תינוק בן חמישה חודשים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. תינוק בן חמישה חודשים
28/02/2012 9:20
בני בן החמישה חודשים יונק הנקה מלאה ולא לוקח מוצץ.
במשך היום הוא נרדם וישן בעגלה או במנשא הגב.
בערבים הוא מושכב לישון אחרי הנקה ואמבטיה, ונרדם באמצעות נענוע של העריסה (כמובן בזהירות). בד"כ זה עובד והוא נרדם אחרי כ-20 דקות.
מההרדמה הוא מתעורר כל שלוש שעות בערך, ומתקשה לחזור לישון אחרי ההנקות. נרדם בד"כ שוב בנענוע או בתוספת הנקה קצרה.

ברור לנו שהמצב הזה לא טוב והוא תלוי בעזרתנו כדי להירדם, אבל מצד שני, לפני כחודש ניסינו להרגילו להירדם לבד, ויצאנו כולנו בטראומה מהעניין. הוא בכה זמן ארוך מאוד (מעל שעתיים) ולא נרגע בכלל עם מגע. נרדם אחרי שהותש לגמרי. הלילות שלאחר כך נראו חלקם יותר טוב, ובחלקם שוב בכי ממושך ביותר (שוב, קרוב לשעתיים), למרות שישבנו לידו, וליטפנו כל שתי דקות. אחרי הניסיון הזה שנמשך כשבוע ושלא ראינו בו התקדמות עקבית, ריחמנו עליו וחזרנו לזרום איתו, גם מתוך רצון שהמיטה תפסיק להיות זירת מאבק.

אנחנו רוצים לילות יותר שפויים, אבל חוששים מחזרה על החוויה הקודמת. הוא תינוק חזק וכנראה גם דעתן, ומסוגל לבכות הרבה מאוד (!). חוץ מזה, המגע לא מרגיע אותו במצב הזה. בנוסף, אם אני מרימה אותו להרגעה, הוא כועס עוד יותר, כי הוא מנסה להגיע אל הציצי כדי לינוק, וכשזה לא קורה או הוא מוחזר למיטה, הבכי מתגבר. לא מצליחה להרגיע אותו לא במגע ולא בידיים כשהוא בוכה כל כך.

מה עושים מכאן?, ואגב, האם אפשר כן לשמור על הנקה אחת במשך הלילה, לפחות בתור התחלה?
תודה!
מאת: אורח/ת
2. הקניית הרגלי שינה
28/02/2012 21:22
אני מבינה שעברתם חוויה מאוד טראומתית ויש לכם חשש להתחיל שוב בתהליך.
לפני גיל 5 חודשים לא כל התינוקות בשלים להתחיל בלימוד הירדמות עצמאית וזו הסיבה שאנחנו מתחילים בתהליכים החל מגיל 5 חודשים. גם בגיל זה תחילת התהליך היא יותר איטית בקצב "ההתנעה" עד שזה מתחיל להשתפר יותר ויותר.
אני לא יודעת מה ואיך עשיתם קודם ואני חושבת שאם תקחו עזרה עם ליווי אישי זה יקל עליכם.
כל גמילה ושינוי מלווים בבכי ויכול להיות שיהיה גם בכי ממושך זה תלוי בהיסטוריית השינה שלכם, יחד עם זאת, לאחר מספר לילות הבכי צריך להיפסק בהדרגה.
אני ממליצה כשלב ראשון לשבת לידו ולתת לו מגע באופן קבוע גם אם הוא רגוע עד הירדמות. אם הוא בוכה והמגע אינו מרגיע אותו אז להרים ולהרגיע על הידיים וכשהוא רגוע להחזיר למיטה ולהמשיך עם המגע. בצורה רצופה.
במקביל ללימוד הירדמות עצמאית צריך לטפל גם בכל גורמי התלות הנוספים (במידה ויש כאלה) כדי שיהיו גם פחות יקיצות במהלך הלילה.
בעיקרון אפשר להשאיר ארוחה אחת בלילה גם עד גיל שנה כל עוד הוא אינו תלוי באוכל כדי לחזור ולישון. ובכל מקרה אני ממליצה להוריד את הארוחות בהדרגה ולא מיד.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. תודה ושואלת עוד:
28/02/2012 21:37
מה אם הוא לא יירגע על הידיים? כי כמו שאמרתי, אצלי הוא רק מחפש לינוק שוב ואבא לא תמיד נמצא להרים אותו. בכלל, אני חושבת שהוא נכנס לאטרף של בכי ויוצא ממנו רק כשאני מניקה אותו, או לחלופין, כשהוא מותש לגמרי וקורס מעייפות. האם נשמע לך בסדר שהוא יירגע על הידיים רק אחרי כמה דקות של החזקה, ובשנייה שיונח במיטה יפרוץ שוב בבכי (ואז מיד מרימים)? גם זה יכול לעבוד?

היינו בליווי של יועצת שינה אחרת, ואחרי הלילות שעברנו עם הבכי הממושך (הוא היה בן 4 חודשים), פשוט הפסקנו עם זה. השיטה שלה הייתה לשבת לידו וכל 2 דקות ללטף אותו, אבל המגע באמת לא הרגיע, רק אותת שאנחנו שם ולפעמים אפילו הרגשתי שזה מטריד אותו עוד יותר. היא אמרה שתינוק בוכה גג שעה וחצי- שעתיים, אבל הילד שלנו שבר שיאים וזה מה ששבר אותנו...

תודה רבה על הנכונות להקשיב ולסייע. הגעתי למצב שאני לא יודעת מה לעשות כי מצד אחד מותשת ומרגישה שהחיים שלי סובבים סביב השינה וההרדמות שלו, ומצד שני לא מסוגלת לתת לו לצרוח כל כך הרבה שוב כדי להפסיק את זה. מפחדת שייגרם לו נזק רגשי מזה.
מאת: אורח/ת
4. מענה לבכי ועיקביות
29/02/2012 14:56
כרגע הלמידה של בנך היא שאם הוא יבכה הרבה זמן בסופו של דבר הוא יקבל הנקה ולכן זה מקבע את התופעה הזו. אני מאמינה שתינוק/ילד לא צריך ללמוד שכדי לקבל אוכל הוא צריך לבכות ולכן כשזו שעת האוכל פשוט תני לו, יחד עם זאת כשזה לא שעת האוכל זה יקח יותר זמן אבל בסופו של דבר הוא ילמד להירגע.
זה טיבעי והגיוני שכרגע בגלל שהוא מאוד מבולבל הוא בוכה חזק יותר ויותר, הוא מבולבל כיון שאינו יודע מתי את תתני לו אוכל ואם בכלל, מתי תתני לו מגע ואם בכלל.
לכן אני מאמינה בשיטה שמייצרת שיגרה ועיקביות אצל התינוק ומתוך כך הוא הרבה יותר רגוע כיון שהוא יודע למה לצפות. מבחינת בנך אין לו "שעון" והוא לא יודע מתי עברו 2 דקות ולא מצליח להבין את הלוגיקה שלכם היא מאוד ברורה, מה שהוא מבין זה שעכשיו בסיטואציה מסויימת הוא מקבל ליטוף ועכשיו באותה סיטואציה הוא לא מקבל אותו ולכן הוא מבולבל.
כמובן שיש לשיטה הזו הרבה מאמינים ולחלקם היא אכן עובדת ולכן אני לא פוסלת אותה. באופן אישי אני מתחברת למשהו אחר, וכמוך אני חושבת שתינוק שבוכה זקוק להורים שלו שירגיעו אותו ,הוא זקוק לביטחון שהם שם תמיד.
כשהוא רגוע בידיים הניחי במיטה ואם הוא בוכה שוב אז הרגיעי שוב כך עד שהוא יסגל מחדש את הביטחון.
אני יודעת שכבר עברתם ייעוץ שינה אחד ובכל זאת אני מציעה לך לשקול ייעוץ שינה עם ליווי אישי יומיומי.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד