אשמח לקבל טיפים לעזרה בשינה

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. אשמח לקבל טיפים לעזרה בשינה
06/03/2012 14:27
שאלתי שלא הלגבי תינוק בן 18 יום אשר מתקשה לישון היטב
רקיבלתי תשובה - תודה רבה
אשמח לקבל טיפים /עצות איך להרדים אותו בצורה טובה יותר
אני מקבלת דעות ועצות חלוקות , חלקם אומרים לי להרדים אותו עלליי וחלקם בעריסה

כמה זמן לוקח עד שהוא נרדם?
בדקתי וביררתי לגבי השינה הרועשת , תזוזות ידיים , קולות והתחלה של בכי - זו שינה שנקראית שנת חלום
האם יש פארשות לקבל הסבר על שלבי השינה של תינוקות בגיל שכזה ?
האם שנת חלום היא שינה קלה או עמוקה יותר ?
תודה רבה
מאת: אורח/ת
2. שינה של תינוקות
06/03/2012 22:46
מחזור שינה של תינוק הוא שעה.
הוא מתחיל בשינת החלום שהיא אכן השינה בה אפשר לראות תזוזות ידיים, עישונים וכו.. לאחריה יש שינה שקטה שהיא השינה העמוקה.
במהלך מחזור השינה ישנם הרבה מעברים, בזמן מעברי השינה הללו תינוקות יותר רגישים ולכן יכולים להתעורר יותר בקלות (ו/או להשמיע קולות).
לאחר כל מחזור שינה יש יקיצה קצרה. תינוק שיודע להרדם לבד חוזר לישון תינוק שאינו יודע להירדם בעצמו עלול להתעורר ולבכות כדי לקבל עזרה בהרדמה.
עד גיל חודשיים הורמון השינה כמעט ולא נמצא בגוף ולכן ישנים רוב הזמן החל מגיל חודשיים ההורמון מתחיל לעלות ואז מתחיל להיות הבדל בין יום ולילה כדי לעזור לייצר את ההבדל הזה מומלץ לצאת לפחות פעם ביום (בימים נעימים) החוצה לאור יום.
החל מגיל 5 חודשים כמות ההורמן בגוף היא מיטבית ולכן רק בגיל זה אנחנו מצפים להירדמות עצמאית.
הרגלי שינה אפשר ללמד כבר בגיל הזה, לבנות טקס שינה קבוע, לצאת פעם ביום לטיול בחוץ, להתחיל לבנות שגרת יום ברורה בגיל 2-3 חוד,מגיל 3 חוד להתחיל לנתק את הקשר בין האוכל לשינה ולתת כמה שיותר הזדמנויות להירדמות במיטה בגיל 5-6 חודשים לאפשר לו ללמוד להירדם לבד במיטה ללא שום גורמי תלות. החל מגיל 5 חודשים תינוקות מסוגלים לישון לילה שלם (לפחות 10 שעות) גם ללא אוכל.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד