הירדמות ושינת לילה אצל בן 8 חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. הירדמות ושינת לילה אצל בן 8 חודשים
08/02/2012 14:30
הי,
התינוקי שלי כבר בן 8 וחצי חודשים.
עד לפני כמה ימים תהליך ההירדמות כלל הנקה + תוספת בקבוק שאוב (בגלל שהרגשנו שהוא לא עולה מספיק במשקל). לפעמים תוך כדי היניקה הוא היה מתחיל להירדם מייד הייתי מחליפה לבקבוק ואז הוא נשאר ער.
אח"כ הוא היה עליי עוד 10 דקות בערך לגרעפסים ועניינים, ואז למיטה.
בהתחלה קצת ליטופים שירגע ואח"כ פשוט עמדתי ליד המיטה עד שנרדם. (אם הייתי יוצאת מהחדר הוא היה מתחיל לבכות).
במשך הלילה הוא בסה"כ ישן בסדר, למעט בכי מדי פעם שנשים לו מוצץ.
בחמש בערך היה מתעורר להנקה, וחוזר לישון עד 7 וחצי בערך.

אז מה קרה :)
החלטתי להפסיק לשאוב, גם הוא כבר עולה מספיק במשקל, וגם הכנסתי לו ארוחת לפנות ערב מוצקים במקום חצי הנקה שהיה לוקח.
הכל טוב ויפה, אבל עכשיו כשאני מניקה אותו בערב הוא פשוט נרדם תוך כדי הנקה, כל המאמצים שלי להשאיר אותו ער לא מצליחים, ואני מכניסה אותו למיטה כשהוא כבר ישן, ובימים האחרונים זה גורם לדעתי להמון התעוררויות ובכי במשך הלילה והוא לא מיד נרגע עם מוצץ.
במשך היום הוא ישן לפעמים בבוקר אצל המטפלת חצי שעה, (לא תמיד הוא רוצה), אח"כ ב13:00 עד 15:30 בערך. חשבתי להכניס לו עוד תנומה קצרה אחה"צ אבל זה בעייה כי הוא לא ממש מתלהב מזה ולא נראה לי שווה "לריב" איתו חצי שעה בשביל תנומה כזאת קצרה.
הוא הולך לישון היום בערך ב 19:30-17:45.
אני חוששת שאם אני אקדים לו את שעת ההשכבה ל19:00 הוא יתעורר ממש מוקדם בבוקר.
אשמח לעזרה.
תודה
מאת: אורח/ת
2. תשובה
09/02/2012 14:44
הי,

ההתעוררויות בלילה בהחלט יכולות להיות קשורות להרדמות בזמן האוכל.
הסיבה שגם המוצץ כבר לא עוזר היא כי הוא פיתח "עמידות" לתלות שלו במוצץ ולכן זה כבר לא משפיע.
כדי לנתק את הקשר בין הבקבוק לשינה שימי לב לקצב היניקות כשהם מתחילות להיחלש זה הזמן שהוא מתחיל להרדם ואז תנתקי אותו. כך הוא יכנס ער למיטה.
מוצץ- למדי אותו לקחת מוצץ לבד במהלך הלילה וכך הוא יפסיק להתעורר בשביל זה ואם הוא יקום הוא יקח אותו ויחזור לישון.
לגבי ההשכבה, כשאת מזהה את סימני העייפות שלו זה הזמן הנכון להרדים אותו. גם אם הוא ילך לישון בשעה 19:00 הוא לא יתעורר יותר מוקדם בבוקר. להיפך, אם זו השעה בה הוא צריך ללכת לישון הוא ישן טוב יותר לאורך הלילה עם פחות התעוררויות.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד