אכילה לילית בת חצי שנה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. אכילה לילית בת חצי שנה
05/02/2012 20:24
שלום
בתי בת חצי שנה - הולכת לישון באופן עצמאי לחלוטין ביום ובערב עם מוצץ במיטה. טקס השינה כולל - ארוחת ערב סביב 17:30, אמבטיה, בקבוק בסלון וסביב 18:30 כשהיא מתחילה להראות סימני עייפות - שמים במיטה עם מוצץ כשהיא ערה ותוך כמה דקות היא נרדמת (לרוב בלי בעיה - אם היא מתלוננת קצת עוזרים לה עם מוצץ או חיבוק). היא אוכלת יפה במשך היום - 3 ארוחות של מוצקים ובקבוקים בין לבין (בד"כ שותה כ-100 מ"ל תחליף).
הבעיה זה בלילות - היא מתעוררת כל 3 שעות ורוצה אוכל, לפעמים היא גם יכולה להתעורר אחרי שעתיים. אנחנו משתדלים מאוד לשים אותה במיטה חזרה לפני שהיא נרדמת לגמרי על הבקבוק (קצת מאתגר כי היא ישר עוצמת עיניים כשמתחילה לאכול).
ניסינו להרגיע עם מוצץ, על הידיים, נתנו לה מים, אבל היא בוכה עד שמקבלת אוכל. ניסינו לתת דייסה לפני השינה אבל כלום לא עוזר. היא לרוב מתעוררת 3 פעמים בלילה, במקרים טובים פעמיים.
יכול להיות שהיא באמת רעבה כל כך הרבה בלילות או שזה הרגל? אם זה הרגל איך אפשר להיגמל ממנו בצורה עדינה?
תודה
טלי
מאת: אורח/ת
2. האכלת לילה
05/02/2012 22:46
הי טלי,
לרוב בגיל זה תינוקות לא זקוקים לאוכל במהלך הלילה וגם אלו שכן מסתפקים בארוחה אחת. כך שסביר להניח שזה מתוך הרגל.
כדי לדעת אם בתך אוכלת או לא (גם כשהיא בעיניים עצומות) שימי לב לקצב היניקות כשהוא חזק תני לה לאכול וכשהוא נחלש זה הסימן לנתק אותה ולהניח במיטה.
לאחר 2-3 לילות כאלה את יכולה להתחיל בצורה יזומה כל מספר לילות לדחות את הארוחה בשעה אחת. בשאר הפעמים החזירי אותה לישון אחרי שהרגעת במגע או ליטוף (אל תחליפי את האוכל במים כי זו להחליף לתלות אחרת), מוצץ, את יכולה לתת לה ולהתחיל ללמד אותה לקחת אותו לבד.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד