פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0תינוק שלא אוהב לישון
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן 10 חודשים הינו ילד פעלתן וסקרן מאוד.
לפני כחודשיים הכנסנו אותו למשפחתון לחצי יום (עד 1).
עד אז ישן פעמיים ביום בבוקר ובצהריים (כשעה וחצי כל פעם) ואילו בלילה היה מתעורר כל 3 שעות לבקבוק.
לאחרונה אינו מוכן לישון בבוקר, המטפלת טוענת שבוכה כרבע שעה עד שנרדם וגם אז ישן לשעה בקושי ואילו בצהריים גם כן לא כ"כ מוכן להרדם אך כשנרדם ישן למשך כשעה וחצי .
העיה היא בלילות - טקס השינה כולל אמבטיה בקבוק ולמיטה (עדיין ישן איתנו בחדר), אך אם פעם היה נרדם עם סיום הבקבוק , כיום אינו נרדם אלא לאחר נענוע המיטה או בכי ארוך של כמעט שעה.
בנוסף מתעורר בלילה לאכול עוד פעמיים שלוש ולעיתים קרובות מידי גם מתעורר אחרי האוכל ורוצה לשחק ושוב לוקח שעתיים עד שחוזר לישון לאחר מסכת בכי ונידנודי המיטה..../ על הידיים..
האם ייתכן שעדיין רעב בלילה (אוכל בכל פעם 180 מ"ל) . לא מוכן לשתות במקום זה מים.
יש לציין כי לא לוקח מוצץ ולכן אין לי דרך להרגיע אותו.
מה עושים??
יש דרך לגרום לו להיות כמו שאר הילדים ילד שישן כל הלילה? אני חוששת לגדילה שלו שכמור מתרחשת בעיקר בלילה.
תודה רבה,
אמא מודאגת ועייפה!!
הבן שלך פיתח עמידות להירדמות על הבקבוק, מה זה אומר? אחת מהנחות היסוד עליה מתבססת השיטה שלי היא שתינוקות שתלויים בגורמי תלות חיצוניים כדי להירדם מפתחים עם הזמן עמידות כלומר זה כבר לא עובד והם זקוקים לשדרוג (כגון נדנוד המיטה וכו'...), השלב האחרון בעמידות זה התעוררויות ארוכת בלילה שבהן ילדים לא רוצים לחזור לישון אלא להתחיל את היום ולכן נראה שזה בדיוק המצב אצלכם, יש צורך ללמד את בנך הירדמות עצמאית ולוודא שאינו נרדם לא עם בקבוק בתחילת הלילה או במהלכו ולא עם שום עזרה אחרת, עשי זאת בהדרגה ואם היום הוא נרדם רק עם נדנוד המיטה אז עשו זאת רק אם הוא בוכה ואם הוא רגוע אל תנדנדו כדי שיירדם ללא נדנוד בסופו של דבר, כמובן שאם הוא בוכה ולא נרגע אז הוציאו והרגיעו על הידיים.
מעבר לכך תינוק בגיל הזה לא זקוק לשלושה בקבוקים בלילה, זה כרגע משרת אותו כי זה עוזר לו לחזור לישון אבל יש צורך בהורדתם בהדרגה גם של הבקבוקים,
בהצלחה,
גנית
האם יש לך עיצה לשגרה שאוכל לבצע כך שהוא יוכל לישון לילה שלם ברציפות.
אגב בשל העובדה שהוא עדיין מתעורר לאכול בלילה , עדיין לא העברנו אותו לישון בחדר נפרד.
אשמח לעצתך.
תודה
גנית
1. תינוק שלא אוהב לישון
23/11/2009 22:43
שלום,בני בן 10 חודשים הינו ילד פעלתן וסקרן מאוד.
לפני כחודשיים הכנסנו אותו למשפחתון לחצי יום (עד 1).
עד אז ישן פעמיים ביום בבוקר ובצהריים (כשעה וחצי כל פעם) ואילו בלילה היה מתעורר כל 3 שעות לבקבוק.
לאחרונה אינו מוכן לישון בבוקר, המטפלת טוענת שבוכה כרבע שעה עד שנרדם וגם אז ישן לשעה בקושי ואילו בצהריים גם כן לא כ"כ מוכן להרדם אך כשנרדם ישן למשך כשעה וחצי .
העיה היא בלילות - טקס השינה כולל אמבטיה בקבוק ולמיטה (עדיין ישן איתנו בחדר), אך אם פעם היה נרדם עם סיום הבקבוק , כיום אינו נרדם אלא לאחר נענוע המיטה או בכי ארוך של כמעט שעה.
בנוסף מתעורר בלילה לאכול עוד פעמיים שלוש ולעיתים קרובות מידי גם מתעורר אחרי האוכל ורוצה לשחק ושוב לוקח שעתיים עד שחוזר לישון לאחר מסכת בכי ונידנודי המיטה..../ על הידיים..
האם ייתכן שעדיין רעב בלילה (אוכל בכל פעם 180 מ"ל) . לא מוכן לשתות במקום זה מים.
יש לציין כי לא לוקח מוצץ ולכן אין לי דרך להרגיע אותו.
מה עושים??
יש דרך לגרום לו להיות כמו שאר הילדים ילד שישן כל הלילה? אני חוששת לגדילה שלו שכמור מתרחשת בעיקר בלילה.
תודה רבה,
אמא מודאגת ועייפה!!
מאת: אורח/ת
2. תינוק שלא אוהב לישון
24/11/2009 19:28
הי,הבן שלך פיתח עמידות להירדמות על הבקבוק, מה זה אומר? אחת מהנחות היסוד עליה מתבססת השיטה שלי היא שתינוקות שתלויים בגורמי תלות חיצוניים כדי להירדם מפתחים עם הזמן עמידות כלומר זה כבר לא עובד והם זקוקים לשדרוג (כגון נדנוד המיטה וכו'...), השלב האחרון בעמידות זה התעוררויות ארוכת בלילה שבהן ילדים לא רוצים לחזור לישון אלא להתחיל את היום ולכן נראה שזה בדיוק המצב אצלכם, יש צורך ללמד את בנך הירדמות עצמאית ולוודא שאינו נרדם לא עם בקבוק בתחילת הלילה או במהלכו ולא עם שום עזרה אחרת, עשי זאת בהדרגה ואם היום הוא נרדם רק עם נדנוד המיטה אז עשו זאת רק אם הוא בוכה ואם הוא רגוע אל תנדנדו כדי שיירדם ללא נדנוד בסופו של דבר, כמובן שאם הוא בוכה ולא נרגע אז הוציאו והרגיעו על הידיים.
מעבר לכך תינוק בגיל הזה לא זקוק לשלושה בקבוקים בלילה, זה כרגע משרת אותו כי זה עוזר לו לחזור לישון אבל יש צורך בהורדתם בהדרגה גם של הבקבוקים,
בהצלחה,
גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
מפתחת שיטת "לילה טוב" להרגלי שינה בריאים
אתר הבית: http://www.ganit-prag.com
09-7422611 \ 050-2422611
09-7422611 \ 050-2422611
3. תודה רבה ועוד שאלה
25/11/2009 11:37
איך ניתן להוריד את האכילה בלילה? הוא לא מוכן לשתות מים במקום בקבוק הוא מתחיל לבכות ולהתעורר (וגם לא לוקח מוצץ)האם יש לך עיצה לשגרה שאוכל לבצע כך שהוא יוכל לישון לילה שלם ברציפות.
אגב בשל העובדה שהוא עדיין מתעורר לאכול בלילה , עדיין לא העברנו אותו לישון בחדר נפרד.
אשמח לעצתך.
תודה
מאת: אורח/ת
4. הורדת אוכל בלילה
25/11/2009 19:26
כל מה שאת מעלה קשור אחד בשני, כשאני מתחילה תהליכים כאלו עם הורים אני עושה את כל המהלכים יחד לרוב, כלומר מעבר לחדר + שגרת לילה חדשה, לגבי האוכל אני מורידה בהדרגה אבל זה חייב לבוא במקביל עם מתן כלים להירדמות כי כל עוד הוא תלוי בבקבוק כדי להירדם לא תצליחי להוריד לו בקבוקים, כאשר תתחילי ללמד אותו הירדמות עצמאית אז אני ממליצה בשלב ראשון לפתוח פער גדול יותר, אם למשל הוא אוכל היום כל שלוש שעות בלילה אז לרווח בשלב ראשון לארבע שעות בלילה ובפעמים שהוא מתעורר לא לבקבוק החזירי אותו לישון בהתאם לתהליך אותו את עושה (למשל הירדמות עם מגע, נדנוד, שיר או כל דרך אחרת שבחרת), וכך כל כמה לילות תוכלי לרווח עוד ועוד עד שכשיהיו בידיו הכלים להירדמות עצמאית הוא כב רלא יזדקק לאוכל בלילה ויוכל לישון לילות רצופים,גנית
מאת: גנית פרג
גנית פרג - יועצת שינה לתינוקות ופעוטות
09-7422611 \ 050-2422611
09-7422611 \ 050-2422611
חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום
הרגלי שינת תינוקות