10 שעות שינה בלילה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. 10 שעות שינה בלילה
23/02/2012 22:32
שלום,
בתי בת 9 חודשים, הולכת לישון מדי ערב בסביבות השעה שבע ומתעוררת בסביבות השעה חמש... היא ישנה עם מוצץ ולוקחת אותו לבד בלילה, כך שבדרך כלל היא אינה צריכה אותנו עד שמתעוררת.
הבעיה שלנו שחמש בבוקר זה מוקדם לנו מידי ואנחנו לא יודעים מה לעשות כדי לשנות את זה - האם 10 שעות שינה בלילה זה המקסימום שאפשר לצפות בגיל זה?
קיבלנו כל מיני עצות - להשכיב אותה לישון מאוחר יותר אבל זה רק גרם לה להיות עצבנית יותר וההרדמה היתה קשה יותר - והיא התעוררה בחמש בבוקר.

יש מה לעשות? האם יש סיכוי שזה ישתנה בקרוב?

ביום היא ישנה תמיד שנת בוקר של שעה-שעה וחצי ושנת צהריים של שעה -שעה וחצי. לפעמים ישנה בסביבות ארבע וחצי אחרי הצהריים לעוד חצי שעה (אם במקרה נוסעים באוטו או בעגלה).
את שנת הבוקר ישנה לבד במיטה ואת שנת הצהריים או במיטה או בעגלה או בסלקל (תלוי אם אנחנו בבית או לא)

אודה לתשובה מהירה
מאת: אורח/ת
2. עם אותה בעיה
26/02/2012 15:00
אשמח לקבל תשובה גם:) בן שנה ושלוש - הולך לישון ב-18:30-19:00 ומתעורר בחמש, לפעמים קצת לפני חמש, גג חמש וחצי...
מאת: אורח/ת
3. יקיצה מוקדמת
26/02/2012 18:57
הי,

לרוב דווקא עייפות יתר היא זו שמובילה ליקיצה המוקדמת. כלומר, בדיוק כמו שאת אומרת כשנשכיב אותו לישון מאוחר יותר זה יוביל להרדמה קשה וארוכה, יוסיף יקיצות בלילה ושנת היום לא תתאחר ולעיתים אף תוקדם.
דווקא מה שצריך לעשות הוא להקדים את שנת הלילה ולהרדים אותו לישון לפי סימני עייפות שלו.
ככל שהוא יתעורר יותר זמן באופן קבוע בשעה חמש היקיצה הזו מתקבעת לשעון ביולוגי ולכן זה לרוב לא ישתנה מעצמו אלא ע"י החזרה לשינה.
כשהוא מתעורר בשעה חמש התייחסו לזה כאמצע הלילה והחזירו אותו לישון. תחילה זה יוביל לתגובה ובכי, היו איתו ותנו לו מענה לבכי הזה, זה לא יהיה פשוט אבל בהדרגה זה יהיה קל יותר ויותר.

לילה הוא לפחות 10 שעות אבל בגיל 9 חודשים תינוקות זקוקים בממוצע ל-14-15 שעות (מתוכן 2-3 תנומות יום) ובלילה כ- 11-12 שעות
בגיל שנה ושלוש- כ- 13-14 שעות ביממה (מתוכן 1-2 תנומות יום), גם כאן כ-11-12 שעות בלילה.

יש ילדים שגם 10 שעות שינה מספיקות להם צריך לראות כיצד הוא מתנהל במהלך היום.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
4. כמו- כן
26/02/2012 19:06
חשוב לי לציין שלכל ילד יש הרגלי שינה משלו ויכול להיות שיש לאחד מהם גורם תלות וזו סיבה נוספת ליקיצה בבוקר.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד