שינת תינוק

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שינת תינוק
04/03/2012 16:47
שלום רב
אמא לתינוק בן 18 יום
1. בימים האחרונים הוא ער בשעות הבוקר - יומיים רצוף היה ער בין השעות 11.00 ל6.00 בערב - עירני לחלוטין לא מפהק ולא עייף ( יש לציין כי כשהייתי בהריון הוא היה מאוד פעיל במשך היום ופחות בלילה ) , שנת לילה מתחילה בשעה 20.00 או אחרי האכלה אחרונה , ישן טוב במשך 3.5 4 שעות עד האכלה הבאה , לפי מה שאני יודעת תינוקות אמורים לישון הרבה - האם הדבר תקין
2. היום בשנת הצהרים שלו ( היום הוא נרדם ) הוא ישן לא כ"כ טוב - המון תזוזות , צרחות , התחלה של בכי , אבל הוא עדיין היה במצב של שינה - האם הדבר תקין ?

תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. שינה של תינוק
05/03/2012 23:36
הי,
קודם כל המון מזל טוב!
בדר"כ בגיל הזה תינוקות ישנים רוב שעות היממה. ישנם תינוקות ערניים יותר או פחות אבל בממוצע תינוק עד גיל 3 חודשים זקוק לכ- 16 שעות ביממה.
יכול להיות שבנך עייף אבל מתקשה להירדם ולכן כשהוא כבר נרדם השינה היא לא רגועה. נסי לזהות סימני עייפות והרדימי אותו, בגיל זה יכול להיות שהוא זקוק לעזרה ממך בהירדמות.
אם את חוששת ממשהו שלא תקין תמיד אני ממליצה לפנות לרופא ילדים.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. שואלת שוב
06/03/2012 14:23
אשמח לקבלת טיפים או עצות איך לנסות ולהרדים אותו
שומעת המון דעות או עצות חלוקות
חלק אומרים להרדים עליי ושהוא נרדם אז להעביר לעריסה
חלק אומרים להשאיר בעריסה עד שהוא נרדם בעצמו

אשמח לקבלת טיפים שאוכל לעזור לו לישון טוב יותר
מאת: אורח/ת
4. תשובה
06/03/2012 21:30
בגיל הזה עדיין אין יכולת פיסיולוגית להירדמות עצמאית ולכן כפי שציינתי סביר להניח שהוא יזדקק לעזרתך.
אם הוא יירדם עליך מידי פעם זה לא נורא. כשאפשר תני לו הזדמנויות להירדמויות במיטה. מומלץ להרגיע אותו בידיים ואז להעביר למיטתו להירדמות סופית, עזרה שלך יכולה להיות גם בנידנוד/מגע כשהוא במיטה.
עד גיל 3 חודשים יש את המקום של ההסתגלות הרגשית לעולם, בכל דרך שתבחרי זה יהיה בסדר.
החל מגיל 3 חודשים התחילי לתת לו כמה שיותר הזדמנויות להירדמות במיטה.
בגיל 4-5 חודשים, מומלץ שיהיו רק הירדמויות במיטה
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: אורח/ת התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד