שנת חלום ושינה על הידיים

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנת חלום ושינה על הידיים
11/03/2012 7:48
שאלתי כמה שאלות בפורום הזה , תודה רבה על המענה
יש לי עוד כמה שאלות , אשמח למענה

בני קרוב לחודש -

1. נרדם עליי אחרי ארוחות - ברגע ששמה בעריסה הוא מתעורר, האם יש דרך למנוע את זה ?
2. שנת חלום אצל בני מאופיינת גם המוןבבכי - איך אוכל לדעת מתי הבכי הזה הוא חלום ומתי הוא הופך לבכי של רעב -בד"כ אני מתסכלת ( גם אם זה בלילה ומחכה שיפקח את העיניים - לפעמים מחכה יותר מ-5 דקות כדי לבדוק אם התעורר אבל אח"כ הוא מתעורר בצרחות של רעב - האם יש דרך לדעת ?
3. אני רוצה להתחיל לתרגל שינה עצמאית - האם אפשרי בכלל בגיל שכזה ? איך אפשר לנתק את האוכל מההירדמות? , איך אפשר לשים אותו מנומנם אך עירני כדי שיוכל להרדם - בד"כ מנומנם אחרי אוכל
4. הוא אוהב מוצץ כדי להרגע אבל שהוא לא צריך הוא פולט אותו החוצה - ברגע שנרדם הוא זורק אותו החוצה - לא רוצה לגרום לתלות בין שינה למוצץ האם אפשרי ? ואם כן איך

תודה רבה על המענה ושבוע טוב
מאת: אורח/ת
2. תשובות
12/03/2012 20:22
אני שמחה לשמוע שהפורום תורם לך.
אני לא יודעת אם כבר אמרתי או לא בתשובות הקודמות- בכל מקרה- מזל טוב:-)
1. בגיל חודש זה עדיין בסדר שהוא ירדם עליך, בעיקר עם מדובר בהנקה זו פעולה מעייפת. ברגע שהוא נרדם הניחי בעריסה והמשיכי עם מגע (ליטוף, טפיחות וכו'.. ) עד שהוא יחזור וירדם. כיון שהוא קטן יכול להיות שיקח לו מעט יותר זמן ללמוד לחזור לישון, היי סבלנית ובסוף זה יצליח.
2. ראשית הסתכלי אם מבחינת השעה זו השעה בה הוא אמור לאכול, לאחר מכן המשיכי כפי שאת עושה היום.
3. בגיל כזה זה עדיין מאוד מוקדם להתחיל בהירדמות עצמאית. מבחינה פיסיולוגית הוא עדיין אינו מסוגל לזה. אנחנו מצפים להירדמות עצמאית החל מגיל 5 חודשים. גם בעיניין הקשר בין האוכל לשינה כרגע הוא קטן ולכן נרדם מהתעייפות מפעולה האוכל/הנקה. החל מגיל 3 חודשים תוכלי לעשות את הניתוק הזה.
4. מוצץ זו בחירה שלו אם להשתמש בזה או לא. אם את לא רוצה לתת לו להשתמש כלל במוצץ אז אל תתני לו בכלל. אם אין לך בעיה עם זה אז אפשר לתת לו להירדם עם המוצץ אין עם זה שום בעיה. הבעיה מתחילה כאשר הוא תלוי בך כדי להכניס לו את המוצץ לפה בכל פעם. גם כאן כרגע התאזרי בסבלנות, כשהוא יגיע לגיל 5 חודשים התחילי ללמד אותו לקחת מוצץ בעצמו במהלך היום וכשהוא ישלוט בזה למדי אותו לקחת מוצץ בעצמו גם בלילה.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד