פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0הירדמות והאכלה- תינוק בן 3 חדושים
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

בני בן שלושה חודשים ויש לי מספר בעיות עימו:
מבחינת שינה- כבר בגיל חודש וחצי התחיל לישון 8 שעות רצופות בלילה.
אני מרדימה לאחר טקס שינה קבוע, בסביבות 20:00-20:45, לאחר אמבטיה, לעיתים עיסוי (אם לא מאוחר כבר) אורות חשוכים, מתן מוצץ, ליטוף ולחישה במיטה עצמה בלבד.
(את האוכל אני נותנת לפני המקלחת)ולאחר 10-30 דקות הוא נרדם..
פתאום בשבועיים האחרונים חלה מגמת ירידה משמעותית- התעוררויות רבות במהלך הלילה.
לדוגמה לפני מספר ימים התעורר ב -21:00 (לאחר שנרדם ב 20:30), נתנו מוצץ ונרדם שוב ישר, התעורר בחצות, נתנו מוצץ +ליטוף ונרדם ישר. והתעורר ב 03:00 והיה ער עד השעה 04:30!!
לא נרדם לאחר מתן מוצץ כמו בפעמיים הקודמות, יילל ובכה מעט, נתתי מעט מים (כי חשבתי שאולי צמא ולא רעב), המשיך קצת ליילל ולבכות ולבסוף נרדם (עם מתן מוצץ) עד השעה 05:45..
מה הסיבה להתעוררויות הללו?
הרי הוא כבר יודע לישון לילה שלם, אוכל מספיק במהלך היום, ישן בתנאים טובים ונוחים..
איך למנוע זאת? האם נכון לתת מעט מים ולא אוכל בכדי שלא יפתח פתאום תלות באוכל??
מה גם שלאחר לילה שכזה כל היום למחרת הוא עצבני, עייף ואין סדר יום.
דבר נוסף מבחינת אוכל- לפי משקלו (6.5 ק"ג) אמור לאכול בסביבות ה 950 גרם (ניזון מתמ"ל בלבד כעת). ישנם ימים בהם אוכם 600 גרם בלבד וימים בהם אוכל 80, אך לא מגיע ל 900. יש לציין כי אין קשר בין כמות האוכל להתעוררות בלילה (ביום אחד שאכל 600 גרם ישן מ 21:00 ועד העשה 05:45)...
אני ממש מיואשת, אשמח לעצתך!
תודה רבה.
חשוב לי להסביר שאנחנו מתחילים תהליכי שינה החל מגיל 5 חודשים.
אין לי מספיק מידע כדי לדעת ממה נובעות היקיצות הללו כי איני מלווה אתכם יום יום.
מה שהייתי בודקת זה את סימני העייפות, בגיל זה לרוב כבר ערים יותר בשעות הבוקר ולכן מתעייפים מוקדם יותר ורוב שעות השינה עוברות ללילה. שימי לב מתי הוא מראה סימני עייפות והשכיבי אותו לישון בהתאם להם. שינה בעיתוי הנכון מובילה לשינה רצופה יותר ורגועה יותר. כשתינוק מגיע ללילה עייף מדי הוא לא נינוח ויש יותר יקיצות במהלך הלילה.
וכמובן שזה משפיע על ההתנהגות בבוקר.
כמו שאין קשר בין כמות האוכל ליקיצות בלילה, כך גם אין קשר בין מה הוא אוכל ליקיצות בלילה. כלומר, רוב התינוקות לא מצליחים לישון טוב יותר עם דייסה ורוב התינוקות לא מצליחים להיגמל מחלב בגלל מים.
למעשה זה להחליף תלות בחלב לתלות במים. ולהיפך, תלות במים דווקא קשה יותר לגמול.
כדי שלא יפתח תלות באוכל תני לו לאכול אבל אל תאפשרי לו להירדם בזמן האוכל.
1. הירדמות והאכלה- תינוק בן 3 חדושים
29/02/2012 18:35
גנית שלום (אני מתצנלת מראש על האורך).בני בן שלושה חודשים ויש לי מספר בעיות עימו:
מבחינת שינה- כבר בגיל חודש וחצי התחיל לישון 8 שעות רצופות בלילה.
אני מרדימה לאחר טקס שינה קבוע, בסביבות 20:00-20:45, לאחר אמבטיה, לעיתים עיסוי (אם לא מאוחר כבר) אורות חשוכים, מתן מוצץ, ליטוף ולחישה במיטה עצמה בלבד.
(את האוכל אני נותנת לפני המקלחת)ולאחר 10-30 דקות הוא נרדם..
פתאום בשבועיים האחרונים חלה מגמת ירידה משמעותית- התעוררויות רבות במהלך הלילה.
לדוגמה לפני מספר ימים התעורר ב -21:00 (לאחר שנרדם ב 20:30), נתנו מוצץ ונרדם שוב ישר, התעורר בחצות, נתנו מוצץ +ליטוף ונרדם ישר. והתעורר ב 03:00 והיה ער עד השעה 04:30!!
לא נרדם לאחר מתן מוצץ כמו בפעמיים הקודמות, יילל ובכה מעט, נתתי מעט מים (כי חשבתי שאולי צמא ולא רעב), המשיך קצת ליילל ולבכות ולבסוף נרדם (עם מתן מוצץ) עד השעה 05:45..
מה הסיבה להתעוררויות הללו?
הרי הוא כבר יודע לישון לילה שלם, אוכל מספיק במהלך היום, ישן בתנאים טובים ונוחים..
איך למנוע זאת? האם נכון לתת מעט מים ולא אוכל בכדי שלא יפתח פתאום תלות באוכל??
מה גם שלאחר לילה שכזה כל היום למחרת הוא עצבני, עייף ואין סדר יום.
דבר נוסף מבחינת אוכל- לפי משקלו (6.5 ק"ג) אמור לאכול בסביבות ה 950 גרם (ניזון מתמ"ל בלבד כעת). ישנם ימים בהם אוכם 600 גרם בלבד וימים בהם אוכל 80, אך לא מגיע ל 900. יש לציין כי אין קשר בין כמות האוכל להתעוררות בלילה (ביום אחד שאכל 600 גרם ישן מ 21:00 ועד העשה 05:45)...
אני ממש מיואשת, אשמח לעצתך!
תודה רבה.
מאת: אורח/ת
2. מענה
01/03/2012 16:04
אין על מה להתנצל :-)חשוב לי להסביר שאנחנו מתחילים תהליכי שינה החל מגיל 5 חודשים.
אין לי מספיק מידע כדי לדעת ממה נובעות היקיצות הללו כי איני מלווה אתכם יום יום.
מה שהייתי בודקת זה את סימני העייפות, בגיל זה לרוב כבר ערים יותר בשעות הבוקר ולכן מתעייפים מוקדם יותר ורוב שעות השינה עוברות ללילה. שימי לב מתי הוא מראה סימני עייפות והשכיבי אותו לישון בהתאם להם. שינה בעיתוי הנכון מובילה לשינה רצופה יותר ורגועה יותר. כשתינוק מגיע ללילה עייף מדי הוא לא נינוח ויש יותר יקיצות במהלך הלילה.
וכמובן שזה משפיע על ההתנהגות בבוקר.
כמו שאין קשר בין כמות האוכל ליקיצות בלילה, כך גם אין קשר בין מה הוא אוכל ליקיצות בלילה. כלומר, רוב התינוקות לא מצליחים לישון טוב יותר עם דייסה ורוב התינוקות לא מצליחים להיגמל מחלב בגלל מים.
למעשה זה להחליף תלות בחלב לתלות במים. ולהיפך, תלות במים דווקא קשה יותר לגמול.
כדי שלא יפתח תלות באוכל תני לו לאכול אבל אל תאפשרי לו להירדם בזמן האוכל.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום