פורום: הכנה ללידה
תגובות: 0שנת שלישייה
תגובות אחרונות בפורומים
פורום: הנקה
תגובות: 0פורום: תמיכה בטיפולי פוריות
תגובות: 0פורום: דרושים
תגובות: 0פורום: זכויות נשים בהריון
תגובות: 0פורומים: 16 נושאים: 4095 תגובות: 5729
נושאים אחרונים בפורום הרגלי שינת תינוקות
01/06/2025 19:24
11/04/2025 14:43
26/02/2025 2:17
26/02/2025 2:12
15/02/2025 15:17

מנהל/ת את הפורומים: הרגלי שינת תינוקות

אני אמא לשלישייה בני 7 חודשים בהתחלה היו קמים לאכילה כל 3 שעות ובחודשיים האחרונים הם ישנים כל שעה וחצי שעתיים וערים שעה וחצי שעתיים במשך היום עד לשעה אחת או שתיים בלילה לפעמים קצת יותר ורק אז נרדמים עד השעה שמונה או תשע בבוקר ולפעמים קצת יותר. ואני לא יודעת איך לשנות להם את זה כלומר שילכו לישון בתשע בערב ויקומו ב6 או 7 ? מבחינת מקלחת בחורף אני מקלחת יום כן ויום לא. הם רגילים להרדם בנדנוד בסל קל|עגלה|מיטה| (הם גם התהליך של צמחית שיניים) יש סימנים אבל לפעמים יש נדודי שינה חזקים ואז נרדמים לפנות בוקר. איך לסדר להם את היום? אגב עם האוכל אין לי שליטה על זה אני נותנת לאכול מתי שרוצים. אשמח לעצה טובה ואמיתית. תודה רבה.:)
עם שלישייה התהליך הוא מאוד מורכב ולא פשוט ואני ממליצה לך לחשוב על תהליך שינה עם ליווי אישי צמוד.
בכל מקרה, כדי לסגל שעות שינה טובות יותר ראשית התחילי בטקס שינה ברור וקבוע. המקלחת לא חייבת להיות כחלק מטקס השינה (אם כי זה מומלץ).
עשי את הטקס בכל יום פחות או יותר באותה השעה לפי סימני עיפות. בגיל זה שעת ההשכבה המומלצת היא עד השעה 20:00 לא מאוחר יותר. לאחר טקס השינה (שעושה להם הפרדה ברורה בין היום ללילה) השכיבי אותם לישון.
המשיכי להתבונן בסימני העייפות שלהם והשכיבי אותם לישון בהתאם לכך. כשהם ילכו לישון בזמן הם ירדמו מהר יותר ולשינה טובה יותר.
בנוגע לאוכל, לא כ"כ הבנתי האם את מרוצה מכך שזה אוכל לפי דרישה או לא. במידה וכן, זה בסדר גמור אך יהיה קשה לצפות ללילות רצופים. במידה ולא אז צרי סדר ולאחר מכן תוכלי בהדרגה לרווח את שעות האוכל ולהוריד את הארוחות מהלילה.
בשלב הראשון, זה בסדר לתת להם לאכול בלילה אך מומלץ לא לאפשר להם להירדם תוך כדי האוכל אלא כשהם מתחילים לאבד עיניין ולא ממש לאכול לנתק אותם ולהחזיר למיטה כשהם ערים, כאשר ינותק הקשר בין האוכל לשינה יהיה לך קל יותר להוציא את זה מהלילה.
1. שנת שלישייה
12/03/2012 13:52
שלוםאני אמא לשלישייה בני 7 חודשים בהתחלה היו קמים לאכילה כל 3 שעות ובחודשיים האחרונים הם ישנים כל שעה וחצי שעתיים וערים שעה וחצי שעתיים במשך היום עד לשעה אחת או שתיים בלילה לפעמים קצת יותר ורק אז נרדמים עד השעה שמונה או תשע בבוקר ולפעמים קצת יותר. ואני לא יודעת איך לשנות להם את זה כלומר שילכו לישון בתשע בערב ויקומו ב6 או 7 ? מבחינת מקלחת בחורף אני מקלחת יום כן ויום לא. הם רגילים להרדם בנדנוד בסל קל|עגלה|מיטה| (הם גם התהליך של צמחית שיניים) יש סימנים אבל לפעמים יש נדודי שינה חזקים ואז נרדמים לפנות בוקר. איך לסדר להם את היום? אגב עם האוכל אין לי שליטה על זה אני נותנת לאכול מתי שרוצים. אשמח לעצה טובה ואמיתית. תודה רבה.:)
מאת: אורח/ת
2. שלישייה
12/03/2012 20:53
הי,עם שלישייה התהליך הוא מאוד מורכב ולא פשוט ואני ממליצה לך לחשוב על תהליך שינה עם ליווי אישי צמוד.
בכל מקרה, כדי לסגל שעות שינה טובות יותר ראשית התחילי בטקס שינה ברור וקבוע. המקלחת לא חייבת להיות כחלק מטקס השינה (אם כי זה מומלץ).
עשי את הטקס בכל יום פחות או יותר באותה השעה לפי סימני עיפות. בגיל זה שעת ההשכבה המומלצת היא עד השעה 20:00 לא מאוחר יותר. לאחר טקס השינה (שעושה להם הפרדה ברורה בין היום ללילה) השכיבי אותם לישון.
המשיכי להתבונן בסימני העייפות שלהם והשכיבי אותם לישון בהתאם לכך. כשהם ילכו לישון בזמן הם ירדמו מהר יותר ולשינה טובה יותר.
בנוגע לאוכל, לא כ"כ הבנתי האם את מרוצה מכך שזה אוכל לפי דרישה או לא. במידה וכן, זה בסדר גמור אך יהיה קשה לצפות ללילות רצופים. במידה ולא אז צרי סדר ולאחר מכן תוכלי בהדרגה לרווח את שעות האוכל ולהוריד את הארוחות מהלילה.
בשלב הראשון, זה בסדר לתת להם לאכול בלילה אך מומלץ לא לאפשר להם להירדם תוך כדי האוכל אלא כשהם מתחילים לאבד עיניין ולא ממש לאכול לנתק אותם ולהחזיר למיטה כשהם ערים, כאשר ינותק הקשר בין האוכל לשינה יהיה לך קל יותר להוציא את זה מהלילה.
מאת: עינת מזרחי
בברכה,
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi
gmail.com
עינת מזרחי, 'חלום מתוק'
יעוץ שינה לתינוקות ופעוטות
נייד 052-5616602 | http://www.halommatok.co.il | einat.mizrachi

חזרה לעמוד הראשי של
פורום הריון ולידה
חזרה לפורום