שינה אצל תינוקות

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינה אצל תינוקות
04/03/2012 15:12
שלום רב,

אני אמא לתינוקת בת חודש, יכול להיות שהשאלה קצת מוקדמת, אבל בכל אופן רציתי להבין על מנת להתכונן לבאות...
הבת שלי ניזונה מהנקה ובקבוק תמ"ל אחד ביום, אותו אני נותנת לה בסביבות השעה 23:00
מבחינת סדר היום, היא אוהבת לישון בבוקר עד סביבות השעה 15:00 במחזורי שינה ארוכים של 3-4 שעות. משעה 15:00 היא בעיקר ערה ולפעמים נרדמת למחזורי שינה קצרים של חצי שעה - שעה. בשעה 19:00 טקס השכבה הכולל אמבטיה ובקבוק בחדר חשוך, אבל היא לא נרדמת ממש עד אחרי בקבוק התמ"ל (כאמור בשעה 23:00). אחרי 23:00 היא נרדמת לרצף שינה ארוך, ויכולה להתעורר בשש בבוקר, ושוב חוזר חלילה..
הייתי רוצה לדעת איך לסדר את השעות, כך שתישן את רוב השעות החל מהשעה 20:00 ולא מ- 23:00 כי בסך הכל היא ישנה מחזורים ארוכים אבל הזמנים עוד לא מסודרים.
תודה!
מאת: אורח/ת
2. תשובה
05/03/2012 23:30
הי,
ראשית מזל טוב!
שנית, השאלה אכן מאוד מוקדמת. בגיל זה עדיין אין שינה מסודרת ותינוקות ישנים לאורך כל היממה. החל מגיל 3 חודשים אפשר להתחיל לראות את רוב שעות השינה עוברים ללילה ובשעות הבוקר היא תתחיל לפתוח יותר ויותר פערים של עירות.
הרגלי השינה בגילאים הללו משתנים הרבה מאוד פעמים ולכן אין טעם לעשות כרגע שום דבר, זה יסתדר מעצמו.
מה שכן אפשר לעשות זה להמשיך ולייצר טקס שינה קבוע ונכון לשנת הלילה ובימים יפים מומלץ לצאת לטיול באור היום כדי לעזור לה לעשות את ההפרדה הברורה בין היום ללילה ובעיקר, להיות סבלניים..
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד