פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הירדמות- בן שנתיים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן השנתיים ישן מזה כחודש במיטת מעבר לאחר התנגדויות מצידו להמשיך לישון במיטת תינוק. הלילות הראשונים עברו בצורה חלקה וטובה, אך ב-3 שבועות האחרונים התמונה השתנתה.
בני אינו נרדם מבלי נוכוחותי לידו עד שנרדם. יש לציין כי נכנס למיטה בשמחה, אנו קוראים סיפור ואז כשאני באה לעזוב את חדרו הוא לא מוכן ומושך אותי למיטתו.
יתרה מזו, הוא החל להתעורר בכל לילה בשעה כמעט קבועה (01:00-01:30) ומגיע למיטתנו כשהוא רדום, כשאני מעבירה אותו חזרה למיטתו הוא מתעורר ואז מתחילה החגיגה שיכולה להימשך כ-3 שעות...
אני יודעת שיש קשר בין השניים שכן אם מתעורר בלילה ואינני לידו כמו שנרדם מתחיל הבלאגן.
אינני יודעת איך להתמודד עם ההתנגדות שלו בזמן ההירדמות וכן עם ההתעורריות הבלתי פוסקות הללו.
אשמח לעצתכן כי אני כבר עייפה...
תודה!
לבנך יש גורם תלות כלשהו זה יכול להיות רק הנוכחות שלך בחדר ויכול להיות שישנם עוד דברים. לגורמי תלות חיצוניים תינוקות וילדים מפתחים עמידות וזה אומר שמה שעבד קודם כבר לא עובד עכשיו. זה מוביל להרדמות שהולכות ומתארכות, ליותר ויותר יקיצות במהלך הלילה ולחלונות עירות (המצב בו הוא מתעורר למעלה מחצי שעה וקשה לו לחזור לישון)
הדרך לצאת מזה היא ללמד אותו בצורה הדרגתית תוך מענה לכל בכי, להירדם בעצמו ללא שום גורם תלות.
אם כרגע את רק יושבת לידו אז התרחקי ממנו (כלומר, קחי כיסר ושבי רחוק יותר ממנו אך עדיין בחדר כך שיראה אותך)
אם את יושבת לידו וגם נותנת לו מגע אז המשיכי לשבת לידו אבל הפסיקי עם המגע (אלא רק לצורך הרגעה כשהוא בוכה).
בדקי האם ישנם גורמי תלות נוספים ונתקי גם אותם. כך הוא ידע לחזור לישון בעצמו ויוכל לישון לילות רצופים.
ליבי איתך, זה בהחלט מאוד מעייף ומסתכל.
כלפעם שאני מנסה להתרחק קצת ממיטתו הוא מושך אותי אליו ואם אני עוזבת מתחיל לבכות או לרדת ממיטתו, איך אני אמורה להמודד עם זה? לכעוס? או להמשיך בשיטה המבינה והמלטפת (והמפנקת...)?
כמו כן, האם זה ישפיע על ההתעוררות הקבועה באמצע הלילה והמעבר למיטתי?
אשמח להתייחסותך.
שאלה נוספת, האם ניתן לקבל ייעוץ שינה פרטני מרחוק מכיוון שאנו חיים בחו"ל?
חשוב להבין שחיבוק וליטוף לצורך הרגעה אינם פינוק.
אין צורך גם לכעוס עליו, להיפך, כעס יכול לקבע את התופעה כי מבחינתו הוא הצליח לייצר תשומת לב אפילו שהיא שלילית.
בסופו של דבר כשהוא ילמד להירדם ללא תלות זה בוודאי ישפיע על היקיצה הקבועה בלילה והמעבר למיטתך.
אין שום בעייה לקבל ייעוץ פרטני מחו"ל. את "פגישת הייעוץ" אנחנו עושים דרך הסקייפ ושאר הליווי הוא דרך המייל.
1. הירדמות- בן שנתיים
26/02/2012 22:17
שלום רב,בני בן השנתיים ישן מזה כחודש במיטת מעבר לאחר התנגדויות מצידו להמשיך לישון במיטת תינוק. הלילות הראשונים עברו בצורה חלקה וטובה, אך ב-3 שבועות האחרונים התמונה השתנתה.
בני אינו נרדם מבלי נוכוחותי לידו עד שנרדם. יש לציין כי נכנס למיטה בשמחה, אנו קוראים סיפור ואז כשאני באה לעזוב את חדרו הוא לא מוכן ומושך אותי למיטתו.
יתרה מזו, הוא החל להתעורר בכל לילה בשעה כמעט קבועה (01:00-01:30) ומגיע למיטתנו כשהוא רדום, כשאני מעבירה אותו חזרה למיטתו הוא מתעורר ואז מתחילה החגיגה שיכולה להימשך כ-3 שעות...
אני יודעת שיש קשר בין השניים שכן אם מתעורר בלילה ואינני לידו כמו שנרדם מתחיל הבלאגן.
אינני יודעת איך להתמודד עם ההתנגדות שלו בזמן ההירדמות וכן עם ההתעורריות הבלתי פוסקות הללו.
אשמח לעצתכן כי אני כבר עייפה...
תודה!
מאת: שלי
2. תלות ועמידות
27/02/2012 17:34
הי שלי,לבנך יש גורם תלות כלשהו זה יכול להיות רק הנוכחות שלך בחדר ויכול להיות שישנם עוד דברים. לגורמי תלות חיצוניים תינוקות וילדים מפתחים עמידות וזה אומר שמה שעבד קודם כבר לא עובד עכשיו. זה מוביל להרדמות שהולכות ומתארכות, ליותר ויותר יקיצות במהלך הלילה ולחלונות עירות (המצב בו הוא מתעורר למעלה מחצי שעה וקשה לו לחזור לישון)
הדרך לצאת מזה היא ללמד אותו בצורה הדרגתית תוך מענה לכל בכי, להירדם בעצמו ללא שום גורם תלות.
אם כרגע את רק יושבת לידו אז התרחקי ממנו (כלומר, קחי כיסר ושבי רחוק יותר ממנו אך עדיין בחדר כך שיראה אותך)
אם את יושבת לידו וגם נותנת לו מגע אז המשיכי לשבת לידו אבל הפסיקי עם המגע (אלא רק לצורך הרגעה כשהוא בוכה).
בדקי האם ישנם גורמי תלות נוספים ונתקי גם אותם. כך הוא ידע לחזור לישון בעצמו ויוכל לישון לילות רצופים.
ליבי איתך, זה בהחלט מאוד מעייף ומסתכל.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

3. תודה על תשובתך
27/02/2012 22:26
אני יודעת שזה מה שעליי לעשות אך לצערי זה לא כ"כ פשוטכלפעם שאני מנסה להתרחק קצת ממיטתו הוא מושך אותי אליו ואם אני עוזבת מתחיל לבכות או לרדת ממיטתו, איך אני אמורה להמודד עם זה? לכעוס? או להמשיך בשיטה המבינה והמלטפת (והמפנקת...)?
כמו כן, האם זה ישפיע על ההתעוררות הקבועה באמצע הלילה והמעבר למיטתי?
אשמח להתייחסותך.
שאלה נוספת, האם ניתן לקבל ייעוץ שינה פרטני מרחוק מכיוון שאנו חיים בחו"ל?
מאת: אורח/ת
4. מענה לבכי
28/02/2012 20:29
כשאנחנו רוצים לעשות שינוי הרגליים ומנסים לגמול מתלות זה מאוד טיבעי שבנך יגיב בבכי. אנחנו רוצים ללמד אותו משהו חדש ממקום בטוח ונעים ולכן אני ממליצה לזוז ממטתו (יכול להיות שהוא אינו בשל עדין ליציאה מהחדר) אך כשהוא קם או בוכה לגשת, להרגיע ואם צריך גם לחבק. כשהוא רגוע להניח במיטה ולחזור למקום. זה יקח מספר לילות של הסתגלות אבל ככל שתהי עיקבית ועדיין תמשיכי ללטף רק לצורך הרגעה הבכי בהדרגה יפסק.חשוב להבין שחיבוק וליטוף לצורך הרגעה אינם פינוק.
אין צורך גם לכעוס עליו, להיפך, כעס יכול לקבע את התופעה כי מבחינתו הוא הצליח לייצר תשומת לב אפילו שהיא שלילית.
בסופו של דבר כשהוא ילמד להירדם ללא תלות זה בוודאי ישפיע על היקיצה הקבועה בלילה והמעבר למיטתך.
אין שום בעייה לקבל ייעוץ פרטני מחו"ל. את "פגישת הייעוץ" אנחנו עושים דרך הסקייפ ושאר הליווי הוא דרך המייל.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום