שנות יום קצרות מאד

גנית פרג
קוראים לי גנית פרג, נשואה באושר לאופיר ואמא של ליהי ואילי המקסימים. אני מתמחה ב'הורים, ילדים והרגלים בריאים'. המטרה שלי היא לתת לכם - ההורים, "ארגז כלים" מעשי ויישומי של הרגלים יומיומיים בריאים, בתחומי החיים השונים הקשו... [לפירוט המלא]
מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות
עינת מזרחי
שמי עינת מזרחי, נשואה לאודי ואימא למאי עדן וניב. אני מדריכת התפתחות תינוקות ועוסקת בהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. הכניסה להורות לאחר לידתה של מאי זכורה לי כחוויה קשה, זה כלל כאבי הנקה, בכי ולילות ללא שינה. עד ג... [לפירוט המלא]
קוראים לי שרון זנג'ירי, נשואה באושר לבני ואמא של דורון, עידו ורוני המקסימים. אני עוסקת באימון אישי אדלריאני ובהקניית הרגלי שינה לתינוקות ופעוטות. במשך כעשר שנים עסקתי בתפקידי ניהול בתחום היי טק. התקדמתי, התפתחתי וב... [לפירוט המלא]

1. שנות יום קצרות מאד
11/03/2012 18:55
שלום
בני בן 4 חודשים כמעט ובתקופה האחרונה ישן תנומות קצרות במהלך היום- של כחצי שעה בלבד!
העניין הוא שהוא מתעורר שמח מכל תנומה כזאת, חייכן ועירני.
בפעמים שקם בבכי אני מנסה להאריך לו את השינה אך במקרים בהם קם בחיוך אני מרגישה שאין טעם ולמען האמת גם לא אצליח..
בגדול גם בלילה בתקופה האחרונה הוא ישן על הפנים- אך השינה הגרועה בלילה התחילה עוד לפני תקופת התנומות הקצרות ביום.
מה עושים? האם חשוב לנסות להרדים לפרקי זמן ארוכים יותר ביום גם אם קם בחיוכים עם מרץ?
תודה
מאת: אורח/ת
2. שנות יום
12/03/2012 20:38
לא תמיד הארכה יזומה של שנות היום היא הפתרון. כדי לדעת מה הפתרון הנכון עבור בנך אני אוכל לדעת רק לאחר ליווי צמוד של תקופה מסויימת.
שנות היום והלילה מאוד קשורות אחת לשניה. ככל שישן טוב יותר ביום הוא ישן טוב יותר בלילה והפוך. אם תמצאי את הסיבה בגללה הוא לא ישן טוב בלילה ותטפלי בה וזה יוביל אותו לישון לילות טובים יותר הרבה פעמים גם שנות היום מתארכות מעצמן בעקבות זה.
והפוך- כשהוא ישן פחות טוב ביום גם שנת הלילה שלו יכולה להיות מלווה ביקיצות.
כדי לנסות להוביל אותו לשינה טובה יותר וארוכה יותר קודם כל יש לשים לב לסימני העייפות שלו ולאחריהם לבצע טקס שינה קצר (גם בבוקר). ממולץ לסגור תריסים ורק אז להתחיל בהרדמה.
כשהוא ילך לישון בזמן (לא עייף מידי ולא עירני מדי) הוא ישן טוב יותר ואולי לא תצטרכי לעשות הארכות יזומות.
תנסי לסגל לו שגרה ברורה (יהיה לך קל יותר לבנות אותה סביב סימני עייפות), ואז כשהוא ידע מתי הוא צריך לצפות ללכת לישון יהיה לו קל יותר. לאחר כל הדברים הללו במידה וזה לא יעזור אז תוכלי להמשיך את ההארכות שאת עושה.

לאחר שינה של חצי שעה בדר"כ תינוקות "ממלאים מצברים" הוא עדיין לא ישן מחזור שינה אבל השינה הזו בהחלט יכולה לתת לו אנרגיה לעוד חצי שעה-שעה. לכן לרוב זה מאוד קשה להחזיר לשינה בבוקר. לאחר חצי שעת שינה את יכולה להוציא אותו וכשהוא יראה שהוא עייף שוב, הניחי אותו לישון.
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
3. המשך לשאלתי..
12/03/2012 21:49
תודה על התגובה..אם תוכלי להבהיר לי מספר נקודות.. במידה וקם אחרי חצי שעה עם חיוך יש טעם לנסות להחזיר לשינה? אם מתעורר אחרי חצי שעה בבכי אני מנסה להרדימו שוב אך לרוב זה אורך הרבה זמן.ניסיתי גם לטפוח מעט על גבו, ..ללטף 10 דקות לפני ש"אמור" להתעורר, אך זה לא עוזר לו להמשיך לישון.אני גם לא מבינה מדוע התחעל להתעורר בלילה ככ הרבה..אם נרדם עם מוצץ הוא מוציא אותו לאחר מספר דקות, ולעיתים נרדם לבד בלי שום עזרה חיצונית..למרות זאת, כשמתעורר בלילה ואני נותנת מוצץ ממשיך לרוב לישון..איך אני גומלת ממוצץ. לקראת ההרדמה? אם לא אתן לו הוא יבכה בחוזקה למשך הרבה מאד זמן.. תודה!
מאת: אורח/ת
4. הסבר
13/03/2012 13:11
כמו שאת מציינת אחרי חצי שעה של שינה זה קשה להחזיר לישון, אחד הדברים הכי חשובים בלימוד הרגלים הוא עיקביות. לכן אני ממליצה שבמידה והוא ישן חצי שעה בכל מקרה תוציאי אותו לא משנה איך הוא קם. לאחר שהוא יהיה פעיל ויראה שוב סימני עייפות תוכלי להחזיר אותו לשינה וההרדמה תהיה קלה יותר.
כמו שכתבתי, לא תמיד הארכות יזומות (ללטף לפני שהוא אמור להתעורר) הן הפתרון.
מוצץ זו עזרה חיצונית אך כל עוד הוא לוקח אותו בעצמו אין בעיה עם זה. הבעיה מתחילה כשהוא "קורא" לך בכל פעם שהמוץ נופל לו רק כדי שתכניסי לו לפה. כרגע הוא עדיין צעיר אבל את יכולה להתחיל לתרגל איתו הכנסה של המוצץ לפה במהלך היום (פזרי לו במשטח הפעילות כאחד הצעצועים), סביבות גיל 5-6 חודשים הוא יהיה מסוגל לשלוט בפעולה הזו לבדו ואז למדי אותו לעשות את זה גם בלילה. כרגע, המשיכי לעזור לו (אם הוא כבר מושיט ידיים לחפצים אז הראי לו את המוצץ מהיד שלך ואחרי שהוא אוחזר לך ביד עזרי לו לכוון את המוצץ לפה שלו).
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'

יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi  מייל הריון לידה gmail.com
הוספת תגובה:
שם: התחבר   *מומלץ להרשם לאתר ולהכניס תגובה על שמכם
כותרת: *
תוכן התגובה:
תמונה:
אני מסכים עם תקנון פורום הריון ולידה.
טוען נתונים, נא המתן...

* שדות חובה
* גודל מקסימלי להעלאת תמונות: 700 KB
* ניתן להעלות קבצי jpg / gif בלבד