שינת לילה- תינוק בן 3 וחצי חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינת לילה- תינוק בן 3 וחצי חודשים
23/02/2012 13:49
הבן שלי בן 3 וחצי חודשים. עד לפני שבועיים-שלושה לא היה לו ממש סדר יום (מקלחת+טקס טרום שינה+ שינת לילה רצופה ).
לאחרונה התחלתי להרגיל אותו לשינת לילה רצופה, הוא מתעורר להאכלות פעמיים-שלוש בלילה אבל אני מאכילה אותו בחושך ומיד לאחר מכן מחזירה אותו למיטה לישון.
כמו כן התחלתי להקפיד יותר על שינה במהלך היום ואני ממש רואה שיפור בהתנהגות שלו -הוא הרבה יותר רגוע ומפוקס מאז.
הבעיה היא שלפעמים שינת הלילה מתחברת לו עם שינת אחה"צ ואז אני לא יודעת באיזה שלב לעשות את המקלחת ולסמן לו את התחלת שינת הלילה ...האם בסביבות 16-17 כשהוא מתעורר לאכול או בסביבות 19-20 כשהוא מתעורר שוב לאכול.
בעקרון הוא מסוגל גם לישון רצוף מ-5 עד הבוקר אבל אז מן הסתם יותר קשה להרדים אותו ב-4-5 לפנות בוקר..
עד עכשיו כשהוא התעורר ב-16 הייתי מאכילה אותו, משחקת איתו קצת ואז עושה לו מקלחת ומשכיבה אותו לישון בסביבות 17:30, אתמול ניסיתי לשנות- נתתי לו לישון בלי מקלחת בסביבות 17 וכשהתעורר לאכול ב-19, הוצאתי אותו מהחדר לאור, קצת שיחקתי איתו (למרות שהוא היה ישנוני במקצת) ואז קילחתי והשכבתי אותו לישון..זה לא עשה כ"כ טוב לשינת הלילה- הוא התעורר בלילה יותר פעמים והיה זקוק ליותר הרגעות...בייחוד לקראת הבוקר.
השאלה שלי היא איך אפשר לגרור קצת את שעת השינה, מבלי לגרום לו להיות יותר עייף ועצבני? והאם בכלל צריך לאחר את שעת השינה או שזה בסדר להשכיב אותו לישון שעה כזו מוקדמת?
תודה מראש,
שירה
מאת: אורח/ת
2. שעת הרדמה מומלצת
23/02/2012 15:31
הי שירה,

באופן כללי אנחנו מתחילים לצפות מתינוק שישן לילות רצופים החל מגיל 5 חודשים.
ניכר שהרגלי השינה של בנך חשובים לך ואני שמחה לראות שאת כבר חווה שיפור בלילות.
שעות ההשכבה המומלצות בגיל זה הן בסביבות 18:30, אז גם רמת הורמון השינה בגוף היא מיטבית ולכן קל לו יותר להירדם.
ממה שאת מתארת עדיף אחרי השינה של 16 להוציא אותו ואז לארגן אותו לשנת לילה לפי סימני עייפות זה יכול להיות בהחלט באזור שש-שש וחצי.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה- ועוד שאלה קטנה
23/02/2012 18:59
תודה על התגובה,
מה שהתכוונתי לשאול זה האם כדאי להתעקש איתו ולסחוב אותו עד 6 -6 וחצי או שבמידה והוא מראה סימני עייפות לפני כן (בסביבות 5- 5 וחצי) אפשר כבר אז להשכיב אותו לישון.
התחושה שלי היא שככל שאני מושכת אותו יותר כך הוא יותר עצבני וההרדמה קשה יותר, מצד שני לפעמים כבר לפני 5 הוא מראה סימני עייפות ואז יוצא שהוא הולך לישון ב-5- 5 ורבע.
מאת: אורח/ת
4. עייפות יתר
23/02/2012 20:07
את מאוד צודקת, זו לא תחושה זה אכן מה שקורה כאשר ילדים (וגם מבוגרים) לא הולכים לישון בעיתוי הנכון (כשהוא מראה סימני עייפות), הוא מגיע לעייפות יתר ואז קורים כמה דברים: 1. ההרדמה יותר ארוכה ומלווה ביותר בכי כי הוא נורא עייף אבל קשה לו להיכנס למצב של רגיעה ונוחות. 2. השינה בלילה פחות רגועה ולכן יש יותר יקיצת באותו לילה. 3. לעיתים יש יקיצה מוקדמת יותר בבוקר.
לכן, כשאת מזהה סימני עייפות השכיבי אותו לישון.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד