פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוק בן 4 חודשים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 4 חודשים יונק בלבד קם כל שעתיים וחצי (בממוצע) במהלך הלילה, כך שהוא יונק ושוב נרדם ללא קושי. במהלך היניקה הוא די רדום רק מפעיל את שרירי הפה. הוא מתחיל את השינה בסביבות שעה 20:30 (אחרי אמבטיה ויניקה) עד הבוקר- 7:00.
במהלך היום אני נמצאת איתו, כך שהוא יונק בצורה טבעית (לא בהתאם לשעון), דבר שמבחינתי מקובל לחלוטין ונח. סה"כ במהלך היום הוא ישן, משחק, אוכל ללא דפוס קבוע. הוא ילד עירני , פעיל וחייכן.
חשוב לי לציין שאנחנו מאמינים בעיקרון הרצף וישנים איתו בלינה משותפת.
השאלה שלי היא: האם תינוק בן 4 חודשים אמור להתעורר כל שעתיים וחצי או שהוא הרגל ללא צורך ביניקה כלל? במידה וזה המצב כיצד אנחנו יכולים לשנות זאת?
אשמח מאד לתשובתך
חני
תינוק שזה עתה נולד אוכל כל 3 שעות.
החל מגיל 5 חודשים תינוקות מסוגלים לא לאכול כל הלילה.
כך שבגיל 4.5 חודשים כל שעתיים וחצי זה בהחלט מתוך הרגל. סביר שיתעורר בין 1-3 ארוחות במהלך הלילה.
כשאנחנו רוצים לשנות את זה אנחנו מנתקים קודם את הקשר שבין אוכל ושינה ואת זה אנחנו עושים כשאנחנו נותנים לו לאכול אבל מנתקים כשזה הופך למוצץ או עזרה בשינה ואז מניחים אותו כשהוא ער במיטה.
כשאין קשר בין האוכל לשינה והתינוק קם רק כשהוא רוצה לאכול הרבה פעמים הוא יוותר בעצמו על מספר ארוחות. החל מגיל 5 חודשים אפשר בצורה יזומה לדחות בכל מספר לילות את האוכל.
גם בלינה משותפת אפשר להגיע ללילות עם יקיצה אחת (לרוב לא לילה רצוף), וזה בסדר גמור.
1. תינוק בן 4 חודשים
01/02/2012 9:45
שלום רב. בני בן 4 חודשים יונק בלבד קם כל שעתיים וחצי (בממוצע) במהלך הלילה, כך שהוא יונק ושוב נרדם ללא קושי. במהלך היניקה הוא די רדום רק מפעיל את שרירי הפה. הוא מתחיל את השינה בסביבות שעה 20:30 (אחרי אמבטיה ויניקה) עד הבוקר- 7:00.
במהלך היום אני נמצאת איתו, כך שהוא יונק בצורה טבעית (לא בהתאם לשעון), דבר שמבחינתי מקובל לחלוטין ונח. סה"כ במהלך היום הוא ישן, משחק, אוכל ללא דפוס קבוע. הוא ילד עירני , פעיל וחייכן.
חשוב לי לציין שאנחנו מאמינים בעיקרון הרצף וישנים איתו בלינה משותפת.
השאלה שלי היא: האם תינוק בן 4 חודשים אמור להתעורר כל שעתיים וחצי או שהוא הרגל ללא צורך ביניקה כלל? במידה וזה המצב כיצד אנחנו יכולים לשנות זאת?
אשמח מאד לתשובתך
חני
מאת: אורח/ת
2. אוכל בלילה
01/02/2012 13:39
הי חני,תינוק שזה עתה נולד אוכל כל 3 שעות.
החל מגיל 5 חודשים תינוקות מסוגלים לא לאכול כל הלילה.
כך שבגיל 4.5 חודשים כל שעתיים וחצי זה בהחלט מתוך הרגל. סביר שיתעורר בין 1-3 ארוחות במהלך הלילה.
כשאנחנו רוצים לשנות את זה אנחנו מנתקים קודם את הקשר שבין אוכל ושינה ואת זה אנחנו עושים כשאנחנו נותנים לו לאכול אבל מנתקים כשזה הופך למוצץ או עזרה בשינה ואז מניחים אותו כשהוא ער במיטה.
כשאין קשר בין האוכל לשינה והתינוק קם רק כשהוא רוצה לאכול הרבה פעמים הוא יוותר בעצמו על מספר ארוחות. החל מגיל 5 חודשים אפשר בצורה יזומה לדחות בכל מספר לילות את האוכל.
גם בלינה משותפת אפשר להגיע ללילות עם יקיצה אחת (לרוב לא לילה רצוף), וזה בסדר גמור.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום