פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0ביתי בת שנה וחודש ועדיין לא ישנה לילה שלם
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ביתי בת שנה וחודש ועדיין לא ישנה לילה שלם!!
היא אוכלת ארוחת ערב בסביבות שש-שש וחצי ולקראת שבע בערב אמבטיה. אחרי האמבטיה היא מקבלת בקבוק אותו היא אוכלת בישיבה על הפוף בחדר שלה איתי או עם בעלי, תוך כדי קריאת סיפור או משחק רגוע.
כשאנחנו רואים שהיא מתחילה לשפשף עיניים וכבר לא אוכלת אנחנו מכניסים אותה למיטה שלה.
אנחנו נשארים איתה בחדר (יושבים על אותו הפוף) ומסבירים לה שעכשיו לילה והולכים לישון, אבל שאנחנו כאן. בד"כ היא נעמדת ומוחה (מין התבכיינות כזו, אבל לא בכי אמיתי) בין חצי דקה לשתי דקות ואז נשכבת לבד במיטה. לפעמים היא נרדמת ישר ולפעמים לוקח לה 10-15 דקות בהן היא מרימה את הראש מידי פעם לראות שאנחנו עדיין שם.
הבעיה מתחילה אחרי כמה שעות - היא מתעוררת בסביבות 11 בלילה ואח"כ שוב בסביבות 3 לפנות בוקר. בכל פעם כזו יכול לקחת לה כשעה לחזור לישון. אנחנו מרימים אותה על הידיים, היא נרגעת/ נרדמת וכמה דקות אחרי שמחזירים אותה למיטה היא מתחילה שוב לבכות. אני רואה שהיא עייפה, אבל היא לא מצליחה להרדם ובסוף מתעוררת לחלוטין ורוצה לשחק!!
לפעמים כשנותנים לה בקבוק זה עוזר, אבל אני לא רוצה שהיא תמשיך לאכול בלילה. מה אנחנו עושים לא נכון???
תודה!
זה נובע מתלות כלשהי שבתך זקוקה לה. זה יכול להיות הבקבוק וזה יכול להיות הנוכחות שלכם בחדר.
עד שבתך לא תדע להירדם בצורה עצמאית גם בתחילת הלילה וגם במהלך היקיצות היא תמשיך להתעורר.
בתך אכן מאוד עייפה ודווקא מעייפות יתר היא נראית עירנית ורוצה לישון
אם כרגע אתם יושבים לידה אז הזיזו את הכיסא רחוק ממנה כך שכשהיא תקופ לבדוק היא עדיין רואה אתכם וכשהיא שוכבת היא לא רואה.
אם זה מה שאתם עושים היום אז השלב הבא זה לאחר טקס השינה פשוט לצאת מהחדר.
לגבי הבקבוק, הקפידו שהיא לא תרדם עליו ואז בכל מספר ימים לדחות בשעה את שעת האוכל עד שזה יצא לגמרי מהלילה.
קודם כל, תודה על התשובה המהירה והמפורטת!!
עד עכשיו היינו יושבים רחוק ממנה, כך שהיא אכן הייתה צריכה להרים את הראש כדי לראות אותנו. אתמול בערב עשיתי את מה שהצעת ואחרי טקס השינה הכנסתי אותה למיטה ויצאתי מהחדר. היא ישר נעמדה במיטה וקראה לי, אז חזרתי לחדר, אמרתי לה שאמא פה, אבל שעכשיו הולכים לישון ויצאתי מהחדר. היא נרדמה תוך 2 דקות!!
הבעיה שלנו היא עדיין באמצע הלילה. אני יודעת שזה לוקח זמן ולא לצפות שתוך לילה אחד הכל יסתדר, אבל אני לא יודעת מה לעשות כשהיא מתעוררת בבכי, להרים אותה על הידיים, לא להרים, לתת בקבוק או לא לתת?
אתמול נתתי לה בקבוק בסביבות 3 וחצי לפנות בוקר והיא שאבה אותו (כך שהיה נראה לי שהיא ממש רעבה), ב-4 החזרתי אותה למיטה וב-4 וחצי היא התעוררה שוב וחזרנו לאותו מעגל.
