תינוק בן 4 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן 4 חודשים
01/02/2012 9:45
שלום רב.
בני בן 4 חודשים יונק בלבד קם כל שעתיים וחצי (בממוצע) במהלך הלילה, כך שהוא יונק ושוב נרדם ללא קושי. במהלך היניקה הוא די רדום רק מפעיל את שרירי הפה. הוא מתחיל את השינה בסביבות שעה 20:30 (אחרי אמבטיה ויניקה) עד הבוקר- 7:00.
במהלך היום אני נמצאת איתו, כך שהוא יונק בצורה טבעית (לא בהתאם לשעון), דבר שמבחינתי מקובל לחלוטין ונח. סה"כ במהלך היום הוא ישן, משחק, אוכל ללא דפוס קבוע. הוא ילד עירני , פעיל וחייכן.
חשוב לי לציין שאנחנו מאמינים בעיקרון הרצף וישנים איתו בלינה משותפת.
השאלה שלי היא: האם תינוק בן 4 חודשים אמור להתעורר כל שעתיים וחצי או שהוא הרגל ללא צורך ביניקה כלל? במידה וזה המצב כיצד אנחנו יכולים לשנות זאת?
אשמח מאד לתשובתך
חני
מאת: אורח/ת
2. אוכל בלילה
01/02/2012 13:39
הי חני,

תינוק שזה עתה נולד אוכל כל 3 שעות.
החל מגיל 5 חודשים תינוקות מסוגלים לא לאכול כל הלילה.
כך שבגיל 4.5 חודשים כל שעתיים וחצי זה בהחלט מתוך הרגל. סביר שיתעורר בין 1-3 ארוחות במהלך הלילה.
כשאנחנו רוצים לשנות את זה אנחנו מנתקים קודם את הקשר שבין אוכל ושינה ואת זה אנחנו עושים כשאנחנו נותנים לו לאכול אבל מנתקים כשזה הופך למוצץ או עזרה בשינה ואז מניחים אותו כשהוא ער במיטה.
כשאין קשר בין האוכל לשינה והתינוק קם רק כשהוא רוצה לאכול הרבה פעמים הוא יוותר בעצמו על מספר ארוחות. החל מגיל 5 חודשים אפשר בצורה יזומה לדחות בכל מספר לילות את האוכל.
גם בלינה משותפת אפשר להגיע ללילות עם יקיצה אחת (לרוב לא לילה רצוף), וזה בסדר גמור.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד