן התסגלות שלו. אני מאמינה בתהליך הדרגתי שמשלב עבודה על כל גורמי התלות ביחד תוך מתן מענה לבכי בכל שלב.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. שאלה לתשובת תהליך השינה
02/02/2012 21:01
שלום שוב עינת,קצת קשה לי להבין מדברייך במה מדובר ולמה כוונתך.
שאלתי היא כזו : איך ניתן לגרום לה להירדם ללא גורם חיצוני ובאופן עצמאי?
6. תשובה
03/02/2012 17:24
כמו שציינתי, לכל תלות יש פתרון אחר.אם היא זקוקה לעזרה עם המוצץ אז צריך ללמד אותה לקחת מוצץ לבד גם במהלך הלילה.
אם היא זקוקה להירדמות עם בקבוק/ציצי אז צריך לנתק את הקשר בין הבקבוק לשינה ולא לאפשר לה להירדם בזמן האוכל.
אם היא זקוקה למגע ונוכחות (הירדמות על הידיים וכו) ללמדה להירדם במיטתה אפשר בהתחלה עם מגע (ליטוף טפיחות וכו) להרדים אותה ולאחר שהיא התסגלה לזה להפסיק עם המגע ובהדרגה להתרחק עד ליציאה מהחדר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

7. תודה
03/02/2012 20:50
תודה רבה על תשובתך. מאת: אורח/ת