אני לא רוצה לתת לה לבכות עד שתרדם, ומצד שני היא נרגעת רק כשאנחנו מרימים אותה וברגע שמחזירים למיטה היא ישר מתיישבת או נעמדת וממשיכה לבכות.
תודה על העזרה!!
עדי.
אני שמחה לשמוע שהלילה הראשון עבר טוב.
כפי שציינתי קודם. כל כמה לילות תדחו עוד את האוכל וכך כשכבר לא יהיה אוכל בלילה והיא תרדם עצמאית לא יהיו יקיצות.
המשיכי תמיד לתת לה מענה לבכי. אל תשאירי אותה לבכות במיטה- גשי אליה תני לה מגע ואם צריך אז להרים על הידיים ולהחזיר למיטה. זה יקח כמה לילות אבל בעבודה נכונה על כל הדברים ביחד זה יסתדר.
ואם לא, אני מציעה לך להיעזר בליווי אישי של יועצת שינה.
יש לי עוד שאלה קטנה - כשאנחנו משכיבים אותה לישון, אנחנו מפעילים את המובייל התלוי לה מעל המיטה, היא מאוד אוהבת מוסיקה וזה מרגיע אותה (למעשה, היא למדה להפעיל אותו לבד ולפעמים עושה זאת בעצמה אם אני שוכחת). היא נרדמת עם המובייל שמפסיק לעבוד באופן אוטומטי אחרי רבע שעה בערך - האם זה בסדר?
וגם - האם אפשר להפעיל לה את המוביל בלילה כדי שיעזור לה להרדם בחזרה? או שכדאי לשמור על חדר שקט ורגוע?
שוב, המון המון תודה!!
עדי.
1. ביתי בת שנה וחודש ועדיין לא ישנה לילה שלם
01/02/2012 10:17
שלום ,ביתי בת שנה וחודש ועדיין לא ישנה לילה שלם!!
היא אוכלת ארוחת ערב בסביבות שש-שש וחצי ולקראת שבע בערב אמבטיה. אחרי האמבטיה היא מקבלת בקבוק אותו היא אוכלת בישיבה על הפוף בחדר שלה איתי או עם בעלי, תוך כדי קריאת סיפור או משחק רגוע.
כשאנחנו רואים שהיא מתחילה לשפשף עיניים וכבר לא אוכלת אנחנו מכניסים אותה למיטה שלה.
אנחנו נשארים איתה בחדר (יושבים על אותו הפוף) ומסבירים לה שעכשיו לילה והולכים לישון, אבל שאנחנו כאן. בד"כ היא נעמדת ומוחה (מין התבכיינות כזו, אבל לא בכי אמיתי) בין חצי דקה לשתי דקות ואז נשכבת לבד במיטה. לפעמים היא נרדמת ישר ולפעמים לוקח לה 10-15 דקות בהן היא מרימה את הראש מידי פעם לראות שאנחנו עדיין שם.
הבעיה מתחילה אחרי כמה שעות - היא מתעוררת בסביבות 11 בלילה ואח"כ שוב בסביבות 3 לפנות בוקר. בכל פעם כזו יכול לקחת לה כשעה לחזור לישון. אנחנו מרימים אותה על הידיים, היא נרגעת/ נרדמת וכמה דקות אחרי שמחזירים אותה למיטה היא מתחילה שוב לבכות. אני רואה שהיא עייפה, אבל היא לא מצליחה להרדם ובסוף מתעוררת לחלוטין ורוצה לשחק!!
לפעמים כשנותנים לה בקבוק זה עוזר, אבל אני לא רוצה שהיא תמשיך לאכול בלילה. מה אנחנו עושים לא נכון???
תודה!
מאת: אורח/ת
2. חלון עירות
01/02/2012 13:29
מה שאתם חווים נקרא עמידות ואחד ההתבטואיות שלו הם בחלונות היערות שנוצרים בלילה.זה נובע מתלות כלשהי שבתך זקוקה לה. זה יכול להיות הבקבוק וזה יכול להיות הנוכחות שלכם בחדר.
עד שבתך לא תדע להירדם בצורה עצמאית גם בתחילת הלילה וגם במהלך היקיצות היא תמשיך להתעורר.
בתך אכן מאוד עייפה ודווקא מעייפות יתר היא נראית עירנית ורוצה לישון
אם כרגע אתם יושבים לידה אז הזיזו את הכיסא רחוק ממנה כך שכשהיא תקופ לבדוק היא עדיין רואה אתכם וכשהיא שוכבת היא לא רואה.
אם זה מה שאתם עושים היום אז השלב הבא זה לאחר טקס השינה פשוט לצאת מהחדר.
לגבי הבקבוק, הקפידו שהיא לא תרדם עליו ואז בכל מספר ימים לדחות בשעה את שעת האוכל עד שזה יצא לגמרי מהלילה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. לגבי חלון העירות
02/02/2012 12:46
עינת שלום,קודם כל, תודה על התשובה המהירה והמפורטת!!
עד עכשיו היינו יושבים רחוק ממנה, כך שהיא אכן הייתה צריכה להרים את הראש כדי לראות אותנו. אתמול בערב עשיתי את מה שהצעת ואחרי טקס השינה הכנסתי אותה למיטה ויצאתי מהחדר. היא ישר נעמדה במיטה וקראה לי, אז חזרתי לחדר, אמרתי לה שאמא פה, אבל שעכשיו הולכים לישון ויצאתי מהחדר. היא נרדמה תוך 2 דקות!!
הבעיה שלנו היא עדיין באמצע הלילה. אני יודעת שזה לוקח זמן ולא לצפות שתוך לילה אחד הכל יסתדר, אבל אני לא יודעת מה לעשות כשהיא מתעוררת בבכי, להרים אותה על הידיים, לא להרים, לתת בקבוק או לא לתת?
אתמול נתתי לה בקבוק בסביבות 3 וחצי לפנות בוקר והיא שאבה אותו (כך שהיה נראה לי שהיא ממש רעבה), ב-4 החזרתי אותה למיטה וב-4 וחצי היא התעוררה שוב וחזרנו לאותו מעגל.
אני לא רוצה לתת לה לבכות עד שתרדם, ומצד שני היא נרגעת רק כשאנחנו מרימים אותה וברגע שמחזירים למיטה היא ישר מתיישבת או נעמדת וממשיכה לבכות.
תודה על העזרה!!
עדי.
4. תהליך שינה
02/02/2012 13:54
הי עדי,אני שמחה לשמוע שהלילה הראשון עבר טוב.
כפי שציינתי קודם. כל כמה לילות תדחו עוד את האוכל וכך כשכבר לא יהיה אוכל בלילה והיא תרדם עצמאית לא יהיו יקיצות.
המשיכי תמיד לתת לה מענה לבכי. אל תשאירי אותה לבכות במיטה- גשי אליה תני לה מגע ואם צריך אז להרים על הידיים ולהחזיר למיטה. זה יקח כמה לילות אבל בעבודה נכונה על כל הדברים ביחד זה יסתדר.
ואם לא, אני מציעה לך להיעזר בליווי אישי של יועצת שינה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

5. עוד שאלה קטנה...
02/02/2012 14:19
הי עינת,יש לי עוד שאלה קטנה - כשאנחנו משכיבים אותה לישון, אנחנו מפעילים את המובייל התלוי לה מעל המיטה, היא מאוד אוהבת מוסיקה וזה מרגיע אותה (למעשה, היא למדה להפעיל אותו לבד ולפעמים עושה זאת בעצמה אם אני שוכחת). היא נרדמת עם המובייל שמפסיק לעבוד באופן אוטומטי אחרי רבע שעה בערך - האם זה בסדר?
וגם - האם אפשר להפעיל לה את המוביל בלילה כדי שיעזור לה להרדם בחזרה? או שכדאי לשמור על חדר שקט ורגוע?
שוב, המון המון תודה!!
עדי.
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות