התנהלות עם שינה במהלך היממה והערב

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. התנהלות עם שינה במהלך היממה והערב
29/02/2012 18:46
הי,
ראשית תודה על הפורום הנהדר שעוזר לנו הרבה!
גם עם הילדה הראשונה וכעת עם השני.

בני בן 3 חודשים ושבוע.
במהלך היום ישנן תנומות קצרות - שתיים בנות שעה בערך במהלך היום ועוד תנומה ארוכה יותר בצהריים של שעתיים- שלוש.

השאלה שלי נובעת לגבי שעות אחה"צ והשכבת הלילה.
בשעה 15:00 בערך הוא היה מתעורר ומחזיק מעמד ער עד 18:00. אז היה אוכל ונרדם לעוד כ3/4 שעה בערך לאחר שהיה קם היה אוכל ומחזיק מעמד עוד כשעתיים ער עד שהולך לישון שוב.

היום החלטתי לנסות לארגן סדר יום אחר.
בשעה 17:30 עשינו עיסוי ואח"כ מקלחת בקבוק והשכבתי אותו לישון. הוא נרדם הרבה יותר בקלות, הייתי צריכה להרים אותו רק פעם אחת על הידיים ולהחזירו למיטה.

השאלה שלי האם פעלתי נכון? רציתי בעצם לעקוף את הנמנום בן ה3/4 שעה שהתקיים בסביבות 18:00.

נכון שמחר אהיה חכמה יותר כי אראה את מבחן התוצאה, אך בכל זאת אשמח לשמוע את דעתך/ עצתך.

תודה רבה!!!!
מאת: אורח/ת
2. מעדכנת מה היה...כדי שתהיה לך תמונה יותר רחבה
29/02/2012 20:47
אז ככה בשעה 18:15 הבן שלי נדרם וכעבור שעה התעורר.
בעלי ניסה להרדימו חזרה אך ציין שהוא עירני לחלוטין וירד איתו למטה כשהבטתי אליו ראיתי שעיניו אדומות, הוא שרוע על בעלי ומפהק, עליתי חזרה לקומת חדרי השינה.
שם במשך 40 דק' ערסלתי אותו בידי תוך כדי לחישות וטפיחות והוא בכה מידי פעם בכי רם.לא הנחתי אותו במיטה כלל, כל רחש שהיה מבתי ובעלי ששיחקו בקומה למטה גרם לו לפקוח את עיניו לרווחה.

במהלך ה- 40 דק' עיניו היו פתוחות מאוד לרווחה והוא לא נכנס מהר לשינה חזרה.
מה לעשות מחר?

תודה
3. עדכון מהלילה- התעוררויות לאוכל ויקיצה בבוקר
01/03/2012 9:51
מתוקי ישן עד 23:00 קם אכל וחזר לישון.
קם שוב ב15:00 אבל וחזר לישון
קם שוב ב6:45 אכל וחזר לישון עד 9:15.
4. תשובה
01/03/2012 15:39
אני שמחה שהפורום עוזר לך.
יחד עם זאת עם כל הרצון שלי לעזור מאוד קשה לי לענות לך על שאלות ספציפיות כאלה כי אין לי מספיק מידע וזה לא יהיה מקצועי מבחינתי.

זה מאוד נכון להקדים לו את שעת הרדמת הלילה, ולהתחיל ליצור לו טקס שינה קבוע ומסודר שיחזור על עצמו בכל יום פחות או יותר באותה שעה.
הכי נכון כדי לדעת מתי הוא צריך ללכת לישון זה לזהות סימני עייפות, מתיאורך נשמע שאתמול זה היה נכון להרדים אותו בשעה כזו, כאמור, אין לי מספיק כלים לדעת כיוון שאני לא מלווה אתכם.
היקיצה לאחר שעה יכולה להעיד על מספר דברים אבל לא על כך שהוא לא היה עייף, זה היה נכון להמשיך לתת לו לישון.

בגיל זה, זה הגיוני להתעורר 2-3 פעמים לאוכל ונשמע שהיה לילה סביר בהחלט.

לגבי שנות היום - בממוצע בגיל 3 חודשים תינוקות זקוקים לכ- 15 שעות ביממה כאשר רובם בלילה. יש קשר בין שנות היום ללילה וככל שהוא ישן טוב ביום הוא ישן טוב יותר בלילה והפוך.

מקווה שבכל זאת עזרתי במשהו
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
5. ממה יכולה לנבוע היקיצה?
03/03/2012 20:10
השאלה בכותרת
6. סיבות אפשריות
05/03/2012 22:33
זה יכול להיות דווקא מעייפות יתר. מטקס שינה לא קבוע ולא נכון, מצורך בעזרה בהרדמה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד