פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הירדמות ביום
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

ואז ישנה ומתעוררת שוב בין 7:00 ל-8:00. ביום נרדמת לרוב גם בצורה עצמאית, פעם באוניברסיטה, פעם על הספה, פעם במיטה, פעם על הגב, פעם על הבטן. אך שוב בכל מקרה השינה קצרה מאוד.
מה השתבש? למה זה קורה לה? היא קמה חייכנית וללא אפשרות להחזירה לישון. במשך היום מקטרת הרבה ואני מניחה שמכיוון שאינה ישנה שינה טובה וארוכה. מה לעשות?
בגילאים אלה הרגלי השינה משתנים לא מעט ומתחילים להתייצב ולהתקבע החל מגיל זה.
הייתי בודקת את סימני העייפות שלה- ומרדימה אותה לפיהם, יש לזה קשר גם לשנת הלילה (ככל שהיא תישן טוב יותר בלילה שנות היום שלה יוכלו להתארך) גורמי תלות שמשפיעים על יקיצות בלילה ואולי ישנה גם עזרה שהיא מצפה לה במהלך היום וכו'..ואז מומלץ לנטרל אותם.
גם בלילה יכול להיות שהיא הולכת לישון מאוחר מידי ולכן היא מתעוררת יותר פעמים בלילה.
זה בהחלט עלול להשפיע על המצב רוח שלה לאורך היום.
לפני שאת מכניסה אותה לשנת בוקר "הורידי הילוך" וצרי מעין טקס שינה קצר שיוביל אותה לרגיעה והירדמות נוחה יותר.
צרי להן שגרה ברורה עם "סימני דרך" שידעו מתי הן הולכות לישון (לדוגמא- בכל פעם אחרי פירות ישנים בוקר, אחרי מרק והחלפת חיתול ישנים צהריים וכו'..) שגרה מאוד חשובה להן וקל על השינה.
1. הירדמות ביום
25/02/2012 23:02
היי, אמא לתאומות בנות חמישה חודשים. שני, אחת התאומות, נרדמת לאחרונה במשך היום לפרקי זמן של כחצי שעה ארבעים וחמש דק'. כמה תנומות ביום. בעבר ישנה פרקי זמן ארוכים יותר. בלילה נרדמת בעזרת מוצץ וחיתול בערך בשעה 20:30 די בקלות, מתעוררת שוב בערך בארבע בבוקר, ואז אני נותנת לה בקבוק. לפעמים לוקח לה זמן לחזור לישון (לפעמים מרדימה במיטה שלה, בצורה עצמאית ולפעמים אצלי במיטה).ואז ישנה ומתעוררת שוב בין 7:00 ל-8:00. ביום נרדמת לרוב גם בצורה עצמאית, פעם באוניברסיטה, פעם על הספה, פעם במיטה, פעם על הגב, פעם על הבטן. אך שוב בכל מקרה השינה קצרה מאוד.
מה השתבש? למה זה קורה לה? היא קמה חייכנית וללא אפשרות להחזירה לישון. במשך היום מקטרת הרבה ואני מניחה שמכיוון שאינה ישנה שינה טובה וארוכה. מה לעשות?
מאת: אורח/ת
2. שנות יום ושנות לילה
26/02/2012 19:27
כיון שאני לא מכירה לעומק את פרטי המיקרה לעומק קשה לי לומר מהי הסיבה לשינוי.בגילאים אלה הרגלי השינה משתנים לא מעט ומתחילים להתייצב ולהתקבע החל מגיל זה.
הייתי בודקת את סימני העייפות שלה- ומרדימה אותה לפיהם, יש לזה קשר גם לשנת הלילה (ככל שהיא תישן טוב יותר בלילה שנות היום שלה יוכלו להתארך) גורמי תלות שמשפיעים על יקיצות בלילה ואולי ישנה גם עזרה שהיא מצפה לה במהלך היום וכו'..ואז מומלץ לנטרל אותם.
גם בלילה יכול להיות שהיא הולכת לישון מאוחר מידי ולכן היא מתעוררת יותר פעמים בלילה.
זה בהחלט עלול להשפיע על המצב רוח שלה לאורך היום.
לפני שאת מכניסה אותה לשנת בוקר "הורידי הילוך" וצרי מעין טקס שינה קצר שיוביל אותה לרגיעה והירדמות נוחה יותר.
צרי להן שגרה ברורה עם "סימני דרך" שידעו מתי הן הולכות לישון (לדוגמא- בכל פעם אחרי פירות ישנים בוקר, אחרי מרק והחלפת חיתול ישנים צהריים וכו'..) שגרה מאוד חשובה להן וקל על השינה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום